Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanusis Aleksandro Pogrebnojaus atradimas – švieži raudonieji ikrai Vilniuje

Save ne kulinaru, bet žmogumi, gaminančiu sau ir draugams, pristatantis dizaineris Aleksandras Pogrebnojus papasakojo, kokiu maistu jį galima pavilioti Vilniuje.
Aleksandras Pogrebnojus
Aleksandras Pogrebnojus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Jei jau išeiname iš namų valgyti mieste, stengiamės rinktis normalias vietas. Kartais skanu būna, kartais ne. Bet kebabų valgyti neinu, picerijoms aš irgi ne svečias“, – pasakojo A.Pogrebnojus, dažniausiai užkąsti keliaujantis drauge su mylimąja manekene Monika Račiūnaite.

Dizainerio teigimu, „gero maisto standartų“ galima ieškoti mažuose restoranuose, kurie gyvuoja ne mažiau kaip dvejus metus. A.Pogrebnojaus mėgstamų vietų sąraše – tokios vietos kaip „Rene“, „Balzac“.

Paklaustas, koks patiekalas labiausiai įsiminė pastaruoju metu, dizaineris neilgai suko galvą, tačiau užuot pasiūlęs apsilankyti restorane, patarė keliauti į parduotuvę. „Gurmaniškoje krautuvėje netoli Salomėjos Nėries mokyklos penktadieniais atvežami nerealūs raudonieji ikrai iš Aliaskos. Jie ten labai nebrangiai kainuoja. Tai – visiškai nerealus atradimas. Pats skaniausias dalykas, kurį valgiau pastaruoju metu. Ikrus atskraidina lėktuvu, kelių dienų sūdymo, ne skardinėse. Šiuos ikrus tikrai galiu rekomenduoti gurmanams“, – gyrė A.Pogrebnojus.

Gražių jo žodžių nusipelnė sostinės Dominikonų gatvėje esanti „Užupio krautuvė“, rugsėjo pabaigoje pradėjusi tradiciją penktadieniais klientams atgabenti raudonųjų ikrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais