Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rumšiškėse prasidėjo „Granatų“ festivalis: rinkosi pašėlę melomanai, scenoje – pasaulinės žvaigždės

Rumšiškėse, Lietuvos etnografijos muziejaus teritorijoje penktadienį prasideda dešimtasis muzikos festivalis „Granatos Live“. Tūkstantines minias sutraukiantis renginys šįmet pažers ir naujienų – nuo pramogų iki koncertinio repertuaro.
Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ pirmoji diena
Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ pirmoji diena / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pirmieji „Granatų“ gerbėjai į festivalį ėmė plūsti dar ryte – vieni rinkose kelionę viešuoju transportu, kiti jį pasiekė automobiliais. Didžioji dalis norinčiųjų pasimėgauti muzika bilietus įsigyja visam festivalio laikui ir įsikuria kempinge.

„Granatos Live“ – ne tik muzikos, bet ir gero laiko festivalis. Kasmet atvykstantys festivaliautojai Rumšiškėse randa sporto, meno, laisvalaikio užsiėmimus ir kitas veiklas.

Visą renginio laiką veiks „Ivanas muša gongą“ pirtis ir vyks jos seansai paplūdimyje. Penktadienį vyks registracija į sportinius žaidimus, pokerį, protmūšį, futbolą, tinklinį, sėdimą tinklinį, stalo futbolą, bėgimą, o šeštadienį publika galės pasinerti į visas šias pramogas.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ lankytojų stilius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ lankytojų stilius

„Šįmet dalį veiklų festivalio lankytojams pristatys paralimpiečiai. Jie kvies išmėginti tas sporto šakas, kurias mūsų šalies atletai atstovauja tarptautinėse arenose. To anksčiau renginyje nėra buvę“, – sakė „Granatos Live“ atstovė spaudai Rūta Giniūnaitė.

Ji neabejoja, kad dėmesio, kaip visada, sulauks purškiamos tatuiruotės, blizgučiai kūnui, kitos pramogos. Pašnekovė patikino – festivalio dalyviai mėgsta švytėti, puoštis ir išsiskirti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ lankytojų stilius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ lankytojų stilius

Šįmet, anot jos, laukia ir kiek kitokia koncertinė programa, Rumšiškėse prasidedanti nuo penktadienio 16 valandos. Nuo to laiko iki pat paryčių bent vienoje iš šešių scenų visada vyks veiksmas.

Šįmet, R.Giniūnaitės teigimu, yra itin stipri alternatyvios muzikos erdvė, kurioje pasirodys bene visi šiuo metu garsiausi vardai.

Daug dėmesio jubiliejiniame festivalyje skirta repo muzikai ir jos atmainoms. Dėl grupių įvairovės, manoma, „Granatos Live“ aplankys įvairesnė publika nei įprastai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ pirmoji diena
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Muzikos festivalio „Granatos Live 2024“ pirmoji diena

Pati jauniausia karta laukia Käärijä debiuto festivalyje, kuris įvyks šeštadenį vienoje iš didžiųjų scenų. Atlikėjas, kurio tikrasis vardas Jere Pöyhönen, garsėja savo energingais ir ekscentriškais pasirodymais. Jo muzikinis stilius yra savitas derinys tarp techno, repo, „Rammstein“ skambesio, metalo ir tradicinių suomiškos muzikos elementų.

Pernai jis sulaukė tarptautinio pripažinimo atstovaudamas Suomijai „Eurovizijoje“ su daina „Cha Cha Cha“, užkariavusia ir lietuviškus muzikinius topus.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Jubël“
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./„Jubël“

Ypatingo publikos susidomėjimo sulaukė šįvakar Rumšiškes islandų rokeriai „Kaleo“. Jų krepšelyje – „Grammy“ nominacija už singlo „No good“ atlikimą, daugiau nei 4 milijardai perklausų visame pasaulyje, daugybė koncertų ir pasirodymų didžiausiuose tarptautiniuose festivaliuose. Į Lietuvą ir „Granatos Live“ festivalį grupė atvyksta pirmą kartą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kaleo

Neabejojama, kad dėmesio sulauks lietuviškų radijo „top‘ų“ viršūnėse su kūriniu „Italodisco“ karaliavę italai „The Kolors“, dainininkas, prodiuseris iš Didžiosios Britanijos Alexander Kotz, žinomas kaip Elderbrook, šiandienos elektroninės šokių muzikos ekspertai iš Austrijos „Klangkarussell“, švedų šokių popso grupė „Jubël“ ir kiti.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas