Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Bubnelis neblaivus įkliuvo prie vairo: vairuoti negalės beveik dvejus metus

Praeityje garsus atlikėjas Romas Bubnelis prieš kelis mėnesius vairavo išgėręs – tai paliudijo jį sustabdę policijos pareigūnai. Vilniaus regiono apylinkės teismas vyrą nuo baudžiamosios bylos atleido, tačiau šis negalės vairuoti 1 metus ir 8 mėnesius.
Romas Bubnelis
Romas Bubnelis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Apie prie vairo įkliuvusį R.Bubnelį pirmasis pranešė naujienų portalas alfa.lt. Rašoma, kad vyro nusižengimas užfiksuotas šių metų vasarį, o Vilniaus regiono apylinkės teismo verdikto jis sulaukė rugpjūtį.

Bylos duomenimis, R.Bubnelis vasario 13 d. apie 21–22 val., būdamas neblaivus, vairavo juridiniam asmeniui – spaustuvė – priklausiusį automobilį SAAB. Pranešimą apie galimai neblaivų vairuotoją gavę pareigūnai, R.Bubnelį patikrinę alkotesteriu, nustatė 2,23 prom. girtumą (sunkiu girtumu laikomas girtumas nuo 2,5 prom.).

Kaip rašo minėtasis naujienų portalas, dainininkas teisme pripažino savo kaltę ir nurodė, kad tą dieną švęsdamas su draugais taip pat vartojo alkoholinius gėrimus.

Pasirodo, R.Bubnelis neplanavo važiuoti namo, tačiau nepavykus išsikviesti taksi, nusprendė vairuoti pats ir išgėręs nuvažiavo apie 15 kilometrų. Jis taip pat nurodė, kad kartu vežiojasi trauktinę. Alfa.lt rašoma, kad taip jis elgiasi dėl sveikatos problemų – pasirodo, išgėrus jį „atleidžia“ ir pasidaro lengviau kvėpuoti.

„Kvailas pateisinimas, bet yra, kaip yra“, – teisme teigė R.Bubnelis.

LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Senjorai“ akimirka
LNK nuotr./„Lietuvos balsas. Senjorai“ akimirka

Atsižvelgęs į šias aplinkybes, teismas uždraudė R.Bubneliui teisę vairuoti 1 metų 8 mėnesių laikotarpiui, taip pat nurodė išieškoti automobilio, kuriuo atlikėjas padarė nusikaltimą, vertę atitinkančią pinigų sumą – 710 eurų. Nors įprastai tokiais atvejais konfiskuojamas automobilis kaip nusikaltimo padarymo priemonė, šįkart atsižvelgta į tai, kad automobilis priklausė ne pačiam R.Bubneliui, bet spaustuvei, kurios ilgamečiu darbuotoju anksčiau buvo atlikėjas.

Teismo sprendimu atlikėjas buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nustatant pusantrų metų laidavimo terminą. R.Bubnelio laiduotoju tapo artimas draugas, verslininkas, užsiimantis nekilnojamuoju turtu ir kitomis veiklomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas