Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. O kaip man TAI paaiškinti vaikams?

Praėjusį savaitgalį ant scenos pasibučiavo du vyrai ir tai parodė per televiziją. Ir kilo skandalas – tradicinės šeimos puoselėtojai užkišo interneto komentarus klasikiniais pasisakymais: „Kaip man tai vaikams paaiškinti?“ arba „Darykit ką norit, bet nesidemonstruokit.“ Pradėjus rimti aistroms dėl galimybių paso, vėl dauguma sugrįžo prie homofobijos. Nes pykt tai ant kažko reikia. Gyvenimas be bumbėjimo daug kam tiesiog neįmanomas.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Aš manau, kad „demonstruotis“ reikia. Reikia ne dėl tų visų piktų mamyčių ar tėvelių, o dėl visų jaunų žmonių, kurie kasdien kenčia dėl savo orientacijos. Kurie bijo būti kitokie, bijo likti nesuprasti, bijo gyventi nesislapstydami. Dauguma jaunų LGBT žmonių pamatę tą bučinį suprato, jog yra ne vieni, jog viskas mūsų šalyje vieną dieną bus gerai. Ir aš tikiu, kad bus. Tikiu, kad mažiau nei po dešimties metų tos pačios lyties žmonės galės drąsiai vaikščioti gatvėmis susikibę rankomis. Ir ne dėl to, kad norėtų demonstruotis, o dėl to, kad myli vienas kitą. Ir niekas į juos nežiūrės keistai, nes tai bus norma.

„Bet kaip tai mums paaiškinti vaikams?“ Vienas po kito tėvai, dažniausiai su tradicinės šeimos rėmeliais profilyje, šį klausimą pateikia kaip pagrindinį argumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas