Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: aš bloga moteris, kuri nemėgsta tvarkyti namų

Labai daug ką paveldėjau iš savo tėčio – užsispyrusį charakterį, drąsą, pasitikėjimą savimi, tačiau va pedantiškumo neperėmiau. Ne, nesu netvarkinga, mane erzina ne vietoje besimėtantys daiktai, tačiau tikrai nesu iš tų žmonių, kuriems kokia dulkė ar nespindintis veidrodis sukelia panikos priepuolį.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Niekada nesupratau ir tų, kuriems tvarkytis malonumas. Taip, švarūs namai džiugina ir mane, tačiau pats procesas mane vargina ir erzina. „Kokia tu moteris, jei nemėgsti tvarkytis“, – kažkada kompanijoje man leptelėjo vienas draugas. Prasta aš moteris, žvelgiant į mane tomis seksistiškomis – „moters vieta virtuvėje“ – akimis, aš dar ir gamint nemėgstu. Aš mėgstu dirbti arba pramogauti, ir jei man tenka rinktis ar nuvalyt langus, ar smagiai praleist savaitgalį – mano langai visada pralaimi.

„Tai kokia bėda – pasikviesk į namus namų tvarkytoją“ – pasakytumėt man jūs. Turėjau. Iš pradžių turėjau nuostabią ir rūpestingą moterį, kuri ilgus metus tvarkydavo mano namus. Ji buvo man lyg močiutė. Ja visiškai pasitikėjau, ji turėjo mano namų raktus ir ateidavo kada jai būdavo patogu. Po jos apsilankymo namai blizgėjo, mano šunys ją mylėjo, visi daiktai vos ne milimetrų tikslumu būdavo ten, kur juos palikau.

Ji buvo tokia nuostabi, kad net neįsižeidė, kai kartą po gero vakarėlio, pas mane likusi nakvoti draugė ryte nubudus garsiai sušuko: „Tarnai, svaigalų!“ Tą draugę jūs visi puikiai pažįstate, nors jos vardo neišduosiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas