Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Ar kada nors buvai ne TA moteris?

Viena mano draugė šią savaitę man guodėsi. Po skyrybų su vaikinu, su kuriuo ji draugavo ir kartu gyveno septynerius metus, jis susirado kitą ir pasipiršo jai po pusmečio. „Aš septynis metus laukiau, gaišau savo laiką, tikėjausi, buvau kantri ir neįkyri, bet jis nesipiršo!” – niršo ji. „Jis pasipiršo tai kalei po kelių mėnesių!” – verkė mano draugė.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Aš užjaučiau ir guodžiau savo draugę– supratau kaip jai apmaudu. Nes tikrai ne viena mergina yra tai patyrus. Aš pati esu – po kelių draugysčių jaunystėje, mano ex labai greitai susirasdavo naujas merginas ir jas vesdavo. Ar dėl to man buvo pikta? Taip, buvo, visoms mums būna. Bet aš suprantu tuos vyrus ir pateisinu juos.

Pateisinu, nes labai daug vyrų ilgą laiką praleidžia draugaudami su moterimi, bet jausdami, kad kažko dar trūksta. Gal amžiaus, gal patirties, gal suvokimo, ko tu pats nori. Bet trūksta. Nes jei netrūksta – jie peršasi greitai.

O jei tau nesiperša, bet iškart pasiperša kitai po tavęs susirastai merginai, tai tenka sau nuoširdžiai pripažinti, kad tu buvai tiesiog ne TA moteris.

Labai daug vyrų gyvena su ne TA moterimi. Gyvena, nes patogu, gyvena, nes įprato, gyvena, nes kažkaip nepatogu dabar skirtis. O ir naujos moters ieškoti tingisi. O jei nerasi? O jei bus blogiau nei yra? Dvejonių daug, bet esamos moters vesti nesinori. Nes, tai ne TA moteris.

123RF.com nuotr./Pora pykstasi
123RF.com nuotr./Pora pykstasi

Ne TA moteris dažnai praleidžia su vyru kelerius metus augindama ir brandindama jį rimtiems santykiams. Ji tikisi iš jo atsidavimo šeimai, bet jis to jai neduoda, nes laukia. Kartais pats nežino ko laukia. Bet va rankytės žiedeliui nupirkti nekyla ir viskas.

Būti ne TA moterimi labai skaudu. Atrodo, santykiams aukoji daug, stengiesi, bet vis nėra to trokštamo finalo. Kodėl nėra– jis net pats paaiškinti negali.

Man labai dažnai parašo vyrai, klausiantys patarimų santykiuose – kaip suprasti, kad čia jau yra TA mergina, kurią reikėtų vesti? Jei jūs kažko klausiate, ar čia TA mergina, tai reiškia, kad ne TA.

Būti ne TA moterimi labai skaudu. Atrodo, santykiams aukoji daug, stengiesi, bet vis nėra to trokštamo finalo.

Turiu kolegą, kuris su mergina gyvena jau daugiau nei penkerius metus. Mergina valdinga – jis vos ne kasdien jam primena, kad ją reikėtų vesti. Jis užsispyręs neveda. Paklaustas sakosi, kad neveda dėl spaudimo, bet realiai visi aplink jau supranta, kad ji tiesiog ne TA.

Būti tarpine moterimi iki vyro rimtų santykių nefaina, bet deja, kažkam tenka jomis būti. Nes iki kol vyrai suranda TĄ moterį dažniausiai iki jos būna kelios NE TOS ir kaip taisyklė – su nepatenkintais lūkesčiais.

Statistika sako, kad daugiau nei pusė vyrų nesiperša savo merginoms, tik dėl to, jog nejaučia, kad jos yra TOS.

Kol manęs neapkaltinot seksizmu, pasakysiu, kad ir vyrai būna ne TIE. Tai lygu abiem lytims. Tačiau mes dažniausiai esame tos, kurios kantriau laukia to vyro žingsnio šeimos link, kartais net nepagalvodamos, kad lyg gerą vyną brandiname jį kitai moteriai. Ir suprasti, kad esame ne TA moteris nenorime, nes tai tolygu pripažinti pralaimėjimą. O gaila, nes sutaupytume daug gražaus laiko, kurį galėtume leisti su TUO vyru.

Daugiau S.Jasevičiūtės tekstų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas