Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rašanti teisininkė Rasa: „Valdyti žodį efektui pasiekti man yra malonumas“

Jei galvojate, kad teisininkai tik daug ir nuobodžiai skaito bei kalba, advokatė Rasa Grambaitė-Pusčienė (33) gali patikinti, kad klystate. Ji savo darbe puikiai išnaudoja talentą rašyti. Būdama vos 17-os Rasa išleido romaną, net keliose knygose publikuoti jos eilėraščiai, o dabar moteris dukroms prieš miegą seka laisvu nuo advokatės darbo metu kurtas pasakas, sulaukusias susidomėjimo ir internete.
Rasa Grambaitė-Pusčienė
Rasa Grambaitė-Pusčienė / Asmeninio archyvo ir Tomo Šimkaus nuotr.

Būdama advokatė, bylininkė, Rasa Grambaitė-Pusčienė kasdien parašo bent po keliolika, o kartais ir keliasdešimt puslapių pakankamai sudėtingo teisinio teksto. „Džiaugiuosi, kai pakanka įkvėpimo bei laiko ir kitokiam rašymui. O gal čia kaip su kanalų perjunginėjimu? Po kelių rimtų filmų iš eilės turbūt dauguma bent trumpam persijungtų į lengvesnį turinį. Džiaugiuosi, kad man reikiamas turinys visada gimsta lengvai ir su malonumu. Ir ne tik dirbant tiesioginį darbą“, – pasakoja ji.

R.Grambaitė-Pusčienė savo pasakomis dalijasi ir feisbuke, puslapyje „Pasaka prieš miegą“. Ji juokiasi, kad dažnai klientai, netikėtai atradę šią jos švelniąją pusę, nustemba. Būna smagių atsiliepimų. Kartą naujas klientas gražiai paatviravo, sakydamas „Jeigu ji rašo pasakas vaikams, ir jos jiems patinka, – tai ji ir mums puikiai parašys tai, ką reikia. Juk vaikai reiklūs.“ Jeigu advokatas geba įtikinamai dėstyti mintis, yra talentingas rašytojas ir nestokoja kūrybiškumo, neturėtų stebinti, kad jis gali rašyti viską – nuo eilėraščių iki kasacinių skundų, kurie yra savotiškas aukštasis pilotažas teisininko darbe. Apskritai, puikus rašymo stilius yra gero teisininko vizitinė kortelė – Rasa tuo neabejoja.

– Rasa, ką tau reiškia pasakos žanras? Kodėl ir kaip juo susidomėjai?

– Vieni tėveliai mėgsta savo vaikams skaityti pasakas, o aš mėgstu kurti. Ir ne bet kokias, o edukacines – su idėja, su moralu. Tokias, kurias išgirdę vaikai gali gauti pamoką, pakoreguoti savo elgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas