„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rimiškis ragaus ryklienos

Apie įsimintiną kelionę į Norvegiją dainininkui Andriui Rimiškiui tebeprimena parsivežtos lauktuvės. Šaldytuve savo eilės keptuvėje laukia sužvejotas rykliukas.
A.Rimiskis
A.Rimiskis

Apie 1,5 kilogramo sverianti žuvis kol kas saugoma šaldiklyje, mat patiekalų iš jos mėsos ruošimą Andrius linkęs patikėti profesionalui. Pačiam dainininkui plušėti virtuvėje – vienas didžiausių gyvenimiškų malonumų, tačiau tik ne šiuo atveju. „Žinau, kad kulinaro mėgėjo entuziazmas gali padaryti meškos paslaugą jam pačiam – gaminant ryklį, reikia žinoti įvairių subtilybių, mat, neatidžiai paruošta, jo mėsa gali tapti nuodinga, – pasakojo Andrius. – Laimei, turiu draugą virėją, kuris savaitgalį atvažiuos pasisvečiuoti iš Kauno į Klaipėdą. Jis – ne vieno kulinarų konkurso dalyvis. Mano bičiulio arkliukas – lietuviškos virtuvės patiekalai, tačiau ir tokia egzotika, kaip ryklys, jam pažįstama ne iš nuogirdų. Tikiuosi jo pagalbos prie viryklės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs