Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šalyje įsigaliojus karantinui, ZIP FM kviečia prisijungti prie pasaulinės padėkos akcijos

Pirmadienį šalyje įsigaliojus karantinui, radijo stotis ZIP FM prisideda prie pasaulinės iniciatyvos plojimais padėkoti šiuo metu sunkiai dirbantiems žmonėms. Kaip sako programų direktorė Ieva Kakariekaitė, šiuo metu visas pasaulis išgyvena iki šiol nepatirtą laikotarpį, kuris sukelia nemažai nepatogumų, pavyzdžiui, priverčia dirbti nuotoliniu būdu, riboja bendravimą su artimaisiais. Tačiau, anot jos, yra žmonių, kurie dirba nepaisant įvesto karantino, stengdamiesi padėti visuomenei šį laikotarpį išgyventi kuo lengviau.
Italijoje žmonės vieningai dainuoja iš savo balkonų, taip palaikydami vieni kitus karantino metu
Italijoje žmonės vieningai dainuoja iš savo balkonų, taip palaikydami vieni kitus karantino metu / „Scanpix“ nuotr.

Atsiliepdami į šiuo metu Lietuvą ir visą pasaulį slegiančius įvykius, ZIP FM kviečia visus Lietuvoje esančius žmones, neišeinant iš namų, plojimais padėkoti dirbantiems įvairių industrijų darbuotojams.

„Padėkokime gydytojams ir medicinos darbuotojams, vaistininkams, pardavėjams, kurjeriams, vairuotojams, virėjams, pasienio darbuotojams, policininkams, gaisrininkams ir visiems, kurie dirba tam, kad šiuo sunkiu laikotarpiu galėtume išgyventi“, – skatina ji.

Būtent todėl kviečiame kiekvieną dieną 19 valandą praverti langą ir 1 minutę kartu su šeima, kaimynais ar draugais plojimais padėkoti dirbantiems. Pabrėžiama, jog prie akcijos kviečiama prisijungti žmones visoje Lietuvoje.

Be to, kaip teigia I.Kakariekaitė, idėja rengti iniciatyvą gimė išvydus pavyzdžius Europoje. Mat padėkos akcija šiuo metu jau vyksta Italijoje, Ispanijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje. Pasak jos, nors lietuviai yra konservatyvesni nei minėtos tautos, privalome nors tokiu būdu parodyti padėką tiems, kurie šiuo laikotarpiu dirba visuomenės labui.

„Matome puikius pavyzdžius Europoje, kur žmonės susiburia ir padėkoja tiems, kurių dėka gyvenimas nesustoja. Suprantame, kad lietuvius išjundinti gali būti kiek sunkiau, bet tikiu, kad dėkingumą išreikšti nori visi, ir kelių dienų bėgyje 19 valandą vakaro daugelyje gatvių girdėsime ovacijas, kurių dirbantys žmonės tikrai nusipelnė“, – tvirtina radijo stoties programų direktorė.

Be kilniosios akcijos dalies ji prideda ir tai, jog tokiu būdu žmonės pravėdins patalpas, pakvėpuos grynu oru ir pro langą persimes pora žodžių su kaimynu.

Akcija vyksta visoje Lietuvoje 19 valandą, nuo pirmos iki paskutinės karantino dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas