Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Ar jūsų aplinkoje yra bobų „žabų“?

Neseniai buvo toks smagus nutikimas. Kažkada buvau vienoje pokalbių laidoje, kurioje kalbėjau apie tai, jog man nelabai pasisekė su genetika, todėl artėjant prie keturiasdešimties mano lūpų kampučiai nukara žemyn. Tai paveldėta. Labai pavydžiu toms, kurioms taip nenutinka. Ir man asmeniškai toks „žabos“ veidas labai nepatinka (žaba rusiškai yra rūpūžė). Todėl, kad taip nebūtų, aš kreipiausi į specialistę, kuri pasitelkusi mezoterapiją sutvarkė man mano veidą. Nes kai lūpų kampai žiūri žemyn – atrodai pikta bobelė, o tai man nėra gražu.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Va ir visa kalba. Laidoje kalbėjau apie save ir apie savo veidą. Bet vis tiek atsirado, kas įsižeidė. Viena vyresnio amžiaus ponia po vienu iš mano straipsniu 15min parašė komentarą: „Man ji nepatinka, nes visas moteris, kurioms virš keturiasdešimt, TV laidoje pavadino „žabom“.

Va taip. Čia tas pats, jei gatvėje aš sušukčiau: „Ei, durneliai!“ O kas nors atsisuktų ir asmeniškai labai įsižeistų. Nes tą frazę prisitaikė būtent sau.

Ir aš po šito komentaro pagalvojau, kad „žaba“ – tai ne veido forma, tai yra vidinė būsena. Vidinė būsena moters, kuriai viskas blogai. Ar turite savo aplinkoje tokią moterį, kuriai ką gero besakytum, vis tiek viską išvartys į blogą pusę?

Tu jai: „Kokia graži diena.“

Ji tau: „Kas čia gražaus, ta saulė taip spigina į akis, apaksiu tuojau nuo jos.“

Tu jai: „Kaip skanu.“

Ji tau: „Nu kas čia skanaus, paprastas patiekalas, jau tikrai su restoranais nesulyginsi.“

Tu jai: „Kaip gerai atrodai.“

Ji tau: „Eik tik, kur jau puikiai, stora, baisi, pavargus kaip velnias.“

Tu jai: „Aš tave myliu“

Ji tau: „Nu jau norėsi dabar ko nors.“

Visi aplink jai blogi, negražūs ir pasileidę. Viskas ją piktina ir vargina. Jos vaikščiodamos po pačią gražiausią pievą specialiai ieško kur nors palikto šuns š, kad galėtų pasipiktinti.

„Žabos“ amžinai nepatenkintos savo vyrais ir būdamos geresnės nuotaikos švelniai juos vadina „mano durnelis“ – čia jau aukščiausia jų meilės išraiška. Jos rėkia ant savo vaikų ir nemandagiai kalba su aptarnaujančiu personalu. Jos sėdi ir rašo piktus komentarus ir visada pirmos skuba įsižeisti dėl visko, dėl ko tik įmanoma įsižeisti. Jos visada teisios ir visada teisia. Jos pyksta ant televizoriaus ir valdžios. Jos pamiršo, kaip pačios elgėsi būdamos jaunos, ir viską matuoja savo iškreiptos moralės skale.

Turiu net pavyzdį apie tą „moralę“, buvo labai juokinga, kai vyresnio amžiaus moterėlė feisbuke iškoneveikė vieną žinomą moterį, kuri būdama keturiasdešimties pasitobulino akių vokus pas plastikos chirurgą. O juokinga dėl to, kad komentavusios moters profilyje buvo kelios dešimtys foto, kuriose ji su savo dukra, o dukra (jauna mergina) pasitobulinusi viską, pradedant krūtine, baigiant lūpomis.

Buvimas „žaba“ visai nesusijęs su nusileidusiais lūpų kampučiais. Bet ilgainiui jie vis tiek nusileidžia nuo nuolat įsitempusių pikto veido raumenų. Tik tada jau nebepadeda jokie grožio specialistai, nes išimti „žabą“ iš žmogaus vidaus – labai sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas