Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Radistų“ galėjo ir nebūti: kaip filosofas ir darželio auklėtojas tapo populiariu duetu?

Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius dirbti kartu pradėjo radijo laidoje, o dabar jie – prodiuseriai, renginių organizatoriai, didžėjai, neatskiriama visur atpažįstamo „Radistų“ prekinio ženklo dalis. Mažai kas žino, kad „Radistų“ galėjo ir nebūti, nes Rolandas svajojo apie vaikų darželio auklėtojo karjerą, o Jonas krimto rimtus filosofijos mokslus.
Radistai Jonas Nainys, Rolandas Mackevičius
Radistai Jonas Nainys, Rolandas Mackevičius / Asmeninio albumo nuotr.

Rolandas Mackevičius pasakoja, jog iki pat septintos klasės norėjo dirbti darželyje, tačiau jį atkalbėjo tėvai, sakydami, jog tokia profesija nėra prestižinė.

„Galiausiai tėvai man „įkalbino“ teisės mokslus ir galvojau, kad būsiu pats kiečiausias Lietuvos advokatas“, – atsiminimais dalinosi vyras. Rolandas turi teisės ir teisės bei valdymo diplomus, bet... darbe ištvėrė tik tris dienas ir niekada negrįžo prie teisės srities.

Jonas Nainys mokykloje buvo labai aktyvus ir įsitraukęs, bet kaip pats sako, labiau į užklasines veiklas, nei į mokslus.

„Lankiau fotografijos, dailės, šokių būrelius, o mokslams nebuvau labai gabus“, – sakė Jonas. Išlaikius egzaminus, norėjo pradėti ekonomikos, teisės ar vadybos mokslus, bet galiausiai įstojo į filosofiją Šiaulių universitete.

„Prisimenu, kad mama labai pergyveno, nes nesuprato, ką aš veiksiu baigęs filosofiją“, – prisiminė didžėjus. Jonas Nainys jau studijų metais pasuko link muzikos ir toje srityje aktyviai dirba iki šiol, o filosofija liko nuošalyje.

Asmeninio albumo nuotr./Radistai
Asmeninio albumo nuotr./Radistai

„Radistų“ duetas greitai išpopuliarėjo pradėję kartu vesti radijo laidą. „Jonas buvo labai pasikaustęs ant muzikos, o aš mokėjau pabumbėti“, – su šypsena pasakojo Rolandas Mackevičius.

„Radistų“ laida tapo pačia populiariausia radijo istorijoje ir kol kas dar niekas jų klausomumo rekordų nepamušė. Patys „Radistai“ pasitraukė iš radijo eterio, nes tiesiog nebeliko laiko viską suspėti – Rolandas veda laidas, renginius, Jonas kuria muziką ir kartu turi laidą „Youtube“ platformoje. „Užleidom eterį naujai kartai!“ – juokavo „Radistai“.

Kalbėdami apie didžiausias nesėkmes Rolandas ir Jonas sako, kad jų pilna visa karjera. Kaip pavyzdį jie pateikė ir savo festivalį – tiesiog pasitaikius blogam orui gali sulaukti gerokai mažiau žmonių, nei planuota ir „sėsti į konkretų minusą“. Dėl to po tenka ilgai dirbti sugrąžinant skolas. Vyrai pabrėžia, kad iš klaidų svarbiausia pasimokyti ir jog verta suprasti tai, kad net ir iš pirmo žvilgsnio sėkmingiausi žmonės jų yra patyrę toli gražu ne vieną.

Jaunimui, galvojančiam apie savo karjeros kelią „Radistai“ sako turintys labai paprastą patarimą – „klausykite savo širdies, nusiteikite sunkiam bei ilgam darbui, o pinigai ateis patys“. Žinomi vyrai pabrėžia, kad kiekvienas, darydamas tai, kas jam teikia malonumą, gali uždirbti bei oriai gyventi, o tokių pavyzdžių mūsų visuomenėje apstu ir be pačių „Radistų“.

Gyvai „Radistų“ istoriją su visomis detalėmis bus galima išgirsti ir karjeros festivalyje „Studfestas“, kur Jonas Nainys bei Rolandas Mackevičius pasakos savo istoriją pranešime „Pirmi 10 metų – sunkiausi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant