Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 17 /11:33

Postūmis D.Didžiūnaitytės byloje: R.Pinikas nužudymu nekaltinamas, paskelbtas antras įtariamasis

Pareigūnai nusprendė praskleisti tylos šydą. Praėjus daugiau nei pusantrų metų nuo manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties, pirmadienį uostamiesčio prokuratūra pakomentavo šios tragedijos aplinkybes, kuomet neaiškiomis aplinkybėmis iškritusi iš viešbučio 14 aukšto balkono mergina žuvo. Penktadienį įtarimai byloje pareikšti antram įtariamajam – Aivarui Milteniui.
Dovilė Didžiūnaitytė
Dovilė Didžiūnaitytė / Asmeninio albumo nuotr.

Nelaimė įvyko 2017 metų lapkričio 20-ąją 19 val. 35 min. D.Didžiūnaitytės kūnas buvo rastas Klaipėdos Naujojo Sodo gatvėje ant grindinio. Manekenė iškrito iš 20-ies aukštų viešbučio „Amberton Klaipėda“ 14-ojo aukšto bendrojo naudojimo balkono. Nelaimės metu su D.Didžiūnaityte buvo prodiuseris Ričardas Pinikas. Byloje figūruoja ir mediko A.Miltenio pavardė.

Atlikti tyrimai parodė, jog mergina buvo apsvaigusi nuo narkotinių medžiagų.

Siekiant išnagrinėti nusikaltimo aplinkybes prokuratūra užsakė daugybę ekspertizių, tarp jų ir pomirtinę psichologinę D.Didžiūnaitytės ekspertizę.

Nuo nelaimės praėjus gana ilgam laikotarpiui, nebuvo sulaikytas nė vienas įtariamasis, o teisėsaugos akiratyje atsidūrė R.Pinikas.

Merginos artimieji ne kartą pabrėžė, jog bylos eiga juos stebina ir, panašu, norima įrodyti, jog Dovilė iš balkono iškrito pati. Giminaičiai laikosi pozicijos, jog narkotikų prigirdyta jauna mergina iš balkono buvo išstumta.

Šimtai lapų medžiagos

Pasak komentavusio prokuroro pavaduotojo Aurelijaus Stanislovaičio, per 20 tyrimo mėnesių aiškintasi, ar nėra padaryti keli nusikaltimai – privedimas prie savižudybės, gyvybės atėmimas nusikalstamu būdu, tai yra nužudant, ar nebuvo psichotropinių medžiagų platinimo, ar panaudotas smurtas, ar nebūta prekybos žmonėmis požymių, taip pat ar nedarytas poveikis proceso dalyviams.

Baudžiamojo tyrimo medžiagą sudaro 18 tomų, kurių vienas tomas – apie du šimtus lapų. Tyrimo metu apklausti 64 liudininkai, su teisinės pagalbos prašymais prokuratūra kreipėsi į dvi užsienio valstybes. Gautos 24 specialistų išvados ir ekspertizių aktai. Kai kurių išvadų teko laukti apie pusę metų. Būtent pastarasis dokumentas lėmė, jog byloje atsirado dar vienas įtariamasis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dovilės Didžiūnaitytės advokatas skųs prokuroro sprendimą: „Jis negali imtis teisėjo vaidmens“

Dar vienas įtariamasis

Pasak prokuratūros, penktadienį byloje įvyko pokyčių – pareikšti įtarimai dar vienam asmeniui. 15min žiniomis, tai A.Miltenis. Jam pareikštas įtarimas dėl išžaginimo pasinaudojant bejėgiška merginos būkle. Dabar byloje yra du įtariamieji – A.Miltenis bei R.Pinikas.

„Facebook“ nuotr./Ričardas Pinikas
„Facebook“ nuotr./Ričardas Pinikas

R.Pinikas įtariamas mušęs merginą, taip pat jam pareikštas įtarimas dėl narkotinių medžiagų platinimo, perduodant juos vartoti žuvusiajai, taip pat dėl poveikio liudytojai.

Išanalizavus duomenis nuspręsta nutraukti kelių veikų tyrimą – dėl prekybos žmonėmis, privedimo prie savižudybės ar kurstymo nusižudyti ir merginos nužudymo.

Tyrimo metu nenustatytas nė vienas asmuo buvęs toje vietoje, kai mergina iškrito iš balkono, nė vienas nematė įvykio aplinkybių.

„Nukentėjusios iškritimo iš aukšto atkūrimas buvo sudėtingas, netiesioginių duomenų rinkimas ir asmens, kuris pirmasis pamatė iškritimo faktą, parodymų patikrinimas. Suprantate, kad kalbu apie vieną iš įtariamųjų. Jo tokia pozicija, kad toje vietoje, kur iškrito, jis nematė. Kitų asmenų mes neturime“, – sakė prokuroras.

R.Pinikas kaltės nepripažįsta, o A.Miltenis kol kas savo pozicijos neišdėstė. Pastarasis pasinaudojo teise ir atsisakė duoti parodymus. Abiem vyrams pritaikytos kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti už šalies ribų.

Tiek dėl pareikštų įtarimų, tiek dėl nutrauktų tyrimų šalys sprendimus dar gali skųsti, neabejojama, jog taip ir nutiks, tad šios bylos nagrinėjimas dar gerokai užtruks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas