Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 10 /12:30

Prie „Švaros brolių“ ant policininko važiavęs Mundis išleistas iš areštinės: laukia teismas

Vilniaus policija iškėlė baudžiamąją bylą, kurioje buvęs TV projektų dalyvis Edmundas Štengeris-Mundis įtariamas viešosios tvarkos pažeidimu. Po to, kai ketvirtadienio vakarą sostinės Fabijoniškių rajone prie „Švaros brolių“ plovyklos verslininkas automobiliu kliudė pareigūną, „Lexus“ vairuotojas buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į areštinę, kur penktadienį įvyko jo apklausa. Po jos areštinės durys Mundžiui atsivėrė.

Apie incidentą prie „Švaros brolių“ ketvirtadienio vakarą pranešė 15min.

Portalo žiniomis, policija svarstė, kad „Lexus“ vairuotojo poelgį galbūt būtų galima vertinti kaip pasikėsinimą į pareigūno gyvybę.

Tačiau galiausiai teisėsaugininkai nutarė traktuoti Edmundo Štengerio veiksmus kaip viešosios tvarkos pažeidimą, už kurį Baudžiamasis kodeksas (BK) numato ganėtinai griežtą atsakomybę.

Pirminiais ikiteisminio tyrimo medžiagoje užfiksuotais Policijos departamento penktadienį paviešintais duomenimis, vasario 9 d. apie 19 val. 25 min. Vilniuje, Fabijoniškių g., automobilio „Lexus“ vairuotojas (gim. 1973 m.) nepakluso teisėtam Vilniaus apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos 3-iojo būrio vyriausiojo patrulio (1969 m.) reikalavimui sustoti ir kliudė minėtą pareigūną.

VIDEO: Nufilmuota, kaip Edmundas Štengeris-Mundis automobiliu stūmė policininką

O šio įvykio atomazga užfiksuota jo liudininku tapusio 15min skaitytojo filmuotoje medžiagoje:

VIDEO: Skaitytojas užfiksavo E.Štengerio-Mundžio ir policininko konfliktą

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas). Vairuotojas E.Štengeris-Mundis uždarytas į areštinę.

Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų, skelbia Mundžiui taikomas Baudžiamojo kodekso straipsnis.

Kaip skelbė 15min, ketvirtadienio vakarą sostinės vairuotojai tiesiog užplūdo naują tunelinę „Švaros brolių“ plovyklą, keletą valandų aptarnavusią klientus nemokamai. Nusidriekus didžiulei automobilių eilei, čia tvarką prižiūrėjo policijos ekipažai. Tačiau ne visiems vairuotojams pakako kantrybės.

E.Štengeris-Mundis savuoju „Lexus“ bandė apvažiuoti automobilių eilę. Stabdomas policininko Mundis iš pradžių atsidarė savo automobilio „Lexus“ langą ir su pareigūnu apsižodžiavo, reikalaudamas trauktis jam iš kelio.

Tačiau policininkas ne tik nesitraukė, bet atsistojo priešais E.Štengerio automobilį, neleisdamas jam važiuoti toliau. Įsiaudrinusio vairuotojo tai nesustabdė, jo automobilis pajudėjo iš vietos ir priekiniu buferiu kliudė kelią jam pastojusio pareigūno kojas.

Įvykio liudininkas 15min pasakojo, kad tuomet policininkas nieko nebelaukęs atidarė automobilio dureles ir ištraukė aršų vairuotoją iš „Lexus“ salono. Mundis kaipmat buvo surakintas antrankiais ir palydėtas iki policijos automobilio, o vėliau išvežtas į komisariatą. Kol policija aiškinasi incidento aplinkybes, įtariamasis paliktas nakvoti areštinėje.

Formaliai jis galėjo būti laikomas nelaisvėje be teismo leidimo 48 val., tai yra iki šeštadienio vakaro. Tačiau buvo tikėtina, kad procesinius veiksmus Mundžio atžvilgiu tyrėjai spės atlikti penktadienį, o kreipimosi į teismą dėl leidimo laikyti jį suimtą neprireiks.

Taip ir atsitiko: įtariamojo apklausa areštinėje neužsitęsė, tad penktadienį apie 12 val. E.Štengeris buvo išleistas į laisvę.

Baigę tyrimą, policininkai su prokurorais turėtų atiduoti bylą į teismą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eilėje prie „Švaros brolių“ įsisiautėjusį Edmundą Štengerį policininkas surakino antrankiais: video

15min skaitytojo video stop kadras/Edmundas Štengeris Vilniuje prie „Švaros brolių“ įsivėlė į konfliktą su pareigūnu
15min skaitytojo video stop kadras/Edmundas Štengeris Vilniuje prie „Švaros brolių“ įsivėlė į konfliktą su pareigūnu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito