Restorano atidaryme – naminiam maistui su Italijos prieskoniu neabejingos garsenybės

Prieš kelias savaites duris atvėręs restoranas „Meet balls“ garsius veidus sukvietė išmėginti savo meniu. Renginyje apsilankė visas būrys garsenybių, tarp kurių buvo ir senokai Lietuvoje matytas modelis Solveiga Mykolaitytė.
Deimantė Kazėnaitė, Solveiga Mykolaitytė, Viktorija Jakučinskaitė, Simona Nainė
Deimantė Kazėnaitė, Solveiga Mykolaitytė, Viktorija Jakučinskaitė, Simona Nainė / Renginio organizatorių nuotr.

Žinoma moteris kartu su savo sužadėtiniu Mantu Rimdeika karantino mėnesius praleido Ispanijoje. Kaip juokėsi, šiame etape ji atrado naują talentą – išmoko gaminti.

„Anksčiau į gaminimą niekada nežiūrėjau rimtai. Dienotvarkė būdavo labai įtempta, daug skraidydavau, nebuvo kada galvoti apie maisto ruošimą. Dabar tempas sulėtėjo, esu nebe viena, turiu kam gaminti. Sužadėtinis tapo badomuoju triušiu – ragaudavo mano maistą ir vertindavo. Gerai, kad jam visada viskas patiko, kritikos nesulaukiau“, – juokėsi niekuomet geros nuotaikos nestokojanti moteris.

Renginio organizatorių nuotr./Restorano atidarymo svečiai
Renginio organizatorių nuotr./Restorano atidarymo svečiai

Intensyvaus modeliavimo laikais S.Mykolaitytė gyveno Italijoje, todėl jai šios šalies virtuvė ne tik artima širdžiai, bet ir viena mėgstamiausių.

„Labai mėgstu žuvį, įvairius makaronus, jūrų gėrybes... Namuose gaminu raviolius su grybais, sūriu ar mėsa. Taip pat labai patinka itališki desertai. Svarbiausia – mėgautis saikingai, o ne viską suvalgyti per vieną kartą. Nemanau, kad reikėtų atsisakyti vieno ar kito patiekalo. Geriau rinktis tai, ko norisi, bet mažesnę porciją“, – šypsosi modelis.

Iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius-Wizard ne tik itališko maisto, bet ir Italijos mylėtojas. Mantui teko demonstruoti burtus daugybėje Italijos miestų, taip pat prieš dešimt metų jis tapo Italijos magijos čempionu. Pasiteiravus, kokį įspūdį paliko šis vakaras, Mantas gyrė ne tik mėsos rutuliukus, bet ir ryškų interjerą, padariusį jam didelį įspūdį.

„Tikrą skanią picą suvalgiau būtent Italijoje, mažame miestelyje. Labai mėgstu itališką virtuvę, ji man – pati gardžiausia. Dievinu lakštinius, makaronus... Mėgstu suktis virtuvėje, tačiau turiu taisyklę – maisto gaminimas neturi užtrukti daugiau nei 20 minučių. Todėl renkuosi lengvus, greitai pagaminamus patiekalus. Gamindamas konsultuojuosi su draugais italais. Mano virtuvėje nėra cukraus, bet visada yra itališkų makaronų“, – kalbėjo Wizard.

Renginio akimirkos – galerijoje:

Renginio nepraleido ir vizažistė Deimantė Kazėnaitė. Mergina neslėpė, kad virtuvėje nėra dažna viešnia ir mieliau eina valgyti į restoranus. Gražuolė juokėsi, kad būtent itališką patiekalą – makaronus – ji galėtų pagaminti skaniausiai.

„Būdama 17 metų gyvenau Italijoje, todėl šios šalies patiekalai man gerai žinomi. Pamenu, kad valgydavau spurgytes, makaronus ir picas. Iki šiol girdžiu kalbų, kad neva nieko nevalgau, todėl esu liekna. Aš valgau sveikai ir sportuoju tam, kad gerai jausčiausi. Kai noriu, pasimėgauju ir nesveiku maistu. Jei užsimanau ledų vidurnaktį, einu ir suvalgau. Esu liekna genetiškai, man nereikia laikytis jokių dietų“, – sako D.Kazėnaitė.

Vykdama atostogų į Italiją Deimantė mielai pasilepina jų patiekalais ar desertais. Kaip tikina, nusivilti tenka ypač retai – itališkas maistas nepalieka abejingų.

„Mano mėgstamiausias patiekalas – jautiena tuno padaže „Vitello Tonnato“. Paragavau jo pirmą kartą Vilniuje, itališkame restorane. Taip pat labai mėgstu rizotą su trumais, o desertui užsisakau spurgų. Beje, spurgas ypač mėgstu, todėl pasirinkau jas ir šį vakarą“, – kalbėjo D.Kazėnaitė.

Renginio organizatorių nuotr./Deimantė Kazėnaitė
Renginio organizatorių nuotr./Deimantė Kazėnaitė

Į vaikystės prisiminimus grąžinęs maistas, daugybės komplimentų sulaukęs stilingas restorano interjeras ir kokteiliai – trys vakaro ingredientai, užtikrinę puikiai praleistą laiką kviestiniams svečiams, rašoma pranešime spaudai.

Vilniuje, „Ogmios mieste“, įsikūręs restoranas svečiams siūlo kiekvienam puikiai žinomą „naminį maistą“ su itališkos virtuvės dvelksmu. Tradiciniai patiekalai restorane tapo naujais ir įgavo žaismingą rutuliuko formą. Rutuliukų yra ne tik maiste: užkandžiuose, desertuose ar pagrindiniuose patiekaluose, bet ir interjere. Net ledo kubeliai kokteiliuose yra rutuliuko formos.

„Šis restoranas – vieta atsigerti mėgstamą kokteilį, susitikti pavakarieniauti su draugais, neskubant papietauti su šeima. Mūsų pagrindinis tikslas – suburti žmones leisti laiką kartu“, – sako vienas iš restorano įkūrėjų Jonas Kriaučiūnas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Bulgariškame žurnalo „Elle“ viršelyje įsiamžinusi Solveiga Mykolaitytė sukėlė diskusiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų