Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rokas Bernatonis atliko dar vieną nematytą triuką: korta atsidūrė Liubline

Per pandemiją atsiradęs „Portalas“ virtualiai sujungė du draugiškus miestus – Vilnių ir Liubliną. Čia dviejų miestų gyventojai gali ateiti ir per atstumą pamatyti, kas vyksta kitame mieste.
Rokas Bernatonis
Rokas Bernatonis / STORM media LT nuotr.

Šiuo unikaliu „Portalu“ susidomėjo ir žinomas triukų meistras Rokas Bernatonis. Jis nutarė išmėginti triukus su toli nuo jo esančiais žmonėmis.

„Idėja gimė spontaniškai ir sugalvojau sau iššūkį. Kai triukus darai su žmonėmis, esančiais šalia, yra lengviau – tu matai jų akis, reakcijas. Daryti tai su žmonėmis, esančiais už tūkstančio kilometrų, gerokai sudėtingiau“, – pasakoja Rokas.

Pirmiausia reikėjo atkreipti tų žmonių dėmesį, juk garso tarp portalų nėra. Todėl Rokas sugalvojo pasitelkti į pagalbą užrašus, kurie turėjo atkreipti žmonių dėmesį.

„Rodant korteles anglų kalba reikėjo paaiškinti žmonėms, kas dabar bus. Jie turėjo suprasti anglų kalbą, tad ne kiekvienas praeivis kreipė dėmesį į kitame portalo gale stovintį keistuolį su užrašu“, – juokėsi Rokas.

„Pamojuokite, jeigu norite pamatyti magišką triuką“ – skelbė užrašas anglų kalba. Mojavo toli gražu ne kiekvienas, bet keletas žmonių susidomėjo ir triukas galų gale visgi pavyko.

Jo esmė paprasta – tai vienas iš klasikinių triukų su kortomis. Žmogus turi sugalvoti kortą, ženklais parodyti kokią kortą sugalvojo, o Rokas turėjo ją parodyti žmogui. Tiksliai tokia korta, kokią sugalvojo žmogus, jau buvo prilipdyta ant vieno iš užrašų.

Negana to, Rokas stebuklingu būdu sugebėjo ne tik atspėti kortą, bet ją pradanginti. Koks buvo žmonių nustebimas, kai tą jų sugalvotą kortą Liublino pusėje stovintis žmogus rado savo kišenėje!

„Labai laimingas, kad mums pavyko toks neįprastas ir keistas triukas. Negaliu sakyti, kad buvo lengva, bet turbūt didžiausias iššūkis buvo bendrauti su žmonėmis užrašais. Juk kitame portale gale stovintys žmonės nėra jokie aktoriai, jie net nežinojo, kad su jais mes norime atlikti triuką“, – sako Rokas Bernatonis.

Pamatykite:

VIDEO: Portal V5

Rokas yra kelių Gineso rekordų savininkas, jis nuolat stebina unikaliais triukais. Pavyzdžiui, vasario 16-osios proga jis mėtydamas kortas sukūrė Lietuvos žemėlapį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius