Provokuojančioje vakarienėje – netikėtas TV laidų vedėjos ir humoristo R.Šilansko bučinys

Antradienį žinomi žmonės rinkosi į neįprasto formato gurmaniškos vakarienės–interaktyvaus spektaklio „Shitty Dinner“ premjerą Kaune. Netradicinėje maisto erdvėje surengta pramoga jau metus stebina vilniečius, o dabar į vakarą restorane ironiškai pažvelgti pakviesti buvo ir kauniečiai. Šou įkarštyje visus nustebino ir netikėtas TV laidų vedėjos Donatos Skorupskaitės bei Raimondo Šilansko bučinys.
Donata Skorupskaitė ir Raimundas Šilanskas
Donata Skorupskaitė ir Raimondas Šilanskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šios pramogos organizatoriai pakvietė svečius į Kauno rajone, Domeikavoje, veikiančią kavinę „Pilnas samtis“ ne tik pasimėgauti gardžia vakariene – firminiais šonkauliukais, bet ir į maisto kultūrą pažvelgti per gero humoro prizmę. Šou priešakyje – aktorius ir renginių vedėjas Zigmantas Baranauskas, įkūnijęs provokuojančios vakarienės šefą.

„Nesirinkau humoristo kelio, jis pasirinko mane: niekada nebuvau liūdnas, visuomet į gyvenimą žvelgiau per juoko prizmę. Mėgstu nešti žmonėms gerą nuotaiką, pozityvą – juk negatyvių minčių ir taip visiems užtenka. Gavęs pasiūlymą tapti „Shitty Dinner“ dalimi, nesuabejojau. Ši patirtis leido pamatyti, kad humoras, netgi ir tamsesnio pobūdžio, lietuviams išties nesvetimas“, – prieš renginį teigė žodžio kišenėje neieškantis Vilniaus kamerinio teatro aktorius Z.Baranauskas.

Tris kartus didįjį humoro laidos „Prajuokink mane“ prizą laimėjęs jaunasis aktorius šiuo metu filmuojasi TV seriale „Monikai reikia meilės“. Lietuviams jis pažįstamas ir iš parodijų laidos „Ekranai“ bei komiško medicinos serialo „Rezidentai“.

Provokuojančio pavadinimo pramoga „Shitty Dinner“ – tai interaktyvus spektaklis, kuriame pilna nesusipratimų ir juokingų situacijų. Zigmanto įkūnytas virtuvės šeimininkas – pakvaišęs šefas, kuris tik ir ieško prie ko prikibti, o padavėjai – nepatyrę ir nerangūs jaunuoliai. Vakarienėje netrūksta nesusipratimų, nepatogių ir provokuojančių situacijų.

„Kiekvienas, sakantis, jog lietuviai neturi humoro jausmo, turi sudalyvauti tokioje vakarienėje. Jos metu dalyviai šypsosi, net kai virtuvės šefas ant jų šaukia ar kai ypatingą dėmesį svečiui rodanti padavėja ant jo išlieja vyną. Tik viename iš pasirodymų, kuriame netikėtai salėje sukudakavo gyva višta, pirmiau kilo nuostaba, o ne juokas. Esame išsiilgę nerimtų ir neįpareigojančių situacijų“, – nusišypsojęs patikino Zigmantas.

Nevykęs aptarnavimas kėlė šypsenas

Pirmą kartą Kaune surengtoje vakarienėje–spektaklyje panoro dalyvauti ir gerai žinomi veidai: dainininkė, drabužių kūrėja Goda Alijeva, atlikėja Nijolė Pareigytė, tapytoja, interjero dizainerė bei TV laidų vedėja Donata Skorupskaitė, TV laidų prodiuseris Gediminas Juodeika, dainų autorius ir atlikėjas Mindaugas Mickevičius-Mino bei anekdotų karaliumi tituluotas TV laidų vedėjas bei humoristas Raimondas Šilanskas.

Vienintelis pozityvus dalykas, kurio galėjo tikėtis vakarieniauti atėję svečiai, – skanus maistas, kurį ruošė tikras virtuvės šefas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Netikėto formato gurmaniška vakarienė-interaktyvus spektaklis „Shitty Dinner”
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Netikėto formato gurmaniška vakarienė-interaktyvus spektaklis „Shitty Dinner”

Svečius aptarnavo trys padavėjai, kuriuos įkūnijo aktoriai. Viena nuolat viliojo klienčių vyrus ir akivaizdžiai „vogė“ iš jų lėkščių maistą. Merginai rūpėjo ne darbas, o kuo geresnė nuotrauka instagrame. Ji nesibodėdama prisėsdavo prie staliuko ir užduodavo keisčiausius klausimus.

Kita padavėja – nerangi mokinukė, drebančiomis rankomis pilsčiusi vandenį. Nuo kiekvieno šefo riktelėjimo ji slėpdavosi už klientų kėdžių, kol, galiausiai, neištvėrusi įtampos ėmė prašyti visų cigaretės.

Trečiasis padavėjas – bipolinį sutrikimą turintis jaunuolis, nuolat žvelgęs „į niekur“. Liūdesio perkreiptas veidas išduodavo, kaip jis nekenčia šio darbo.

„Ar skanus vanduo?“, – paklausė padavėja, žerdama ant stalo užkandį – saulėgrąžas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Netikėto formato gurmaniška vakarienė-interaktyvus spektaklis „Shitty Dinner”
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Netikėto formato gurmaniška vakarienė-interaktyvus spektaklis „Shitty Dinner”

Tai buvo vienas pirmųjų dalykų, prajuokinusių susirinkusius žymius žmones. Šefas, kuris nesibodėjo vakaro metu parodyti ir šokių judesių, pristatė savo firminį patiekalą – baltą mišrainę be žirnelių.

„Merginos, perspėju, kas po šešių, tas ant šlaunų“, – šyptelėjo garsiakalbis šefas, nuolat kūręs didžiulę netvarką ir sąmyšį.

Kaip R.Šilanskas TV laidų vedėją bučiuotis mokė

Restorano „personalas“ panoro vieną iš klientų pasveikinti gimtadienio proga.

„Uždainuokim „Su gimimo diena“. Matau, kad yra čia dainininkų. (Pauzė). Ne jūs“, – bakstelėdama pirštu N.Pareigytės bei G.Alijevos staliuko link, paragino viliokė padavėja.

Visi nusijuokė. Atėjo metas pasveikinti ir santuokos metines neva švenčiančią TV laidų vedėjos D.Skorupskaitės bei jos vyro Mariaus Liaukevičiaus porą. Šefas paragino sutuoktinius pasibučiuoti, juk degtinė yra karti. Kadangi bučinys netiko, paprašyta R.Šilansko, kad šis pamokytų jauną porą, kaip tai reikia iš tikro daryti. Humoristas nusprendė pasiduoti provokacijai ir mokyti ėmėsi ne su savo antrąja puse, o pačia D.Skorupskaite. Bučinys palydėtas plojimais. Donata atrodė nustebusi. TV laidų vedėja 15min prisipažino iš tikro po kelių dienų švęsianti su vyru vedybų metines, tad pakvietusi jį į netikėtą vakarienę.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Donata Skorupskaitė ir Raimondas Šilanskas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Donata Skorupskaitė ir Raimondas Šilanskas

„Tikrai nežinojo vyras, kur eina. Manė, tiesiog skaniai pavalgyti. Įsiminė saulėgrąžos ir, žinoma, Raimondo bučinys. Iki pat paskutinės akimirkos nemaniau, kad tai nutiks“, – 15min prisipažino Donata.

Paklausta, ar kada yra pakliuvusi į tokį nevykusį restoraną ir aptarnauta tokių nevykusių padavėjų, ji tik papurtė galvą: „Kad paprašius neatneštų vyno, taip dar nėra buvę. Pasakė, kad nesiūlė, tad kodėl aš prašau“.

Idėja atkeliavo iš JAV

Pirmą kartą panašios vakarienės klientams buvo pasiūlytos JAV veikiančiame restorane „Dick's Last Resort“. Taip priimti bei aptarnauti klientus šio restorano vadovus paskatino finansinė nesėkmė. Ties bankroto riba atsidūrusio restorano savininkai nusprendė imtis netradicinių veiksmų – vilioti klientus ne puikiu aptarnavimu ar jaukia aplinka, bet visiškai nepaklusniais, aštrialiežuviais bei gero humoro nestokojančiais padavėjais, gyvai vykstančiu bei žmones įtraukiančiu spektakliu ir skaniu, tik neįprastai patiekiamu maistu.

Analogiškos vakarienės 2016 m. pradėtos organizuoti Suomijoje, Helsinkyje. Nuo 2017 m. šią pramogą šalies sostinėje Taline gali išmėginti ir kaimynai estai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis