Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Priklausomybę nuo narkotikų įveikęs reperis Nikita neria į naują veiklą: „Mano žodžiai keičia gyvenimus“

Jaunasis reperis Nikita, pasivadinęs sceniniu vardu ATIKIN, Lietuvoje jau užkariavo tūkstančius melomanų širdžių.
Reperis Nikita Sryvkinas-ATIKIN
Reperis Nikita Sryvkinas-ATIKIN / Asmeninio albumo nuotr.

Savo muzika ir atvira širdimi eidamas į visuomenę jis sako: „Buvau priklausomas nuo narkotikų, gydžiausi reabilitacijos centre, bet dabar gyvenu blaivybėje, atradau ramybę ir noriu padėti kitiems.“ Visai neseniai išleidęs naują dainą „Mario“ jis nesustoja ir žengia toliau.

„YouTube“ kanale „Gyvenimas šiaurėje“ Nikita pradeda vesti tinklalaidę „Ant ribos“ ir sako, kad yra pasiruošęs ne tik pats dalintis savo gyvenimo įvykiais, bet ir prakalbinti tuos žmones, kurie iš arti susiduria su narkotikais, priklausomybėmis ir priklausomais žmonėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Nikita Sryvkinas-ATIKIN
Asmeninio albumo nuotr./Nikita Sryvkinas-ATIKIN

Viešumas gydo ir įkvepia

Nikita sako, kad ir jo paties gyvenimas buvo paženklintas priklausomybėmis, jam teko gydytis reabilitacijos centre „Nugalėtojų akademija“. Jis nesidrovi apie tai kalbėti – anaiptol, yra įsitikinęs, kad viešumas ir dalijimasis savo gyvenimo epizodais įkvepia ir padeda kitiems.

„Gyvendamas blaivybėje pasitikiu savimi. Kuriu muziką, vedu tinklalaidę. Muzika mano gyvenime buvo visada – ji atspindėdavo tai, ką galvoju, kaip gyvenu, kaip atrodo mano aplinka. Pagal tai, kaip gyvenau, keitėsi ir muzikos žanrai.

Dabar, išėjęs iš reabilitacijos centro ir atsistojęs ant kojų aš atradau vidinę ramybę, nuraminau vidinį kritiką. Leidžiu sau kurti bet kokią muziką, kuri man įdomi.

Aš pasitikiu savimi, neturiu ribų kalbant apie muziką ir tai mane labai džiugina“, – sako atlikėjas.

Su pašnekovais – apie esmines problemas

Išėjęs iš reabilitacijos centro vaikinas suprato, kad žodžiai gali padėti. Ši mintis jį paskatino kurti tinklalaidę, kurioje galėtų kalbinti ir kalbėtis su žmonėmis, kurie yra susidūrę su priklausomybėmis: „Centre, kuriame gydžiausi, gavau neįkainojamos patirties. Praėjęs kursą išėjau į platųjį pasaulį ir supratau, kad turiu dalintis savo patirtimi.

Asmeninio albumo nuotr./Nikita Sryvkinas-ATIKIN
Asmeninio albumo nuotr./Nikita Sryvkinas-ATIKIN

Kai vienoje tinklalaidėje pasidalinau tuo, ką patyriau, žmonės man ėmė rašyti žinutes, dėkoti. Sulaukiau daug atgarsių, kad darau svarbų darbą, o mano žodžiai keičia gyvenimus. Labai noriu padėti tiems, kurie yra tokiame pačiame kelyje, kokiame esu aš.

Tinklalaidėje „Ant ribos“ į priklausomybes pažvelgsime iš pačių įvairiausių pusių – kalbėsimės su tokį pat kelią praėjusiais žmonėmis, medikais, gydytojais, psichologais, kurie atlieps svarbiausias temas, susijusias su priklausomybėmis. Gvildensime temas apie psichologines traumas, kurios vienaip ar kitaip pakeičia mūsų gyvenimus.

Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad pirmuoju svečiu tapo mano centro, kuriame gydžiausi, vadovas Linas Gasiliauskas. Jis atvirai ir išsamiai papasakojo, kaip vyksta gydymas, nuo ko prasideda ir kuo baigiasi gyvenimas bendruomenėje.“

Tikslas – atverti akis ir tikslingai nukreipti

„YouTube" kanalo „Gyvenimas šiaurėje“ prodiuserė Gerda Morozovienė sako, kad Nikitos tinklalaidė „Ant ribos“ ypač reikalinga žiūrovams.

Asmeninio archyvo nuotr./Prodiuserė Gerda Morozovienė
Asmeninio archyvo nuotr./Prodiuserė Gerda Morozovienė

„Televizijos laidų, tinklalaidžių žiūrovai pripratę matyti nupudruotą realybę. Mes pripratome apžvelgti vakarėlių nuotraukas, aptarti garsius žmones, jų aprangą, stilių. Tačiau visa tai – tik dalis realybės.

Kad ir kaip būtų gaila, statistika – negailestinga: narkotikus Lietuvoje išbando vis jaunesnio amžiaus paaugliai, vaikai, todėl šviesti jų tėvus, šeimas bei juos pačius – būtina.

Pastebiu, kad daugelis aplinkinių, pamatę priklausomą žmogų, nori nusisukti, atsitraukti, bando jo nematyti, tačiau nė vienas iš mūsų nežinome, kaip pasisuks mūsų pačių arba mūsų šeimos narių gyvenimai.

Šviečiamoji tinklalaidė „Ant ribos“ sieks parodyti žiūrovams, jaunimui, kaip narkotikai ir kvaišalai griauna gyvenimus, kaip viskas pakimba „ant ribos“, o tuo pačiu įkvėps sunkiame gydymosi kelyje esančius žmones patikėti, kad gyvenimas pasveikus gali tęstis. Tereikia tinkamos aplinkos, tinkamų žmonių ir vidinės motyvacijos.

Mūsų tikslas – atverti akis kiekvienam ir priminti, kad niekada nežinai, kaip ir kokiomis aplinkybėmis pasisuks tavo arba šeimos narių gyvenimai. Tinklalaidėje visada suteiksime informaciją, kur kreiptis dėl vartojančių žmonių, kokie pirmieji kvaišalų vartojimo ženklai ir kaip padėti artimajam.

Artimiausiose laidose kalbėsimės, kaip narkotikai veikia mūsų psichiką, sąmonę, kaip priklausomybės griauna ryšį su šeima, draugais ir kaip atsitiesti patyrus tokius likimo smūgius.“

Tinklalaidę „Ant ribos“ kviečiame žiūrėti „YouTube“ kanale „Gyvenimas šiaurėje“ kas antrą sekmadienį 11 valandą ryte.

VIDEO: Nikita ATIKIN ir Linas Gasiliauskas apie narkotikus: šis kelias veda į niekur | ANT RIBOS

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas