Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rima Petrauskytė kardinaliai pakeitė šukuoseną: „Dukra pagyrė, kad atrodau kaip močiutė“

Dainininkė, grupės „Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė ryžosi kardinaliems išvaizdos pokyčiams. Moteris nusirėžė plaukus, o šis naujas jos įvaizdis užvirė karštą diskusiją internete. Pasirodo, kad dalis žmonių nevengė Rimai išrėžti, esą ši dabar atrodo daug vyresnė. Portalui Žmonės.lt atlikėja paaiškino, kodėl priėmė tokį spendimą ir kokią žinią nori paskleisti kitoms moterims.
Rima Petrauskytė
Rima Petrauskytė / Asmeninio archyvo nuotr.

Savo socialinių tinklų paskyrose išvaizdos pokyčiais pasidalijusi R.Petrauskytė nei nesitikėjo, kad naujoji šukuosena paskatins tokią diskusiją. Vieni gyrė moters drąsą, o kiti peikė, kad trumpi plaukai ją sendina. R.Petrauskytė paaiškino, kodėl priėmė sprendimą nusikirpti ir kaip reaguoja į apkalbas.

„Man ta diskusija keista, nes aš nežinojau, kad žmonės nesensta. Buvau įsitikinusi, kad su metais žmonės sensta, bet pasirodo, kad Lietuvoje taip nėra, o ypač, socialiniuose tinkluose. Pasirodo, kad aš vienintelė senstu ir su metais plaukų būklė prastėja. Šis mano sprendimas kirptis brendo jau ilgą laiką, nes pati mačiau, kad mano plaukai prasti. Šią vasarą prisiauginau dirbtines sruogas, maniau, jog kažkaip paslėpsiu savo metus ir prastėjančius plaukus, bet su tais priaugintais plaukais galva džiūsta iki dviejų valandų, reikia tam skirti tiek laiko… Kol susitvarkai plaukus, jie jau vėl būna riebaluoti. Supratau, kad gana tų nesąmonių. Juk tiek sukišta pinigų – kiek brangiausių procedūrų, šampūnų, mezoterapijų ir t.t. Viskas. Reikia pripažinti savo amžių ir savo genetiką“, – Žmonės.lt sakė Rima.

Asmeninio archyvo nuotr./Rima Petrauskytė
Asmeninio archyvo nuotr./Rima Petrauskytė

Žinoma moteris įsitikinusi, kad žmones labiausiai papiktino tai, kad ši ryžosi išlipti iš tam tikrų visuomenės sukurtų grožio standartų.

„Manau, kad žmones papiktino standarto nukirtimas. Juk standartas Lietuvoje yra liekna, ilgomis kojomis, putliomis lūpomis ir būtinai ilgais plaukais moteris. Tie ilgi plaukai atrodo yra privaloma, jei nori gauti gražios moters statusą. Aš galvoju, kad tą visą širšių lizdą sujudino tai, kad aš išdrįsau iš to išeiti ir pasakyti, kad užteks kišti pinigus ten, kur jų kišti visai nereikia. Priėmiau savo genetiką ir amžių, o tai žmones erzina. Juk jie norėtų, kad visi eitų su ta pačia banga, siektų to standarto, klestėtų visa farmacija, šampūnų, kaukių ir mezoterapijų industrija. Nori, kad išleistum pinigus ir kentėtum negaudamas to rezultato, o aš pasirinkau nusikirpti plaukus ir lipti į sceną. Juk kaip taip galima, kad moteris turi tris vaikus, gražią šeimą ir dar plaukus išdrįso nusikirpti?“ – juokaudama klausė pašnekovė.

Nepaisant įvairių nuomonių internete, Rima pasidžiaugė, kad ją labai palaiko vyras ir dukros. Tiesa, viena jų mamą palygino su močiute, tačiau atlikėja šypsodamasi paaiškina, kad ir jos mama turėjo plonus plaukus, todėl mėgo nešioti panašią šukuoseną.

„Vyras mane labai palaiko, nes mes daug kalbamės ir viena kryptimi keliaujame. O vyriausia dukra labai patarinėja, kaip šukuoti tokius plaukus. Sako, kad šukuoti į priekį netinka, pataria, jog geriau žiūrėtųsi atgal. Jai pasirodė, kad atrodau kaip močiutė, bet ji turėjo omenyje, jog primenu savo amžinąjį atilsį mamą. Vidurinioji dukra taip pat pagyrė, o trečioji dukrelė dar per maža pastebėti pokyčius. Jai mama yra mama ir tiek“, – Žmonės.lt sakė R.Petrauskytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Rima Petrauskytė
Asmeninio archyvo nuotr./Rima Petrauskytė

Rima sako, kad nauja šukuosena jai leido pasijausti lyg naujai gimusiai – pagaliau nebereikia apsikrauti nereikalingomis mintimis.

„Aš pati jaučiu didžiulį palengvėjimą, nes atsikėlusi kiekvieną rytą aš nežinodavau, ką man daryti su savo trimis plaukais, kaip iš jų padaryti bent dešimt. Sukdavau galvą, o dabar aš džiaugiuosi, kad nebereikės apie tai galvoti, o tai reiškia, kad bus daugiau vietos kitoms mintims“, – džiaugėsi „Man-go“ lyderė.

Labiausiai ją džiugina tai, jog pagaliau nebereikia meluoti nei prieš kitus, nei prieš pačią save. Rima įsitikinusi, kad pagaliau priėmė save tokią, kokia ji yra ir ragina kitas moteris nebijoti būti savimi.

„Dabar man tikrai lengviau tvarkytis su plaukais, bet labai trūksta priemonių, nes po kirpimo buvau labai susijaudinusi ir važiavau namo. Labai norėjau greičiau pasižiūrėti į save. Tas jaučiamas jaudulys buvo tokia laimė… Aš norėjau net verkti iš laimės, norėjau pabūti su savimi. Esu labai laiminga, kad atsikračiau kažkokios naštos. Tie mano silpni, ploni, slenkantys plaukai buvo našta ir bandymas apgauti save bei gamtą. Tai kainuodavo daug energijos. Aš net kartais savęs klausdavau, į ką aš čia bandau lygiuotis? Į jaunesnes moteris ar į tas, kurios nuo prigimties turi gražius plaukus? Nežinojau, kur esu aš. O dabar žinau, kad aš Rima su trumpais plaukais. Standartai sulaužyti, realybė pripažinta, o dabar pirmyn“, – džiaugsmingai pokalbį baigė Rima Petrauskytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas