Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulius Prūsaitis nugalėjo kompleksą dėl suvalkietiškos tarmės

Grupės „Happyendless“ lyderis Saulius Prūsaitis šiuo metu paskendęs muzikiniuose ieškojimuose – jam patikėta sukurti muziką Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektakliui „Išvarymas“, kurį pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę režisuoja Oskaras Koršunovas. Spektaklio, kuris atskleis emigracijos paliestų likimų dramatizmą, premjera įvyks gruodžio 22 dieną.
Muzikos autorius Saulius Prūsaitis
Muzikos autorius Saulius Prūsaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kompozitorius ir muzikos atlikėjas tikino, kad emigracijos tema jam puikiai pažįstama, nes jis 3,5 metų gyveno Didžiojoje Britanijoje, kur pažino tiek emigrantų, tiek vietinių britų gyvenimą.

„Kai kurios pjesės situacijos tokios intymios, kad jas galima papasakoti tik muzika. Mano ausiai kol kas labai gražu tai, kas ten vyksta – gimsta beveik miuziklas“, – apie spektaklio repeticijas pasakojo muzikantas.

Negailėdamas pagyrų aktoriams ir jų muzikalumui, dainininkas ir muzikos kūrėjas prisipažino gavęs įkvėpimą nugalėti ir savo kompleksus.

„Galvojau, kad niekada nedainuosiu lietuviškai, bet šiam spektakliui parašiau keletą lietuviškų tekstų. Pirmą kartą dainuosiu lietuvių kalba – žiūrėsim, kaip pavyks, – droviai šypsojosi S.Prūsaitis. – Iki šiol turėjau kompleksą, kad esu suvalkietis ir dėl mano tarmės man nieko gero neišeis...“

Tomo Lukaio/BFL nuotr./LNDT spektaklio Iavarymas repeticija
Tomo Lukšio/BFL nuotr./LNDT spektaklio „Išvarymas“ repeticija


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas