„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Rūta Mazurevičiūtė pasidalijo taliją puoselėjančių patiekalų receptais

„Mis Lietuva 2013“, krašto apsaugos savanorė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė tikrai gali pasigirti savo figūra. Žmonės.lt mergina papasakojo, kaip prižiūri savo kūno linijas, ir pasidalijo dviem sveikuoliškais receptais – pusryčiams ir vakarienei.
Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su draugu Mantu Pitkausku
Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė su draugu Mantu Pitkausku / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Nors dabar R.Mazurevičiūtė atrodo it nulieta – demonstruoja jokių trūkumų neturinčią figūrą, Žmonės.lt gražuolė pasakoja, kad tokia išvaizda pasigirti galėjo ne visada. 

„Turbūt visiems būna tas laikotarpis, kada matai, jog gali valgyti tiesiog bet ką ir dėl to kūno svoris nekinta. Dažniausiai taip yra paauglystėje... Bet laikui bėgant tenka susirūpinti ir sveika mityba bei aktyviu sportu. Šį laikotarpį ir aš išgyvenau. Kai nebeužsisegė visų turimų kelnių sagos, supratau, jog reikia galvoti, ką ir kiek valgau. Nebegyvenau šokoladukų ar kitokių nesveikų užkandžių dieta, kai kartą per dieną užtekdavo suvalgyti šokolado plytelę ir būdavau soti“, – pasakojo Rūta. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

Dabar savo figūra ji rūpinasi laikydamasi kelių taisyklių. „Būtinai valgau tris kartus per dieną –  pusryčius, pietus ir vakarienę. Be to, stengiuosi valgyti tuo pačiu metu. Svarbu ir kad produktai būtų švieži... Pusryčiams renkuosi košę, varškę ar liesą jogurtą su vaisiais, pietums įvairiau – vištieną, žuvį, salotas... Stengiuosi, kad organizmas gautų visų reikiamų medžiagų. Taip pat nepamirštu ir pasportuoti bei skirti laiko poilsiui“, – vardijo ji. 

R.Mazurevičiūtė neslepia – būna, jog ir dabar šokoladuko atsikanda: saldumynams ji nesako griežto „ne“. Priklausomybės skanėstams neturiu, bet retkarčiais išties užsimanau paskanauti pyrago gabalėlio ar išgerti karšto šokolado. Svarbiausia tik nepamiršti saiko. Neskaičiuoju, kiek nesveikuoliškų užkandžių suvalgau, bet jais tikrai nepiktnaudžiauju. Būna, kartą per mėnesį ir kokį mėsainį, ir traškučių su draugais žiūrint filmą suvalgau... „Apsidovanoju“, – šypsosi.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė

Žmonės.lt skaitytojams R.Mazurevičiūtė atskleidė du savo mėgstamus sveikų patiekalų receptus – pusryčiams ir vakarienei. 

Antai pusryčiams ji siūlo valgyti kiaušinienę. Tiesa, neįprastą: „Kiaušinienę kepu su žalumynais, be to, ją pagardinu riešutais. Dažniausiai pinijomis, taip pat kartais įmetu saulėgrąžų. Ant viršaus uždedu špinatų ir gražgarstės (rukolos) lapų. Kartais į kiaušinienę įmaišau ir žirnių ar saulėje džiovintų pomidorų. Viską pagardinu apšlakstydama nedideliu kiekiu balzamiko padažo. Tokią kiaušinienę galima ir plakti, ir tiesiog įmušti kiaušinius į keptuvę. Man kiaušinienė, galima sakyti, kaip pica, kai gali maišyti ir dėti pagal save įvairius mėgstamus produktus.

O vakarienei – daržovių patiekalas: „Vakarienei siūlyčiau pasigaminti lengvą ir skanų daržovių patiekalą. Reikia plonais griežinėliais supjaustyti, pavyzdžiui, cukiniją, baklažaną, pomidorą, burokėlį, morką. Viską apšlakstau sojos padažu ir dedu į orkaitę, kepti reikia tol, kol atrodo suminkštėję ir šiek tiek apskrudę. Tai išties maistinga, vakare neapsunkina organizmo ir atsikeli žvalus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs