Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simona Albavičiūtė-Bandita su mylimuoju atostogavo Maldyvuose: „Tai buvo viena geriausių kelionių“

Saulė, žydras vanduo, kvapą gniaužianti gamta ir laimingi žmonės – žiūrint į Simonos Albavičiūtės-Banditos kelionės nuotraukas iš tiesų graužia žalias pavydas. Ji kartu su mylimuoju, ledo ritulininku Andrejumi Židkovu šaltą Lietuvos žiemą nusprendė iškeisti į karštas, saulės spindulių pilnas atostogas Maldyvuose.
Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas
Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas / Asmeninio albumo nuotr.

– Maldyvus galima apibūdinti kaip tikrą rojaus kampelį – saulėti paplūdimiai, skaistus jūros vanduo ir šiluma. Simona, ar tikrai Maldyvai yra toks nuostabus kampelis, kuriame turėtų apsilankyti kiekvienas?

– Man tai buvo vienos geriausių ir įsimintiniausių atostogų, kokias tik esu turėjusi. Esu buvusi labai gražiose pasaulio vietose, tačiau Maldyvai lepino savo tobulais paplūdimiais ir kasdien vis kuo nors nustebindavo! Kiekviena diena buvo vis kitokia, labai džiaugiuosi, jog ten vykau su bičiuliu Rimvydu Makaliumi, kurio sudarytas kelionės planas leido ne tik pažinti vietinių gyvenimą, tačiau pamatyti ir dar 5 skirtingas salas, kuriose praleidome po vieną diena. Kadangi kiekviena sala priklauso vis kitam viešbučiui, Maldyvuose populiarios dienos kelionės vis į kitą salą, kuriose ne tik nardėme, deginomės, tačiau galėjome džiaugtis ir 5 žvaigždučių prabanga – buvo įskaičiuoti ne tik maistas, gėrimai, bet ir vandens pramogos. Todėl nereikėjo dėl nieko sukti galvos. Beliko spėti visur sudalyvauti!

Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas
Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas

– Maldyvuose sutikote Naujuosius metus. Papasakokite, kaip vietiniai gyventojai ten švenčia, galbūt turi kokių nors neįprastų tradicijų? Galbūt pasidalintumėte ir savo įspūdžiais sutinkant 2019 metus?

– Kaip ir minėjau, gyvenome vietinių saloje, viešbutyje ant paties vandenyno kranto. Sala – labai maža, o pagrindine salos šventė vyko mūsų kieme, ant smėlio. Sutemus visi dalyvavome, kaip jie vadina – Gala vakarienėje, kurios metu vyko gyvas koncertas. Po vakarienės, apie 22 valandą prasidėjo tropinė audra, stiprus vėjas ir lietus privertė išjungti muziką, tačiau taip buvo dar įdomiau – taip audringai pasikeitė metai! O po pusvalandžio rodos, nieko nebuvo įvykę, prasidėjo pliažo vakarėlis. 24 valandą – fejerverkai, mes juos stebėjome basomis įbridę į vandenį! Buvo geriausi Nauji metai, kokius tik esu turėjusi! Šokiai vyko iki pusės antros nakties, vėliau visi ėjo miegoti. Todėl sausio pirmą nubusti devintą valandą ryto ir atvėrus užuolaidas per langą matyti mėlynuojantį krantą bei iš karto bėgti maudytis – buvo tarsi geriausias nauju metu startas!

– O kokias pramogas išbandėte svečiuodamasi Maldyvuose?

– Nuo vandens parašiuto iki delfinų terapijos, mažųjų ryklių, pikniko vandenyno viduryje, porai dienų atsirandančiose ir po to išnykstančiose salose, rykliukų maitinimo ir net tokių dalykų, apie kuriuos galėjau tik pasvajoti.

Prieš kelionę į Maldyvus su Andriumi žiūrėjome video apie vandenyne šviečiantį planktoną. Galvojau – kaip norėčiau kada nors gyvenime pamatyti tai. Kai nuvykome, vietinis bičiulis pasakė, jog planktonas šviečia prie pat musu namu! Todėl viena vėlų vakarą, visi keliavom pliažą ir kaip maži vaikai klykavom iš laimės matydami savo šviečiančius delnus!

Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė

Taip pat daug emocijų sukėlė krabų lenktynės. Vieną dieną pamatėme skelbimą, jog vakare vyks krabų varžybos – iš karto supratau, jog bus labai juokinga, apsidžiaugėme, kad pavyks pamatyti kažką unikalaus, nes tokio dalyko nebuvome matę nei vienoje savo lankytoje vietoje. Ir tikrai! Susirinko būrys žmonių, kaip tikrose varžybose – buvo lenktynių vedėjas, lenktynių teisėjai, krabai buvo pasitinkami plojimais!

Visi gavome po savo lenktyninį krabą, įsitaisiusį kriauklytėje, ant kurios buvo parašytas jo startinis numeris. Krabai turėjo kuo greičiau nueiti tam tikrą atstumą. O mes – kiekvienas, aišku, sirgome už savąjį čempioną! Mano krabas net praėjo į ketvirtfinalį! Todėl emocijų buvo į valias. Vėliau lankantis kitoje saloje mačiau, jog ir jų programoje yra krabų varžybos, todėl panašu, jog tai – labai maldyvietiška pramoga. Jei būsit Maldyvuose, siūlau būtinai sudalyvauti.

– Maldyvai vadinama viena brangiausių salų. Kaip jūs vertinate maisto, apgyvendinimo, pramogų kainas?

– Maldyvai – salynas, susidedantis iš tūkstančių salų. Kai kurios – negyvenamos, kitose pastatyti brangiausi kurortai, trečiose – gyvena vietiniai. Mes gyvenome vietinių saloje, kuri visiškai neseniai pradėjo vystyti turizmą, todėl tik neseniai išdygo viešbučiai. Gyvenome viename iš jų, kurio kaina – nedidesnė nei kurio nors Europoje esančio viešbučio. Tačiau, kaip ir minėjau, kasdien plaukdavome vis į kitas vietas. Buvome ir salose, kuriose naktis kainuoja 2000 eurų! Yra ir tokių salų, kuriose nakvynė kainuoja 16 000 eurų, vienoje jų dabar atostogauja "Coldplay"lyderis su savo širdies drauge ir buvusia žmona Gwyneth Peltrow su vyru, šiuo metu Maldyvuose poilsiauja ir vasarą Lietuvoje buvusi dainininkė Rita Ora. Tačiau renkantis vietą reikia gerai apsvarstyti, ko jūs norite. Ne kartą esu girdėjusi, jog kai kuriems, savaitę ar dvi pasirinkusiems praleisti tik viename viešbutyje, tampa nuobodu.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė Ir Rimvydas Širvinskas-Makalius
Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė Ir Rimvydas Širvinskas-Makalius

Ir tai šios kelionės metu įrodė viena labai juokinga situacija – gulėjome 5 žvaigždučių viešbučio saloje su lauko baseinu, esančiu pačiame pliaže, skaniausiais kokteiliais, jūros gėrybių virtuve ir net vandens pramogomis, o šalia musu kalbėjosi dvi moterys. Viena sako – žinai, man čia jau atsibodo, nuobodu, nebėra, ką veikti. O kita sako – tai atvažiuok pas mus i Maafushi (vietinių salą, kurioje gyvenome ir mes), pas mus fainai, yra veiksmo!

– Kelionės metu susidūrėte su kokiais nors netikėtumais? Kultūros skirtumais?

– Kadangi gyvenome vietinių saloje, o jie – musulmonai, 5 kartus per dieną vyksta malda. Į mečetę eina tik vyrai. Tuo metu uždaromos parduotuvės ir visa kita. Šventas metas. Todėl reikia nusiteikti, jog kartais per visą salą pasigirs garsios maldos, kartais niekas nedirbs. Vietiniai visur nusimauna batus, kadangi karšta – tie batai dažniausiai būna paplūdimio šlepetės. Vieną dieną nusprendėme nevykti į kitas salas, o likti patyrinėti savąją, ir taip sutapo, kad ėjau pro mečetę tuo metu, kai baiginėjosi malda. Prie įėjimo buvo palikta keli šimtai tapkyčių, vėliau iš vidaus išėjo milžiniškas būrys vyrų. Susirado savo šlepetes ir vėl grįžo prie darbo. Batus dažniausiai reikia nusiimti ir įeinant į parduotuves. Tačiau man tai labai žavu. Ir norisi gerbti šių žmonių kultūrą.

Saloje yra labai griežti įstatymai. Todėl nėra jokių nusikaltimų, jokių vagysčių. Saugu bet kokiu paros metu. Beje, saloje yra kalėjimas, kuriame kalėjo ir buvęs Maldyvų prezidentas, kurį buvo kažkas nepelnytai apkaltinę. O jo advokatė buvo George Clooney žmona Amala Clooney, kuri su savo privačia jachta vis atplaukdavo pas savo klientą. Galiausiai jį išteisino.

Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė

– Ar Maldyvuose teko apsilankyti kokiuose nors vakarėliuose?

– Dalyvavome tik Naujųjų šventėje, kurios trukmė buvo tik iki 1.30 val. nakties. Po to – viskas baigta! Saloje uždraustas alkoholis, tačiau ir be jo žmonės moka linksmintis, šoka ir dainuoja iš širdies!

– Simona, keliavote ne viena – su savo širdies draugu. Kokius įspūdžius jam paliko Maldyvai?

– Mums abiems labai patiko Maldyvai. Radome ne tik poilsio, tačiau ir aktyvių pramogų, abu puikiai praleidome laiką!

Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas
Asmeninio albumo nuotr./Simona Albanavičiūtė ir Andrius Židkovas

– Ne paslaptis, kad mėgstate keliauti, esate buvusi ne vienoje egzotiškoje šalyje. Kuri kelionė jums iki šiol buvo pati įsimintiniausia? Kodėl?

Visos keliones buvo skirtingos, visos ypatingos. Ir stengiuosi nelyginti šalių. Tačiau Maldyvai paliko maksimaliai gerą įspūdį. Ir šią kryptį būtinai kartosime. Į šį kraštą planuoju atsivežti savo mamą! Ji taip pat didelė žydro vandens ir saulės fanė, todėl nekantrauju pamatyti, kaip šie vaizdai nustebins ir ją!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas