Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Prietarai, kasdienis orgazmas ir kiti „geri ženklai“

Sakoma, kad visokius prietarus sugalvojo tamsūs ir neišsilavinę žmonės. Na, bet pripažinkit, net jei esat su dviem aukštaisiais, turit kažkokių savų keistenybių, kurias darot, ir net nežinot, kodėl, ir dar tikit, kad jos jums sėkmę neša.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kelis kart mano mašiną apdergė paukštis. Ir taip jau sutapo, kad po to man pakėlė algą. Po to pradėjau statyt mašiną prie darbo, kur gyvena varnos, mašina apdergta beveik kasdien – alga, deja, proporcingai nekyla.

Nebetikiu šiuo prietaru, kaip ir nebebeldžiu į medį, bet sau esu susigalvojus kelis naujus prietariukus, kurie mane visai linksmina. Ir aš tokia ne viena. Dauguma mūsų turi keistų prietarų, apie kuriuos aš šįkart ir nusprendžiau pakalbėti su savo instagramo sekėjais. Jei iki šiol kompleksavot dėl savo kokio keisto nepaaiškinamo įpročio – nurimkit, mūsų daug.

Skaičiai

Aš visada užstatydama žadintuvą užstatau jį vienodam valandų ir minučių skaičiui. Tarkim keliuos 7 minutės po 7 valandos, tada nubudus dar sugalvoju norą ir tikiu, kad jis išsipildys. Ir pasirodo taip daro labai daug žmonių. Skaičių sutapimas laikrodyje – vienas populiariausių „keistumų“, kuris mums teikia džiaugsmą ir verčia tikėti, kad tai geras ženklas.

Skaičių magija žavi žmones nuo seno – vieni visada skaičiuoja laiptelius, kuriais lipa, kiti vengia jiems nelaimingo skaičiaus, štai viena moteris prisipažino niekada nedaranti 13 kotletų, o dar viena jei nusičiaudi 2 kartus – suvaidina, kad čiaudi ir trečią, nes kitaip jos laukia nesėkmė.

Yra žmonių, kurie veidą turi plauti būtinai 7 kartus ir tokių, kurie po 13 valandos visą valandą nežiūri į laikrodį. Man parašė moteris, kuri niekada nėra parduotuvėje nusipirkus lyginio skaičiaus vaisių ar daržovių! O jei jai prisireikia pirkt 10 kg bulvių maišą? Irgi skaičiuoja? Esate kelionėje žaidę žaidimą „suskaičiuok per valandą 5 raudonas mašinas ir tavo noras išsipildys?“ – jei esate tai jūs toks tikrai ne vienas.

Ženklai

Nuo senovės juoda katė ar moteris su tuščiais kibirais buvo neva nesėkmę nešantys ženklai. Tačiau lyg to būtų maža, mes patys sau tų ženklų prisigalvojam kuo daugiau. Aš tikiu, kad virš mašinos praskridęs gandras atneš man sėkmę tą dieną.

Viena mergina prisipažino, kad niekada niekam nėra padavus peilio į rankas ir dėl to kiti į ją keistokai žiūri. Kita visais įmanomais būdais stengiasi išvengti savo automobilio atvaizdo vitrinose ir jei pavyksta – tiki, kad tai atneš jai sėkmę.

Pamenat prietarą, kad pamačius raudonplaukį žmogų reikia patrint rankomis ir tai neva atneša pinigus? Čia niekis, vienas vyras pamatęs, kad moteris apačioje raudonplaukė (nes galvos plaukų spalvą lengva keisti) atsisako su ja mylėtis, nes jam tai reiškia bankrotą ir jis šventai tuo tiki, nes jau du kartus buvo nudegęs.

O dar viena moteris man parašė, kad jei ryte pirmas jos sutiktas žmogus yra žilaplaukis vyras, ji tiesiog apsisuka ir nebevažiuoja į darbą, nes tai jai rodo, kad diena bus visiškai tuščia (aš noriu tikėti, kad jos darbas leidžia jai daryti tokias pravaikštas.)

Būtini dalykai

Yra žmonių, kurie yra įsitikinę, kad vieno ar kito dalyko darymas (arba nedarymas) jiems atneša sėkmę. Viena mergina prisipažino, kad visų pirma paskaito paskutinį knygos sakinį, tik tada knyga būna įdomi. Kita visą gyvenimą iš lovos lipa tik dešine koja. Dar kita – negali gerti arbatos iš nepilno puodelio.

Man parašė vyras, kurio namuose yra dvi sofos ir jis išeidamas iš namų batus būtinai turi užsidėti tik sėdėdamas ant pasirinktos sofos, kita sofa-nelaiminga, todėl jei ant laimingos tuo metu sėdi šeima – ji priversta pasitraukti. Tačiau čia tik gėlytės.

Štai viena moteris prisipažino, kad ryte visada stengiasi palaikyti savo vyro penį rankoje – tai jai atneša sėkmę.

Štai viena moteris prisipažino, kad ryte visada stengiasi palaikyti savo vyro penį rankoje – tai jai atneša sėkmę. Paklausiau kaip į tai reaguoja jos vyras ir ar šis ritualas visada baigiasi seksu? Pasirodo toli gražu ne, tačiau vyras šį jos prietarą žino ir prie jo įprato kaip ir prie dantų plovimo ryte.

Tačiau labiausiai man patikęs laiškas ir geriausias prietaras, kurį net siūlyčiau perimti daugeliui (nes tikiu jo nauda): „Jau nuo 18 metų susigalvojau, kad mano diena bus gera jei ji prasidės nuo orgazmo. Ir nesvarbu ar jį suteikia vyras ar aš pati sau – dar niekada nesu palikus namų nepajutus orgazmo, o man jau beveik keturiasdešimt metų. Per tiek metų patiriu jį greitai, tai tapo mano kasdieniu ritualu.“ Nežinau ar šis prietaras neša sėkmę, bet rytas pajutus orgazmą tikrai ženkliai pagerėja.

Iki šiol manau, kad tikėti prietarais kvaila, tačiau susigalvoti sau „sėkmę keliančių ženklų“ labai to nesureikšminant visai smagu, nes tai paįvairina mūsų rutiną. Na, ar pasiruošę perimti paskutinį prietarą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas