Trečiadienio vakarą sostinės viešbutyje „Kempinski Cathedral Square“ vyko gurmaniškas vakaras – buvo pristatyta parodos „Vyno dienos 2017“ programa.
Gurmaniškam skoniui dedikuotame renginyje Edita Mildažytė 15min pasakojo, kad pastaruoju metu jos skonis kiek paprastesnis. Silpnybę kelia gana keisti patiekalai.
„Šiuo metu mano mėgstamiausi patiekalai – ridikėliai ir šaltibarščiai. Dar nuodėmingai mėgstu raugintų kopūstų sunką. Žiauriai. Mano toks baisus skonis, kad net gėda pasakoti“, – juokėsi Edita Mildažytė.
Kai tokį maistą dažniausiai valgo – tai ir virtuvėje netenka dažnai suktis. „Anksčiau gamindavau, dabar neturiu kam. Todėl valgau ridikėlius! Kartą S.Konarskio turguje tetai nupirkau šešis pakelius. Kol nuvežiau iki Kalvarijų turgaus, kur ji gyvena, ridikų nebeliko – kiekvienoje sankryžoje vis suvalgydavau. Jų bet kiek galiu sukrimsti.“
Visgi paklausta apie mylimiausią virtuvę, žurnalistė sakė yra neabejinga prancūzų maistui. „Tegul atleidžia visi italai, bet jų virtuvės nekenčiu. Man ten nėra nieko skanaus: picos nemėgstu, makaronų nevalgau. O mėsa ir žuvis yra skanesnė vokiečių ar prancūzų virtuvėje. Net ir Lietuvoje skaniau.“
Tačiau pasitaikius progai, ji mielai paragauja naujų, negirdėtų patiekalų. „Aš galiu viską valgyti, man įdomu ragauti. Mes su vyru važiuodavom dažnai į gurmaniškas keliones, kur gavau įvairiausių sertifikatų – tad virti tikrai išmokau gerai.“
Žinoma, viskam yra ribos. „Kinijoje atsisakiau ragauti supuvusio kiaušinio. Bet vabzdžius valgiau, nors jie nebuvo skanūs“, – 15min pasakojo E.Midažytė.