Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rita Ora užkūrė ugningą šou lietuje: tūkstantinė gerbėjų minia ir žvaigždės sveikinimas Vilniui

Ketvirtadienį Vilniuje vyko audringa šventė – miesto globėjo šv. Kristoforo diena. Ta proga žaliojo Vingio parko scenoje pasirodė klasikinės muzikos virtuozai, stebino netikėti Lietuvos žvaigždžių duetai, o jau sutemus ant kojų visus pakėlė viena ryškiausių ir ekstravagantiškiausių britų popmuzikos žvaigždžių – Rita Ora.
Rita Ora Vilniaus Vingio parke
Rita Ora Vilniaus Vingio parke / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Ketvirtadienį Vilniuje vykęs festivalis „Jaunas kaip Vilnius“ pribloškė savo įvairia muzikine programa ir garsiais atlikėjais. Čia vyko klasikinės muzikos pasirodymai, aidėjo netikėčiausi duetai, o sutemus į sceną žengė ir ryškioji Rita Ora, kuri Vilniuje surengė pasaulinio lygio šou. Jos pasirodymas – išskirtinis, nes atlikėja į sceną grįžo po trejų metų pertraukos.

Minia Vingio parke šio koncerto itin laukė, tad atlikėja scenoje sutikta griausmingais šūksniais.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora

„Vilnius, are you ready?“, – klausimu, ar jūs pasiruošę, su gerbėjų minia pasisveikino pasaulinio garso žvaigždė pradėjusi pasirodymą daina „Ritual“. Atlikėjos šou nuo pat pirmos dainos kraują kaitino ir įspūdingos šokėjos. Tuo tarpu lietus, pradžioje tik krapnojęs, vis stipriau įsismarkavo.

„Ačiū, kad esate čia net per lietų“, – dėkojo Rita Ora Vingio parke susirinkusiai susirinkusiai tūkstantinei miniai ir nusilenkė.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora

Koncerte aidėjo garsiausi atlikėjos hitai. Kartu su dainininke juos traukė minia. Popmuzikos žvaigždė negalėjo atsistebėti, kaip publika dainuoja kartu su ja ir žino kone visas jos dainas.

Dainininkė šventės dalyvius džiugino pasaulinei auditorijai žinomais hitais, tokiais kaip „Ritual“, „Your Song“, „Praise You“, „For You“ ir „Let You Love Me“.

O vėliau Rita Ora kartu su visa šventės publika Vilniui uždainavo „Su gimtadieniu“ (angl. „Happy Birthday“).

Fotogalerija:

Nuo 2012 m. patyrusi žinomumo proveržį, iš Kosovo kilusi britų atlikėja Rita Ora pramogų industrijoje įsitvirtino kaip išskirtinių gabumų vokalistė, aktorė bei mados ikona.

2012 m. pasirodžius jos debiutiniam albumui „Ora“, Rita pasiekė svarbių laimėjimų muzikinėje karjeroje. Šis atlikėjos albumas iškilo į pirmąsias Jungtinės Karalystės albumų topų vietas, o hitai „Hot Right Now“, „How We Do (Party)“ ir „R.I.P.“ užėmė pirmąsias vietas šalies singlų tope. Jos sėkmė tęsėsi ir 2018 m.: išleidus antrąjį albumą „Phoenix“, tokie populiarūs kūriniai kaip „Anywhere“ ir „Let You Love Me“ įtvirtino jos, kaip žymios popmuzikos atlikėjos, statusą ir pelnė jai kritikų pripažinimą bei komercinę sėkmę.

Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora
Skirmanto Lisausko / BNS nuotr./Rita Ora

Per dešimtmetį R.Ora visame pasaulyje pardavė daugiau nei 20 mln. singlų ir tikrai neplanuoja apleisti kūrybos: 2023 m. ji išleido trečiąjį studijinį albumą „You & I“, kuris sulaukė pozityvių kritikų atsiliepimų. Visai neseniai gerbėjus pasiekė džiugi žinia, kad dainininkė grįžta į sceną po bene trejų metų pertraukos.

Atlikėja vėl rengia savo didžiausius koncertus ir pasirodo muzikos festivaliuose. R.Ora garsėja energingais šou, kuriuose kiekvieną dainą atlieka su aistra bei entuziazmu. Tuo turėjo puikią progą įsitikinti ir vilniečiai bei miesto svečiai šventėje „Jaunas kaip Vilnius“ Vingio parke.

Per savo karjerą Rita Ora yra bendradarbiavusi su tokiomis pasaulinio lygio žvaigždėmis, kaip Ed Sheeran, Avicii, Fatboy Slim, Charli XCX, Cardi B, Tiësto ir dar daug kitų A kategorijos muzikos įžymybių.

Ritos Oros koncertas Vilniaus Vingio parke
Ritos Oros koncertas Vilniaus Vingio parke

Šventė pritraukia vis daugiau klausytojų

Pasak Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Dovilės Aleksandravičienės, trečius metus organizuota šventė „Jaunas kaip Vilnius“ auga ir kasmet suburia vis daugiau vilniečių bei svečių iš užsienio.

„Vieną vasaros vakarą Vilniaus Vingio parkas tampa traukos centru visiems: nuo vaikų iki senjorų, nuo vilniečių iki regionuose gyvenančių melomanų bei svečių iš užsienio. Itin pasiteisino jau trečius metus naudojamas renginio modelis, kai skamba labai įvairi muzika, tinkama visų skoniams“, – kalbėjo D.Aleksandravičienė.

Ji teigė, kad jei pirmą kartą koncertas sukvietė 45 tūkst. žiūrovų, tai pernai jį aplankė jau 70 tūkst. dalyvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi