Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės – apie seseriško ryšio trūkumą, nemalonų populiarumą ir meilę taksams

Vos tik išvydęs Eglę ir Skaivą supranti, kad jos seserys: ne tik dėl identiškų bruožų, bet ir lydinčio nuolatinio juoko, klegesio ir nuoširdumo. Seserys Jasevičiūtės turi ir panašias profesijas – abi rašo, dirba žurnalistinį darbą. 15min jos papasakojo apie vaikystę, su Eglės gimimu prasidėjusią meilę taksų veislės šunims ir tik pilnametystėje užsimezgusį ryšį.
Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės
Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Mano pirmas šuo buvo kaip kompensacija už ją“, – juokaudama pokalbį pradėjo Skaiva Jasevičiūtė. Koks tai buvo šuo, atspėti nebūtų sunku – būtent tada prasidėjo jau beveik tris dešimtmečius besitęsianti Skaivos meilė taksams.

Tačiau seseriška meilė judvi aplankė ne iš karto. Dėl devynerių metų skirtumo Eglė ir Skaiva gyvendamos tėvų namuose artimos nebuvo, kaip sako pačios – nebuvo sąlyčio taškų. Ryšys gimė tik jaunesniajai seseriai pradėjus studijuoti Vilniuje.

„Vaikystėje devyneri metai buvo labai didelė praraja. Ką kalbėti, kai vienai penkiolika, rūpi bernai, linksmybės, o kita dar visiškas vaikas. Dabar to visiškai nebejaučiame“, – sakė S.Jasevičiūtė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės

Dėl tėvų meilės seserims kovoti neteko, viską į savo vietas sudėliojo metų skirtumas. Kai Eglei reikėjo tėvų dėmesio ir meilės, Skaivai prasidėjo paauglystės etapas: „Paauglystėje mažiausiai norisi, kad tave mama apkabintų ar tėvelis galvytę paglostytų.“

Juokauti kalbant apie tėvų meilę seserys mėgsta ir dabar. Viena kitą dažnai bando pašiepti, kam dažniau skambina mama. Skaiva įsitikinusi, kad jaunėlei mamos priežiūros reikia labiau nei jai.

Seseriškas ryšys atsirado tik persikėlus į Vilnių

Kalbėdamos apie konkurenciją dėl tėvų meilės, seserys prisiminė vieną Eglei skausmingai, o Skaivai su dideliu išgąsčiu pasibaigusią istoriją. Vaikystėje Skaiva seseriai netyčia su automobilio durelėmis buvo privėrusi ranką. Skaiva tada taip išsigando tėvų reakcijos, kad tris valandas buvo užsirakinusi tualete. Tačiau viskas baigėsi sėkmingai – Eglės ranka sugijo, Skaivos tėvai nenubaudė.

Tėvų ir aplinkinių lyginimo seserys niekada neišvengė. Viena kitą lyginti nevengia ir pačios seserys: „Antra dukra labiau pavykusi“, – sako Eglė, jai atkerta Skaiva: „Aš esu tas protingesnis vaikas, o ji – gražus.“

Tačiau Eglė atvira – sesuo Skaiva jai visada buvo pavyzdys. Sesuo padėjo pasirinkti profesinį kelią, vėliau ir pirmąjį darbą pagal profesiją.

„Ji kurį laiką blaškėsi, galvojo apie visokias keistas ir įdomias specialybes, o aš mačiau, kad mūsų šeimos genuose yra gebėjimas rašyti, kurti, turime puikų humoro jausmą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės

Ne vieną kartą sakiau jai nebijoti daryti tai, ką moka geriausiai. Ji dabar dirba tą patį, ką ir aš dirbau jos metų. Aš kažkada rašiau didžiausių TV renginių scenarijus, o dabar ji perėmė šią estafetę“, – didžiuodamasi kalbėjo Skaiva.

Su Eglės studijomis susijęs ir iš naujo atgimęs seseriškas ryšys. Eglei persikrausčius į Vilnių, seserys tapo neišskiriamomis draugėmis. Skaiva pasakoja norėjusi, kad svetimame mieste sesuo nesijaustų vieniša – tad ėmėsi ją globoti ir supažindinti su miestu.

„Persikrausčius į Vilnių beveik nieko nepažinojau. Sesuo surado butą vos minutė kelio nuo jos, tada taip ir „kursuodavau“ kiekvieną dieną po paskaitų iš savo į jos namus. Ji supažindino su savo draugais, parodė tikrąjį Vilniaus gyvenimą ir niekada neleido pasijausti vienai“, – pirmąsias dienas Lietuvos sostinėje prisiminė Eglė.

Tiesa, abiejų gyvenimuose atsiradus šeimoms, dabar šis seserų ryšys kiek pasikeitęs. Dažniausiai seserys bendrauja internetu, daug rečiau kartu išeina į miestą. Tačiau iškilus bėdai ar dėl ko nors svarstant – sesės visada pirmiausia kreipiasi viena į kitą.

„Pasipasakoti seseriai yra saugiau negu draugei, kuri papasakos kitai draugei, o ji dar kitai. Kai pasipasakoji seseriai, tai vienintelė grėsmė yra, kad ji viską išpliurps mamai“, – šypsodamasi kalbėjo Skaiva.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva Jasevičiūtė

Seserys ne tik kalbasi, bet ir keičiasi rūbais, daiktais. Tačiau taip buvo ne visada, Skaiva pastebi, kad reikėjo laiko, kol ją pradėjo dominti tai, ką sesuo turi savo spintoje. Dalinantis daiktais, sesėms pasitaiko ir kurioziškų situacijų.

„Kartą Skaivos išprašiau paskolinti „Louis Vuitton“ rankinę, kurios ji jau seniai nebenešiojo. Turbūt abi žinojom, kad toks mano „pasiskolinimas“ užsitęs gana ilgai. Bet nei viena nesitikėjome, kad du tūkstančius eurų kainuojančią rankinę vieną dieną man tiesiog pavogs. Nors ir buvo labai apmaudu, sesuo jokios kompensacijos už ją neprašė. Tiesiog diplomatiškai susitarėme, kad mano naujas prabangus paltas nuo šiol gyvens jos spintoje“, – linksmai pasibaigusį atsitikimą prisiminė Eglė.

Skaivos populiarumas slėgė sesers pečius

Eglę Skaivos vardas lydi nuo pat mažumės. Tiksliau, viskas „paaštrėjo“, kai Skaiva dalyvavo viename pirmųjų Lietuvoje realybės šou. „Čia Eglė, Skaivos sesuo“ – lydi jaunėlę iki šių dienų. Eglė juokaudama sako, kad sesers vardą kartais tenka išnaudoti, norint ką nors palenkti į savo pusę. Tačiau sesers žinomumas paauglystėje Eglei buvo ne tik naudingas – mokykloje dėl sesers jai tekdavo klausytis įvairiausių replikų.

„Kai Skaiva dalyvavo pirmajame televiziniame projekte, sulaukiau labai daug neigiamų atsiliepimų. Man pabodo nuolatinės kalbos, lyginimas, dėl to man teko keisti mokyklą“, – pasakojo E.Jasevičiūtė.

Apie tai, kad Eglę mokykloje užgauliojo dėl jos dalyvavimo realybės šou, Skaiva sužinojo tik prabėgus beveik septyneriems metams: „Pasirodo, kad populiarumas slėgė ne mano, o jos pečius.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Skaiva ir Eglė Jasevičiūtės

S.Jasevičiūtė sako, kad judvi su seserimi sieja kūrybiškumas, atsakingumas, gebėjimas siekti užsibrėžtų tikslų. Tačiau Skaiva pastebi, kad kartais Eglė vis dar jaučia vadinamąjį antrojo vaiko sindromą.

„Visada juokiuosi iš sesers. Jei įmanoma, kad už Eglę kas nors kitas ką nors padarytų, tai ji to sieks visais įmanomais būdais. Aš visada imdavau pati ir darydavau, o ji vis kartoja, kad nenori, tingi, tu padaryk. Tikėjausi, kad ji iš to išaugs, bet matau, kad to greičiausiai nebus“, – juokiasi Skaiva.

Abipusė meilė taksų veislės šunims

Dar vienas seseris siejantis dalykas – vaikystėje užgimusi meilė taksų veislės šunims. Skaiva šiuo metu augina penkis taksų veislės trumpaplaukius šunis, Eglės namuose laksto šiurkščiaplaukis jai specialiai iš užsienio atvežtas taksas Rišelis.

„Kai ji atsikraustė į Vilnių, užsimanė šuns, bet pasakė, kad nenori tokio kaip maniškiai. Mes specialiai jai iš Čekijos vežėme šitą šunį, tai buvo vienas pirmųjų šiurkščiaplaukių taksų Lietuvoje“, – apie keturkojo atsiradimą pas seserį pasakoja Skaiva.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Jasevičiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Eglė Jasevičiūtė

Tiesa, judviejų šunys tokio artimo ryšio kaip seserys nejaučia – po paskutinio Rišelio vizito pas Skaivą namuose, teko važiuoti pas veterinarą Lioneliui siūti pilvo.

„Šunys tarpusavy konkuruoja nepaisant to, kad auga beveik kartu. Tik va jei sesės konkuruoja tai dažniausiai baigiasi trumpu barniu, o taksai turi ir dantis, kuriuos kartais vienas kitam parodo. Labai džiaugiuosi, kad per visą gyvenimą mes su seserimi niekada nebuvome rimtai susipykusios“, – sakė Skaiva.

Sesių fotosesija – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas