Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra baigė tyrimą dėl netikėtos Jūratės Rekevičiūtės mirties

Rugsėjo pirmąją netikėtai mirusios menininkės Jūratės Rekevičiūtės mirties aplinkybės nuo pat pradžių atrodė mįslingos. Tačiau Vilniaus apylinkės prokuratūra, išnagrinėjusi duomenis, beveik po trijų mėnesių laikotarpio tyrimą mirties priežasčiai nustatyti nutarė baigti.
Jūratė Rekevičiūtė
Jūratė Rekevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Žinią apie tai, kad rugsėjo 1 dieną pradėtas ikiteisminis tyrimas J.Rekevičiūtės mirties priežasčiai nustatyti nebetęsiamas, 15min patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, išnagrinėjęs ir įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, lapkričio 22 dieną priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – 15min paaiškino G.Vitkauskaitė-Šartkauskienė.

Tiesa, tikslesnių duomenų ir kokia vis dėlto yra oficiali menininkės mirties priežastis, prokuratūra, remdamasi tuo, kad J.Rekevičiūtė buvo privatus asmuo, pateikti negalėjo.

15min primena, kad žinia apie Jūratės Rekevičiūtės mirtį Lietuvą apskriejo rugsėjo 1-ąją. Ši netektis buvo itin netikėta, nes menininkė buvo visai neseniai įveikusi krūties vėžį.

Naujieną apie mirtį 15min tąkart patvirtino artima Jūratės bičiulė Rūta Bilkštytė. Ji teigė, kad moteris nelaimės išvakarėse savo namuose rengė vakarėlį, o ankstų kitos dienos rytą buvo rasta negyva savo namuose.

Kiek vėliau paaiškėjo ir daugiau mirties aplinkybių. Artima Jūratės draugė, buvusi Lietuvos kultūros atašė Prancūzijoje Vida Gražienė 15min pasakojo, kad Jūratę tvenkinyje rado jos buvęs vyras, televizijos laidų režisierius ir prodiuseris Ričardas Rickevičius bei jo gyvenimo draugė, o draugams beliko tik svarstyti, kas galėjo nutikti. J.Rekevičiūtė buvo su drabužiais – tais pačiais, kuriuos vilkėjo nelaimės išvakarėse vykusio vakarėlio metu.

Asmeninio albumo nuotr. /Jūratė Rekevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr. /Jūratė Rekevičiūtė

Jūratės draugams jos netikėta mirtis nuo pat pradžių atrodė mįslinga. Moters bičiulė, Kauno technologijos universiteto docentė Nida Ambrasė anksčiau 15min teigė nesuprantanti, kodėl Jūratė rasta plūduriuojanti tvenkinyje. Anot jos, paskendusį žmogų vanduo iškelia tik po kelių dienų. Moteris neslėpė galvojanti ir apie kitokias mirties priežastis.

„Jei ji iškrito pro atvirą langą, kurio niekada neatidarinėjo, tai tada turėtų rasti kūno sužalojimus. Jūratės namuose buvo langas – panašus į duris, pro kurias galima išlipti. Tačiau nuo tos vietos nulipti gana sunku, nes nuo lango iki žemės yra apie du metrus. Jei ji bandė lipti, turėtų būti likę sužalojimai, pėdsakai.

Man ši mirtis – kažkokia mistika, galima sakyti, kad ji ėjo prie tvenkinio, paslydo... Betgi ji juk plaukiodavo, o rytais su drabužiais niekada nelipdavo į vandenį. Negaliu sakyti, kad to negali būti, nes Jūratė menininkė, turėjo daug idėjų, galbūt ėjo naktį, tamsoje pasivaikščioti“, – dar rugsėjo pabaigoje kalbėjo J.Rekevičiūtės bičiulė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Artimieji ir draugai atsisveikina su Jūrate Rekevičiūte: šalia urnos – ryškiausi menininkės darbai

TAIP PAT SKAITYKITE: 50-metį mininti menininkė Jūratė Rekevičiūtė įveikė antros stadijos krūties vėžį: „Švęskime gyvenimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant