Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Restorano atidaryme Kaune brangiai parduota milijonieriaus Iljos Laurso daryta nuotrauka

1450 litų – tiek aukcione sumokėta už vieno garsiausių ir sėkmingiausių naujosios kartos Lietuvos verslininkų Iljos Laurso darytą nuotrauką. Pinigai, gauti už restorano „Perfeco“ atidaryme parduotą fotografiją, atiteks labdaros fondui „Mamų unija“.
Ilja Laursas
Ilja Laursas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Minėtame restorane iškabintos septynios I.Laurso darytos nuotraukos. 1450 litų sumokėjęs kaunietis Kęstutis galės išsirinkti vieną sau patikusią.

I.Laursas sakė, jog fotografija – bene naujausia jo aistra. Verslininkas Žmonės.lt  patikino, kad jam nuolat reikia siekti naujų įspūdžių, domėtis dar nepatirtais dalykais, atrasti.

„Man patinka ir visos vandens sporto rūšys, žaisti golfą, skraidyti... Mano naujas hobis – ragauti naujus skonius, naujus potyrius“, – patikino I.Laursas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ilja Laurs nuotrauka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Iljos Laurso nuotrauka

Žinomo virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus restorano atidaryme I.Laursas neišvengė klausimų ir apie maistą. Nuo mažų dienų jis mėgsta gaminti saldumynus, o pastarųjų metų atradimas – kokteilių iš vaisių ruošimas. „Išgeri bent trijų keturių vaisių „miksą“ ryte ir enegijos užtaiso pakanka ilgam“, – sakė verslininkas.

Tokiems sveikiems pusryčiams pasigaminti jis užsienyje įsigijo trintuvą. Daug didesnes apsukas nei parduodami Lietuvoje turintis prietaisas gali į tyrę sutrinti net kiečiausius vaisius.

Šiuo metu labiausiai Iljos mėgiamas kokteilis – kokoso riešuto gabaliukai, bananai ir ananasai. „Net iš kelių skirtingų vaisių rūšų kaskart gali sukurti vis naują derinį, kurio prieš tai neesi ragavęs. Būna, kad pasigaili neužsirašęs recepto, o pasitaiko, jog rezultatu neesi patenkintas“, – sakė I. Laursas.

Jis sakė prie trijų svarbiausių vertybių, kurių paiso, priskiriantis miegą, aktyvią veiklą ir maistą. Pusryčiams, kaip ir pasakojo, Ilja geria vaisių kokteilius. Pietums pasiruošia nedidelį gabalėlių žuvies ar mėsos su nemenku kiekiu daržovių. Vakarienė – panaši. Tik po jos dar neretai mėgaujasi savotišku „popkornu“ – vaisiais, sumaišytais su medumi, grietine ir liesa varške.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ilja Laurs
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ilja Laursas

„Juk laiką eidžiant prie televizoriaus norisi ko nors pakramsnoti...“ – mažutę silpnybę atskleidžia pašnekovas. Visai nevertingų angliavandenių – bulvių, ryžių ir kitų panašių produktų I.Laursas neragauja visai.

Jis tikina galįs pagaminti bet kokį desertą ir iki šiol prisimenąs, kai vaikystėje gaminant morengus  tris valandas iki reikiamos konsistensijos tekdavo šakute plakti kiaušinio baltymą. Aukščiausiu konditeriniu pasiekimu I.Laursas laiko dar mokyklos laikais pagamintą „Kijevo tortą“. Sudėtingam gaminiui paruošti prireikė dviejų parų.

I.Laursas, turintis verslo ryšių su Amerikos bendrovėmis, sako yra jau senokai prisitaikęs prie kitokio gyvenimo režimo ir dažnai besijaučiąs savo laiko didžėjumi.

„Dviejų vienodų dienų mano dienotvarkėje nebūna“, – paprastai ir nuoširdžiai patikina verslininkas.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Ilja Laurs nuotrauka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Iljos Laurso nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos