Sportas gyvai

Raudonojo kilimo svečiams – pastabos iš S.Vaitulionio: „Tai – nepagarba renginiui“

Kasmet didžiausių muzikos apdovanojimų raudonojo kilimo svečiai susilaukia itin daug dėmesio ne tik dėl savo vardo, bet ir dėl to vakaro aprangos. Jie stengiasi nustebinti ekstravagantiškais įvaizdžiais, rinkdamiesi dizainerių kurtus drabužius. Tačiau, kaip pastebėjo žurnalo vyrams „L'Officiel Hommes“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis, kartais svečiai apsirengia neskoningai.

M.A.M.A apdovanojimų šventė ne tik priminė apie ryškiausias praėjusiųjų metų muzikines žvaigždes, bet ir padovanojo akį traukiančių vaizdų iš VIP zonos, į kurią rinkosi garsenybės.

Raudonojo kilimo svečių buvo prašoma nepamiršti veidą dengiančių respiratorių bei apsirengti pagal black tie (liet. juodasis kaklaraištis) aprangos kodą.

Tai vienas žymiausių ir charakteringiausių aprangos kodų. Juodas kaklaraištis yra truputį mažiau formalus už baltą kaklaraištį, tačiau oficialesnis negu verslo garderobai.

Jis labiausiai paplitęs iš visų oficialių aprangos kodų bei yra dažniausiai sutinkamas iškilmingose vakarienėse, kviestiniuose renginiuose, tam tikrais atvejais teatre.

Tinkami moterims drabužiai: vakarinė suknelė arba ypatingai puošni kokteilinė suknelė.

Tinkami vyrams drabužiai: juodas smokingas, oficialūs (klostuoti priekyje) balti marškiniai, rankogalių segtukai, juoda peteliškė (šilkinė, tvilinė arba atlasinė), puošnios petnešos (pasirinktinai), juodi lakuoti batai. Vasarą, pavyzdžiui, kruiziniame laive: baltas švarkas, balti marškiniai, juodas kaklaraištis arba peteliškė.

Stebint šių metų raudonojo kilimo akimirkas ir matant kone kasdienę aprangą vilkinčius svečius, ne vienam norėjosi pareplikuoti, ar toks stiliaus sprendimas yra tinkamas šiam renginiui.

Savo komentarą ir pastabas pažėrė ir žurnalo vyrams „L'Officiel Hommes“ redaktorius Saugirdas Vaitulionis. Jis savo feisbuke pasidalijo įrašu, kuriame neslėpė nuostabos, kad dauguma lietuvių iki šiol nesupranta, kas yra black tie.

„Pažiūrėjau M.A.M.A. raudoną kilimą ir mane, kaip ir kasmet, ištinka tas vienintelis klausimas: kurios žodžių „Aprangos kodas: black tie“ dalies žmonės nesupranta?

Maikės, megztiniai, what? Kai kuriuos svečius tai net norisi nuvesti nusiprausti.

Ne, nepaisydami organizatorių nurodyto aprangos kodo jūs neatrodot nei išskirtinai, nei originaliai, jūs atrodot blogai ir beveik visais atvejais dar ir kvailai.

Tai yra nepagarba renginiui ir organizatoriams, o į panašaus kalibro apdovanojimus užsienyje tokie svečiai tiesiog būtų neįleisti. Jau matau, kaip kažkas Oskarų kilimą bando imti su maike, striuke ir kerzais“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius