Mantas Petruškevičius pristato vardinius, rožių ir orchidėjų skonio „macarons“

Neseniai prabangių dovanų saloną „Flower Couture by Mantas Petruskevicius“ Vilniuje įkūręs Mantas Petruškevičius kūrybingumu stebina toliau.
Mantas Petruškevičius
Mantas Petruškevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartu su desertine ir kepykla „JM by Režisierius“ prieš šventes Mantas pristatė bendrą projektą: išskirtinio skonio migdolinius orinukus – macarons.

Specialiai Mantui sukurti macarons yra švelnaus rožių ir Cattleya orchidėjų skonio, persipinančiu su lengvu jogurtiniu ganache.

Ilgas kūrybinis procesas truko ne vieną mėnesį, o Mantas atsakingai žiūrėjo į šią, jam labai įdomią avantiūrą: ne tik asmeniškai rūpinosi pakuotės dizainu, bet ir kartu su konditeriais degustavo įvairius macarons skonius, kol galiausiai po bandymų apsistojo ties dviem – rožių ir orchidėjų.

Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai

Pakuotę sudaro šeši geriausių šalies konditerijos meistrų pagaminti macarons, dailiai paguldyti į stilingą raudoną dėžutę. „Pakuotė – tai emocija. Garsiausios pasaulio kompanijos žino, kad žmonės iš pradžių perka emociją, o tik paskui skonį. Stilingą pakuotę malonu laikyti rankose, ją atidaryti ir žiūrėti, koks siurprizas laukia viduje“, – sako M.Petruškevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai
Asmeninio albumo nuotr./Manto Petruškevičiaus „macarons“ sausainiai

Nors šiuos migdolinius sausainius prancūzai laiko nacionaline vertybe, jie kilę iš Italijos ir savo „gimimą“ skaičiuoja nuo XVI a. Macarons iškepti nėra paprasta, o gamyba reikalauja kruopštaus darbo. Norint tobulo skonio – ir patirties. O desertinės ir kepyklos meistrams šioje srityje patirties tikrai netrūksta.

Mantas atvirauja, kad bet kokiais saldumynais nepiktnaudžiauja, valgo juos ne kasdien, todėl kuo pasisaldins gyvenimą renkasi labai atsargiai.

„Prisipažinsiu – desertai man skaniausi Prancūzijoje. Ir jeigu jau jais mėgautis, tai tik pačiais geriausiais. Mano skoniui priimtiniausi būtent macarons. Dievinu juos dėl jų lengvumo ir trapumo, todėl kartais suvalgau ne vieną“, – nusišypso M.Petruškevičius.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Petruškevičius parodė Kalėdoms papuoštus namus: „Žaisliukai – tik stikliniai, jokios plastmasės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų