Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 01

Skaiva Jasevičiūtė. Ar sutinki, kad aš dabar tave pamylėčiau?

Man šią savaitę jau ne vienas žmogus sakė: „Skaiva, o tu nieko neparašysi apie naują sutikimą užsiimti seksu?“ Pilnas internetas memų ir pasirodžiusių tariamų santykiavimo sutarčių visus šiomis dienomis labai juokina. „Aš, Vardenis Pavardenis, sutinku pamylėti savo žmoną jos pačios noru“, – oi, kiek daug tokių, neva šmaikščių, juokelių pamačiau komentarų skiltyse.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Trumpai apie tai, kas nutiko: dvi Laisvės frakcijos narės, norėdamos pažaboti seksualinį smurtą, paviešino savo naują tikslą. Moterys nusprendė pasiekti, kad porose prieš intymią sueitį asmenys vienas kitam duotų aiškiai išreikštą, laisvą sutikimą tam meilės aktui. Jei sutikimo nebus, toks aktas jau bus nusikaltimas, už kurį galima taikyti baudžiamąją atsakomybę.

Pažaboti seksualinį smurtą yra tikrai geras užmojis, nes jo vis dar daug mūsų šalyje – tiek šeimose, tiek apskritai. Tačiau juoko bangą sukėlė tas faktas, kad šią idėją sugalvojusios Seimo narės taip ir nesugebėjo iš karto aiškiai atsakyti, kokiu būdu tą sutikimą reikės pateikti. Taigi įstatymo paketas, kuriuo siūloma keisti Baudžiamąjį kodeksą, rengiamas, tačiau kaip jis bus įgyvendintas, palikta visų fantazijai. O ji pas daugelį – labai laki.

Kaip reikės gauti iš savo partnerio tą aiškiai išreikštą sutikimą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne