Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Nainė apie gyvenimą karantine: santykius su vyru, savo verslo padėtį ir pasiilgtas pramogas

„Dabartinis gyvenimas, palyginus su tuo, ką veikiau lygiai prieš metus, skiriasi kaip diena ir naktis“, – sako prekės ženklo „Nunu“ įkūrėja Simona Nainė prisimindama, kad pernai tokiu laiku lankėsi Dubajuje, vėliau laiką leido už Atlanto, naujojo „Samsung“ telefono pristatymo renginyje San Franciske. Kalbėdama apie 2020-uosius Simona prisipažįsta, kad be galo pasiilgo kelionių, socialinio gyvenimo, kavinių, o labiausiai, žinoma, artimųjų. „Didžiausias mano noras šiuo metu yra saugiai apkabinti tėvus“, – sako ji.
Simona Nainė
Simona Nainė / Partnerio nuotr.

Tiesa, Simona džiaugiasi šiuo metu galėdama daugiau laiko praleisti su sutuoktiniu, didžėjumi Jonu Nainiu. Mat prieš pandemiją Jonas darbiniais reikalais daug keliaudavo ir namuose būdavo vos kelias dienas per savaitę, todėl pora dabar stengiasi šį laiką, privertusį stabtelti, išnaudoti tinkamai: kartu gamina maistą, žiūri filmus ir tiesiog mėgaujasi vienas kito draugija. „Šiuo metu dažnai girdime, kad karantinas padidins skyrybų skaičių, tačiau mums – atvirkščiai, kartu būti labai gera, nejaučiame jokios trinties“, – šypsosi ji.

Virtualūs ne tik pokalbiai, bet ir vakarėliai

Visgi, Simona pasakoja, kad dabar besitęsiantis antrasis karantinas emociškai jai yra sunkesnis už pirmąjį – pavasarį įvesti suvaržymai šiek tiek priminė atostogas, tačiau per antrąjį karantiną šis jausmas išnyko: dabar kamuoja ilgesys, norisi aplankyti gimines, tėvus, pakeliauti, galų gale pavakarieniauti kavinėje.

Pasak S. Nainės, dabar bendravimui turime daugybę alternatyvų: telefonų pagalba su mylimaisiais galima kalbėtis vaizdo skambučiais. O, anot jos, turint gerą įrenginį šiais laikais galima nuveikti daug dalykų – ir su šeima kartu „sėdėti“ prie Kūčių stalo, ar netgi susiorganizuoti virtualų vakarėlį. Viskas priklauso nuo požiūrio.

„Įsivaizduokite, koks karantinas būtų jeigu neturėtume interneto, telefonų, planšečių ir kitų išmaniųjų įrenginių. Dabar visko, ko tik gali prireikti: drabužių, maisto produktų, galima gauti vieno mygtuko paspaudimu, jau nekalbu apie filmus, žaidimus, virtualius koncertus, ekskursijas, pamokas, spektaklius ir kitus dalykus“, – sako ji.

Karantinas verslo nesustabdė

Kalbėdama apie darbą S. Nainė džiaugiasi, kad karantinas jos profesinei veiklai neigiamų pasekmių neatnešė. Mat prekės ženklo „Nunu“ produktus jau kurį laiką įsigyti galima internetinėje parduotuvėje, todėl drastiškų priemonių, norint išlaikyti sėkmingą verslą, imtis nereikėjo. „Vienintelis dalykas, kuris keitėsi mano profesinėje veikloje yra tas, kad mano darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, todėl aš daugiau laiko turiu skirti prekių pakavimui ir kitiems darbams, kuriuos iki šiol dalinausi su kolegomis“, – pasakoja S. Nainė.

Tačiau Simona prisipažįsta, kad per šį sudėtingą laikotarpį aplanko įvairių minčių, juk gyvename nežinomybėje, todėl, anot jos, kiekvienas žmogus, kuris turi verslą, kasdien mąsto apie ateitį.

„Pandemijos metu nevyksta jokios fotosesijos, todėl viską, kas naujo šiuo metu atsiranda mano parduotuvėje, savo išmaniuoju „Samsung Galaxy S21 Ultra“ fotografuoju pati. Dėl šios priežasties besirinkdama telefoną visuomet atkreipiu dėmesį į jo kamerą, juk tai viena iš pagrindinių mano darbo priemonių, todėl nuotraukų kokybė man labai svarbi. Filmuojant su naujuoju „Samsung“, kuris išsiskiria puikia vaizdo raiška, filtrų ir nereikia, jis puikiai perteikia visas spalvas“, – sako ji.

Pasikelti nuotaiką užtenka ir smulkmenų

Simona pasakoja, kad karantino metu ją aplanko ir slogios mintys, tačiau joms ji stengiasi nepasiduoti. Anot drabužių kūrėjos, pasikelti nuotaiką užtenka ir smulkmenų: S. Nainė juokiasi, kad namuose įsirengė tikrą grožio saloną: Jonas tapo jos asmeniniu kirpėju, o ji pati išmoko lakuoti nagus. Ji taip pat džiaugiasi daugiau laiko skirdama skaitymui, filmų peržiūrai ar sportui namie, kuris anksčiau atrodė neįmanomas.

„Yra vienas esminis dalykas – nereikia jaustis vargšais ir šventę susikurti patiems. Man irgi būna dienų, kai atrodo, kad viskas atsibodo ir norisi savęs pagailėti, tačiau stengiuosi nepasiduoti liūdesiui. Pavyzdžiui, aš dažnai susiplanuoju sau SPA vakarus namie: užsidegu žvakių, prisipilu vonią, užsidedu kaukę plaukams, ar veido odai, skaitau knygą, ar žiūriu filmą“, – pasakoja S. Nainė, kuri priduria, kad šiuo metu yra puikus laikas pradėti daryti tai, ko visada norėjote, tačiau nerasdavote laiko: mokytis kalbų, siūti, skaityti, bėgioti, sportuoti namie ar išmokti gaminti maistą.

„Lengviausia atsisėsti ant lovos, liūdėti ir visiems aplinkui priekaištauti. Tačiau dabar yra geriausias laikas pradėti mokytis kažko naujo, arba tiesiog skirti laiko sau ir antrajai savo pusei“, – pataria S. Nainė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas