Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Ryškios Natalijos Bunkės Velykos: šeimos tradicijos ir firminis šventinių brusketų receptas

Nors kai kurios Velykų tradicijos skirtinguose kraštuose gali skirtis, tačiau vienas dalykas yra neatskiriama šios pavasario šventės dalis – maistas. Maistas, kuris suburia šeimos narius prie bendro stalo, maistas, kurį su meile gaminame, planuojame ar stengiamės nustebinti. Maistas, kurį ragaujant skamba juokas, prisiminimai ar ateities planai.
Natalijos Bunkės pagamintos brusketos
Natalijos Bunkės pagamintos brusketos / Asmeninio albumo nuotr.

Daugiau spalvų ir galimybė atsinaujinti

Atlikėjos, verslininkės ir „Lidl“ ambasadorės Natalijos Bunkės namuose Velykų tradicijos taip pat nesvetimos.

Jai ši šventė yra atsinaujinimo, pabudimo po žiemos ir atgiminimo simbolis. Kai prie bendro, gėlėmis puošto stalo, susiburia artimiausi žmonės, žaidžiami žaidimai ir, žinoma, ragaujami įvairiausi patiekalai, rašoma „Lidl“ pranešime spaudai.

N.Bunkė Velykoms paprastai pradeda ruoštis iš anksto. Nuo dekoracijų namuose iki receptų planavimo – norit nustebinti artimuosius, pasak jos, tereikia įsijungti fantaziją.

„Man per Velykas visada norisi atsinaujinti, savo namuose paskleisti daugiau spalvų, ryškesnių akcentų bei skonių. Tikriausiai daugelis atsimena savo vaikystę, kai kur nors namuose stovėdavo verbos. Šiandien į tokią puošybą, turbūt, žiūrime šiuolaikiškiau. Savo šventinį stalą papuošti gėlėmis, dekoruoti šventiniais atributais, ar, pavyzdžiui, patiems su vaikais sukurti Velykų medį“, – sako N.Bunkė.

Asmeninio albumo nuotr./Natalijos Bunkės pagamintos brusketos
Asmeninio albumo nuotr./Natalijos Bunkės pagamintos brusketos

Kiaušiniai: išbandyti, dažyti ir nebijoti sudaužyti

N.Bunkė pažymi, kad nors tradicijos marginti kiaušinius laikosi kasmet, tačiau mėgsta improvizuoti ir su sūnumi Kristupu išbando įvairiausius dažymo būdus. Pasak jos, tai yra šauni pramoga ir galimybė išlaisvinti fantaziją, bet ne mažiau svarbu – tiesiog praleisti prasmingą laiką su sūnumi. „Su Kristupu mėgstam per kiekvienas Velykas išbandyti kuo daugiau kiaušinių marginimo variantų. Ir čia labai svarbus procesas, o ne rezultatas. Galiausiai juos daužyti lygiai taip pat smagu, kaip ir dažyti“, – juokiasi atlikėja.

Pasak jos, Velykų pusryčiai ar pietūs yra neatsiejami nuo stipriausio kiaušinio varžytinių. Žinoma moteris neslepia, kad azarto apimti šeimos vyrai ne vieną margutį sudaužo, kol išrenka stipriausią ir galingiausią. „Kartais atrodo, kad šis žaidimas pralenkia patį valgymo malonumą, todėl kiaušinių likučius stengiuosi vėliau panaudoti įvairiuose patiekaluose, nes namuose stengiamės nešvaistyti maisto. Mūsų margučiai virsta užtepėlėmis ar įvairių salotų ingredientais“.

Galimybė susiburti ir kartu pasitikti pavasarį

Artimiausiųjų rate šventes sutinkanti atlikėja teigia, kad taip pat stengiasi nepamiršti ir bičiulių. „Planuojame įvairias vakarienes ar net grilio pasisėdėjimus su artimiausiais bičiuliais, kai daug gaminame, ragaujame ir tiesiog gerai leidžiame laiką. Aš mėgstu gaminti, tad dažnai suplanuoju tokias šventes spontaniškai“, – sako Natalija.

N.Bunkė kviečia pasigaminti vieną iš savo mėgstamų ir tarp jos draugų itin populiarų užkandį, be kurio neapsieina, tikriausiai, nei viena šventė. Tai – ypač lengvas, paprastas, tačiau abejingų nepaliekantis receptas, kurio skonis primena tik geras emocijas ir leidžia prisiminti jau bundančią gamtą.

N.Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais

Jums reikės:

  • 1 čiabatos tipo duonos
  • „Deluxe“ vytinto kiaulienos kumpio
  • Saulėje džiovintų pomidorų
  • Tepamo varškės kremo
  • Mėgstamų žalumynų
  • Skiltelės česnako
  • Tyro alyvuogių aliejaus
Asmeninio albumo nuotr./Natalijos Bunkės pagamintos brusketos
Asmeninio albumo nuotr./Natalijos Bunkės pagamintos brusketos

Gaminimas:

Duoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir lengvai paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje. Apkeptas riekeles gausiai įtriname česnaku, ant viršaus tepame varškės kremą, dedame vytintą kumpį (nepagailėkite). Pabaigoje pagardinkite brusketas saulėje džiovintais pomidorais ir mėgstamais žalumynais. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos