Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rūkymą metusios žvaigždės atskleidė jiems padėjusius būdus: „Rūkyti dar aktualu?“

Pasaulyje egzistuoja daug žalingų įpročių, tačiau vienas populiariausių neabejotinai yra rūkymas. Tabako gaminių bandė daug kas, vieni „pakibdavo“ ilgesniam laikui, kiti iš karto suprasdavo, kaip tai kenkia sveikatai. Tačiau pradėti lengva, o atsisakyti gali būti sunku. Savo geraisiais pavyzdžiais metus rūkyti dalijasi Justė Starinskaitė, Saulius Urbonavičius-Samas, Aleksandras Ivanauskas-Fara ir Tomas Dirgėla.
BeFunky-collage - 2022-05-18T143350.549
Tomas Dirgėla, Saulius Urbonavičius-Samas, Justė Starinskaitė, Aleksandras Ivanauskas-Fara / 15min klijuotė

Negaliu sau leisti rūkyti

Dainininkė, grupės „Saulės kliošas“ vokalistė Justė Starinskaitė nerūkydavo kasdien, tačiau kartais užtraukdavo elektroninę cigaretę su skoniu. Laikui bėgant, moteris pastebėjo, kad tie dūmai itin kenkia jos balsui, kadangi elektroninių cigarečių skystyje daug aliejų, kurie lieka ant stygų ilgą laiką. Ji jusdavo perštėjimą, kartais net ir kosulį.

„Pradėkim nuo to, kad nerūkiau paprastų cigarečių, tik tas su skoniais, – 15min pasakojo J.Starinskaitė. – O, kad kažkas vyksta su balsu, pastebėjau vos tik parūkius. Ta cigaretė su skoniu labai įšaldo gerklę, o tai reiškia, kad išsausina, todėl pradėdavau tiesiog kimti arba balsas pradėdavo gergždėti. Perštėdavo, šiek tiek ir užsikosėdavau. Vykdavo tokios natūralios reakcijos į dūmus gerklėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas