Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 12

Skaiva Jasevičiūtė. Kaip atgavom mano feisbuką, o pas kitus dėl jo į namus ateina pareigūnai

Praėjusią savaitę rašiau tekstą apie taip, kaip mano socialinius tinklus nulaužė hakeriai, „Facebook“ mane blokavo uždarydamas tiek feisbuko, tiek instagramo paskyras, kurtas daugiau nei dešimtmetį. Tame tekste ne tik papasakojau visą situaciją, bet ir prašiau jūsų susisiekti su manimi, jei turėjote panašios patirties. Nesitikėjau iš jūsų gauti tiek daug laiškų.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Labai nemažai žmonių rašė, kad papuolė į identišką situaciją – anketą nulaužė įsibrovėliai, prisipirko anketoje reklamos, tada paviešino anketoje kažką, kas užblokavo jų paskyras dėl neleistino turinio. Viskas – reklamos negali atšaukti, nes esi blokuotas, o FB giliai nusispjauti, nes paprastų, ne verslo, žmonių paskyrų gyvi žmonės neaptarnauja, tik botai. O botams dzin, botai neįsijaus į jūsų situaciją ir jūsų neužjaus.

Tačiau čia tik gėlytės. Gali būti daug blogiau. Viena trijų vaikų mama, savo paskyroje rodydavusi savo mezginius ir rankdarbius, lygiai taip pat buvo įsilaužėlių užpulta. Tik jie jos paskyroje nusipirko reklamos ir paviešino su vaikų pornografija susijusį turinį. Jos anketa, aišku, buvo blokuota. Bet prie viso šito už kelių savaičių 6 valandą ryto į jos namų duris pasibeldė pareigūnai su kratos orderiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas