Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šauktinių sąrašuose atsidūrė ir Karolinos Meschino naujas širdies draugas

Šauktinių sąrašas pildosi, daugėja ir žinomų vardų. Atlikti karo prievolę kviečiamas ir naujasis socialinių tinklų žvaigždės Karolinos Meschino širdies draugas Dominykas Ježerys-OG Version.
Karolina Meschino ir Dominykas Ježerskis-OG Version
Karolina Meschino ir Dominykas Ježerys-OG Version / LNK ir 15min nuotr.

Trečiadienis daugeliui Lietuvos jaunuolių atnešė naujienų – dalis 18–23 metų vaikinų gavo šaukimus į privalomąją karo tarnybą. Kvietimo sulaukė ir K.Meschino mylimasis – jo pavardė atsidūrė sąraše. Atlikėjas į tarnybą kviečiamas 3827-uoju numeriu.

Vis dėlto D.Ježerys tikriausiai nepateks į kariuomenę. Kaip nurodo sąrašuose pateikta informacija, privalomoji karo tarnyba vaikinui atidėta. 15min žiniomis, kariuomenėje jis netarnaus dėl sveikatos problemų.

Tiesa, jeigu vaikinui būtų tekę atlikti karo prievolę, lauktų išties įdomi patirtis, mat čia yra pakviestas ir šiuo metu skandalo epicentre atsidūrusio buvusio Karolinos Meschino mylimojo Remigijaus Daškevičiaus brolis Germanas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – grupė „Flying Saucer Gang“
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – grupė „Flying Saucer Gang“

Jis visai neseniai kartu su broliu išleido kūrinį „Šaukštai po pietų“, kuriame atvirai kalbama apie verdantį pyktį dėl buvusio draugo išdavystės. Brolis sąrašuose yra kviečiamas 3124-uoju numeriu.

Kaip 15min jau rašė, kvietimo sulaukė ir žinoma Lietuvos translytė Zofija Palenta, kuriai ši žinia nebuvo viena maloniausių.

Į sąrašus pateko studentai

Naujovė – šiais metais į sąrašus taip pat įtraukti ir aukštųjų mokyklų studentai.

Patekę tarp šauktinių, studentai turės apsisprendimo laisvę:

  • sustabdyti studijas ir atlikti 9 mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą,
  • arba nenutraukus studijų pasirinkti – jaunesniųjų karininkų vadų mokymus (3 metus) ir tokiu būdu atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą,
  • arba studijuoti ir tarnauti Krašto apsaugos savanorių pajėgose (3 metus) ir tokiu būdu atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą
  • Nepasirinkus nei vieno iš minėtų tarnybos būdų, karo prievolininkams, kuriems dėl studijų aukštojoje mokykloje bus atidėta tarnyba, šaukimas bus pratęsiamas iki jiems sukaks 26 metai (bet ne ilgiau nei vienerius metus po studijų baigimo). Pabaigę studijas – jaunuoliai vieną kartą turės galimybę patekti į šaukiamųjų sąrašus.

Kaip ir pernai, gerai atlikę tarnybą šauktiniai, pasirinkę ją atlikti savo noru, iš viso galės gauti didesnę nei 3100 eurų išmoką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas