Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 10

Skaiva Jasevičiūtė. Tai kas svarbiau – gyvūnas ar žmogus?

Jūs mane visi pažįstate kaip didelę gyvūnų mylėtoją. Aš gelbėju muses, įkritusias į mano šunų vandens dubenėlį, ir tikiu, kad visi nusipelno gyventi. Aš nebebijau vorų ir leidžiu jiems bastytis po mano namus, ir saugau ežiukus nuo savo medžioklinių taksų. Tiesa, aš vis dar galvoju, kad mano šunys yra protingesni už daugelį žmonių, šio straipsnio komentuotojų ir jei jūs dabar komentaruose dėl to pradėsite piktintis, reiškia, aš esu visiškai teisi. Taip, labai dažnai aš gyvūnus myliu labiau nei žmones ir man visiškai dėl to ne gėda.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Bet, nepaisant begalinės savo meilės gyvūnams, aš kasdien matau, kaip su jais yra perlenkiama lazda. Su kolegomis, kurie augina šunis ar katinus, mes tai vadiname „zoošyza“. Šis terminas reiškia, kad rūpestis gyvūnais perlipa bet kokias ribas ir nebėra suderinamas su sveiku protu.

Kalbėkime pavyzdžiais. Šią savaitę viena iš daugelio Lietuvos gyvūnų globos organizacijų pasidalino įrašu apie katinėlio mirtį. Su graudžiais žodžiais ir, aišku, mirusio gyvūno nuotraukomis, na kad būtų stipriau. Bet kurio mirusio katiniuko ar šuniuko visada yra gaila, bet... Šį kartą globos organizacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas