Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Renginių vedėjo paieškos Paslaugos.lt portale: kas svarbu sėkmingam ir įdomiam renginiui?

Dažna šventė neapsieina be renginių vedėjo, o rasti gerą profesionalą – rimta misija. Gi vien atidirbti savo programą neužtenka – reikia sugebėti ne tik puikiai bendrauti su publika bei užkrėsti ją gera nuotaika, bet ir susidoroti su įvairiausiomis iškylančiomis situacijomis, gebėti improvizuoti. Kokia gi renginių vedėjo darbo specifika ir kaip atsirinkti profesionalą, kuris atitiks jūsų lūkesčius?
Renginio vedėja
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Paslaugos Renginiai

Ieškoti vertėtų iš anksto

Paslaugos.lt portale užsakymus priimančios renginių vedėjos Simona Mocejūnaitė-Vaitkienė bei Miglė Urlikaitė-Andrejeva vieningai sutaria – norėdami rasti gerą ir jums patinkantį renginių vedėją, turėtumėte jo pradėti dairytis likus maždaug metams iki renginio. Žinoma, būna išimčių, kad atsilaisvina datos, bet pradėdami ruoštis iš anksto būsite tikri, kad pavyks užsisakyti tą profesionalą, kurio ir norite. „Dažniausiai kitų metų rezervacijos prasideda vasaros pabaigoje. Daugiausia užklausų sulaukiu pavasarį ir rudenį. Pati priimu tik rezervacijas metams į priekį, nes norisi atlikti savo darbą puikiai“ , – patirtimi dalinasi M.Urlikaitė-Andrejeva.

Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Miglė Urlikaitė Andrejeva
Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Miglė Urlikaitė Andrejeva

Vedėjai – pasiruošę viskam

Žinoma, kur šventės ir dideli organizaciniai renginiai – ten ir netikėtumai. Dažniausiai užtenka turėti papildomų rašiklių ar kitų priemonių, kuriomis švenčių kaltininkai būna pamiršę pasirūpinti, bet būna ir įdomesnių situacijų. „Per tiek metų labiausiai įsiminė Jaunųjų vėlavimas į bažnyčią, kai kunigas ir svečiai laukė jų valandą ar daugiau. Vestuvės galėjo neįvykti, nes kunigas jau norėjo išprašyti svečius ir užrakinti Dievo namus. Teko griebtis visų kalbos subtilybių, prašymų ir maldavimų, kad tik dar palūkėtų, kad tik nepyktų, kad tik kantrus būtų. Pavyko. Pora buvo sutuokta.“, – nuotykiais dalinasi S.Mocejūnaitė-Vaitkienė.

Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Simona Mocejūnaitė
Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Simona Mocejūnaitė

Paklaustos apie labiausiai įsimintinus renginius, abi vedėjos vieningai atsako, kad labiausiai įsimena tuos renginius, kuriuose užsimezga gražus ryšys su užsakovais. O kartais tas ryšys taip užsitęsia, jog tenka grįžti pravesti ne tik dar kitas šventes tiems patiems užsakovams, bet ir jų giminėms bei draugams.

Prieš užsisakant – svarbu turėti viziją

Ne paslaptis, kad renginio vedėjas yra ne tik atsakingas už tai, kad sklandžiai jį pravestų ir atidirbtų savo dalį, bet ir kad visa kita renginyje būtų sustyguota. Todėl labai svarbu ieškant vedėjo tiksliai iškomunikuoti lūkesčius ir aptarti, ko tikimasi, kokių akcentų nesinori, papasakoti svarbias aplinkybes.

Profesionalės teigia, kad klientų pageidavimai dažniausiai nestebina – gal tik vienintelis, kai už mažą sumą norisi ypatingai plačios programos. Moterys pasakoja, kad yra tekę renginiuose veikti viską, net ir perimti padavėjų vaidmenį. Taip pat, jei renginyje dalyvauja vaikai, labai svarbu ir jiems skirti laiko, kad jie nebūtų pamiršti.

Renginio vedėjo paieška – subtilus dalykas. Matyt, visų pirma, reikėtų apsvarstyti, kokios trukmės programa yra reikalinga, kokios sudėties komanda turėtų būti, kokią sumą galima skirti. Tuomet svarbu apgalvoti paieškos galimybes: kokius renginių vedėjus patys matėte ir kas jų darbe patiko ar nepatiko, kokių pažįstamų žmonių rekomendacijas galite peržvelgti, kurių vedėjų internetinius puslapius ir juose esamus atsiliepimus skaitysite, kokiomis paieškų platformomis naudositės. Paskambinus ar parašius, labai svarbus atgalinis ryšys: ar gerai jaučiatės bendraudami, ar paprasta aptarti detales, ar pokalbis teikia džiaugsmą.“ , – pataria S.Mocejūnaitė-Vaitkienė.

Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Simona Mocejūnaitė
Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Simona Mocejūnaitė

Šioms mintims pritaria ir M.Urlikaitė-Andrejeva, kuri pabrėžia – žinokite, kur norėsite dėti pagrindinius vakaro akcentus, kokių pramogų norėsite ir turėkite tikslų biudžetą, kad neįvyktų nenumatytų problemų.

Pasiūlymai pagal klientų poreikius

Kadangi šventės būna įvairios, o ir joms skiriami biudžetai – skirtingi, dažnas renginių vedėjas stengiasi pasiūlyti ir skirtingus paslaugų paketus.

M.Urlikaitė-Andrejeva klientams siūlo keletą variantų: renginio vedimą su savo įgarsinimu, be DJ (šis variantas klientams kainuoja maždaug 400 eurų pigiau), taip pat galimybę užsisakyti renginio vedimą kelioms valandoms, o ne visam vakarui (toks variantas klientui sutaupo maždaug 300 eurų). Siūlydama šias alternatyvas renginių vedėja stengiasi aiškiai klientams iškomunikuoti, kuo šie paketai skiriasi nuo pilno.

Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Miglė Urlikaitė Andrejeva
Asmeninio arch. nuotr./Renginių vedėja Miglė Urlikaitė Andrejeva

S.Mocejūnaitė-Vaitkienė ruošia pasiūlymus lanksčiai, atsižvelgdama į klientų norus – nuo to, kokios aparatūros ir kitų papildomų atributų reikės priklauso ir jos siūlomų paslaugų kaina. Tad norintiems gauti geriausią kainos ir kokybės santykį vėlgi primenama, kad visada padeda žinojimas, kokie yra lūkesčiai šventei ir jos programai.

Paklausa tik didės

Kadangi įvairių šeimos ir ne tik švenčių tikrai netrūksta, abi renginių vedėjos sutinka, kad šių profesionalų poreikis tik augs.

„Turbūt kils poreikis, kad vedėjai turėtų vaizdinę medžiagą iš savo pravestų renginių, jog klientai galėtų matyti, ko tikėtis“, – svarsto M.Urlikaitė-Andrejeva.

„Žmogus – visuomeniška būtybė. Mums reikia susitikti su artimaisiais, draugais, kolegomis. Susitikus, norisi ne tik bendrauti tarpusavyje, bet ir paįvairinti šventės turinį. Matyt, klientų lūkesčiai labai nekis. Nors ir technikos, vizualizacijos, technologijų galimybės augs, kokybės ir kainos santykis bei asmeninės renginio vedėjo savybės vis dar bus labai aktualios“ , – reziumuoja S.Mocejūnaitė-Vaitkienė.

Patarimai: kaip išsirinkti vedėją renginiui?

Dažniausi klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas