Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: mano „Š dieta“ ir kitos lieknėjimo nesąmonės

Man ne kartą yra sakę, kad aš esu stora. Ir taip, kartais aš būnu stora. Kartais nebūnu. Kaip ir dauguma moterų aš nepaveldėjau nuostabios medžiagų apykaitos, negavau to „valgau ką noriu, kiek noriu ir nestorėju“ geno. Todėl mano svoris, kai tik aš jo nebestebiu – auga.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Labai gerbiu moteris, kurios žino ir naudojasi vieninteliu veiksmingu svorio reguliavimo būdu. Tas būdas – tai sportas ir subalansuota mityba. Tačiau dauguma mūsų, tarp jų ir aš, dažniausiai mėgsta save palepinti, tada staigiai pastebi, kad pasidarė storos ir lygiai taip pat staigiai stengiasi tą svorį numesti.

Prisipažinkit, juk darot taip? Va tokiais atvejais gimsta patys absurdiškiausi ir juokingiausi svorio metimo būdai, kurie prie visko dažniausiai dar ir būna pavojingi mūsų organizmui.

Jau šimtus metų moterys savo organizmą alina įvairiausiais dalykais, kad tik sulieknėtų. O tokiomis moterimis besinaudojantys prekybininkai kuria produktus vieną po kito, kurie neva padeda stebuklingai numesti svorio. Net pačios durniausios idėjos svorio metimui visada randa savo pasekėjų.

Spėkit, ką neseniai mačiau? Liekninamuosius auskarus. Nusiperki auskarus, juos įsiveri ir lieknėji

Buvo laikai, kai moterys specialiai savyje apgyvendindavo kaspinuotį, kuris gyvendamas viduje ir ten besimaitindamas atimdavo iš savo šeimininkės dalį maisto. Atrodo, dabar moterys jau turėtų būti labiau apsiskaičiusios ir protingesnės, bet kur tau. Spėkit, ką neseniai mačiau? Liekninamuosius auskarus. Nusiperki auskarus, juos įsiveri ir lieknėji. Įsivaizduokit, kaip būtų faina, jei tai būtų realu? O žinot, kas liūdina? Kad tuos auskarus jau įsigijo keliolika tūkstančių pirkėjų.

Dar viena kvailystė iš praeities – „Lidos“ tabletės. Taip, tos pačios, kuriose po to mokslininkai nustatė esant itin stiprių ir pavojingų cheminių medžiagų. Aš neslėpsiu irgi buvau ta, kuri pabandė. Kaip šiandien pamenu – energijos tiek, kad net dantim grieži, apetito nulis, širdis muša maršą, bet svoris krenta.

Džiaugiuosi, kad užteko proto ilgai jų nevartot. Bet ne visiems užtenka dar ir dabar. Nors šis preparatas draudžiamas, įvairiuose forumuose moterys ieško „kažko panašaus į „Lidą“, ir randa, nes platintojai nesnaudžia. Šio preparato vartojimas ne vienai moteriai baigėsi ligoninėje, bet net ir tai kitų nestabdo.

Po to dar buvo metas kai moterys rijo vatą ir gėrė actą. „Mieloji, tau vakarienei šiandien du vatos kamuoliukai ir taurelė actuko.“ Man visada įdomu – ką apie moterį galvotų vyras, jei sužinotų, kad ji valgo vatą? Aišku, yra ir naudos, jei geri actą ir pagadini orą – acto garinti kaip ir nebereikia.

Su merginomis apkalbėjome pačius kvailiausius kada nors bandytus lieknėjimo būdus. Viena pažįstama dvi savaites valgė tik agrastus. Numetė 15 kilogramų. Atrodo fantastika, ar ne? Bet jei jau tu turi valios dvi savaites valgyti tik agrastus, gal turėtum valios ir šiaip pradėt sveikai valgyt. Tie kilogramai, aišku, po to grįžo ir ta mergina į agrastus nebegali net žiūrėti. Visos dietos, kuriose vyrauja vienas ir tas pats produktas baigiasi taip pat – svoris pareina, o tu to produkto nebekenti.

Dar viena mergina prisipažino, kad gėrė savo šlapimą ir numetė svorio

Dar viena mergina prisipažino, kad gėrė savo šlapimą ir numetė svorio. Nenustebau. Aš irgi daug vemdama iš šlykštumo numesčiau. Nu, moterys, fui, negi jau taip nebėra, ko griebtis, kad sugalvojat gert siusiuką?

Viena mano draugė irgi lieknėjo labai juokingai. Ji valgė viską – bet nieko nerijo. Ji tik kramtydavo ir išspjaudavo. Sakė labai jai padėjo, o aš iškart pabandžiau įsivaizduoti jos vakarienę restorane.

Mano kvailiausia dieta buvo „dieta Š“. Dvi savaites valgiau ir gėriau tik tai, kas prasideda Š raide. Šaltibarščiai, šampanas, šokoladas, šonkauliai, špinatai, šakotis, šprotai ir t.t. Ar numečiau svorio? Ne. Bet čia buvo linksmiausia mano dieta, kurios ir laikiausi tik iš smagumo.

Jei būtų vienas stebuklingas būdas – mes visos būtume lieknos. Bet nėra. Todėl niekas per amžius nesikeis, moterys norės ir torto, ir lieknos talijos, todėl ir toliau save kankins įvairiausiomis dietomis.

Tai kokios pasilaikom prieš Kalėdas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas