Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Prancūziško restorano gimtadienyje – būrys garsenybių: mėgavosi gardėsiais ir smagia draugija

Trečiadienio vakarą žymūs žmonės rinkosi į restorano „Prancūzai“ pirmąjį gimtadienį. Prancūzų virtuvei neatsispyrė ir vizažistė Deimantė Kazėnaitė bei dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, kurios papasakojo, kokius desertus renkasi, norėdamos pasmaližiauti.
Petras Daunys, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Rasa Arlauskienė, Ingrida Martinkėnaitė
Petras Daunys, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Rasa Arlauskienė, Ingrida Martinkėnaitė / Organizatorių nuotr.

Naujamiestyje, prieš metus duris atidariusiame restorane apsilankė visas būrys prancūzų kultūrai neabejingų garsenybių. Šventėje pasirodė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Claire Lignières-Counathe, Saugirdas Vaitulionis, Vytautas Rumšas jaunesnysis, Inga ir Aivaras Stumbrai, Diana Dargienė su dukra, Ingrida Martinkėnaitė, Rima Olberkytė-Stankus su vyru Žydrūnu, Sofio Gelašvili, Rūta Elžbieta Pitkauskienė, Joringis Šatas, Irena Marozienė, LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas, Deimantė Kazėnaitė, Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi ir kiti.

Organizatorių nuotr./Restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio akimirka

Renginyje apsilankiusi D.Kazėnaitė yra tikra restoranų mylėtoja. Žinoma vizažistė kartu su savo sužadėtiniu Gediminu Žilinsku labai mėgsta apsilankyti įvairiuose restoranuose ir išbndyti meniu. Prancūzų virtuvės patiekalai yra vieni iš tų, kurių D.Kazėnaitė nepraleidžia progos paragauti. Mergina ypač mėgsta tradicinį krembriulė desertą. Jis yra mėgstamiausias prancūzų virtuvės patiekalas.

Restorano pirmojo gimtadienio akimirkos nuotraukų galerijoje:

„Prancūzų virtuvė mūsų šalyje nėra labai dažna. Todėl džiugu, kad atsiranda tokių restoranų, kur galime pasinerti į prancūziškus skonio potyrius. Esu buvusi Kanuose, Paryžiuje. Labai patiko atrasti restoranėlių, kuriuose maistas primena vietinę namų virtuvę. Tokiose vietose valgo vietiniai, o maistas yra nepriekaištingas. Na, o prabangiose restoranuose patiekalai buvo aukštame lygyje“, – pasakojo renginio viešnia.

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė pasakojo esanti tikra Prancūzijos mylėtoja, šią šalį lankiusi septynis kartus. „Tai labai charizmatiška šalis. Man patinku jų kultūra, šalis, maistas, gyvenimo skonis. Prancūzės mėgaujasi gyvenimu, spinti vidiniu grožiu ir pasitikėjimu“, – pasakojo V.Jakučinskaitė.

Organizatorių nuotr./Restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio akimirka
Organizatorių nuotr./Restorano „Prancūzai“ pirmojo gimtadienio akimirka

Žinoma moteris yra tikra klasikinės prancūzų virtuvės mylėtoja. Labiausiai dizainerei patinka prancūziškas paštetas „Foie gras“ ir tai, kad prancūzai jį derina su didkepsniu ir bulvėmis. Viktorija dievina prancūziškus desertus – šiai saldžiai nuodėmei moteris negali atsispirti. „Man labai patinka, kad prancūzai eina duonos pirkti į duonos parduotuvę, mėsos – į mėsos, daržovių – į daržovių parduotuvę. Jie žino, kas yra geras maistas ir geras skonis“, – šypsojosi V.Jakučinskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos