Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaudvilėje sužibo skarota žaliaskarė: šalia jos įžiebtos dar 24 Kalėdų eglutės

Gruodžio 9 d. Skaudvilėje buvo įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė ir eglučių miestelis. Nuostabią didžiulę žaliaskarę dovanojo skaudviliškis Jonas Martišius.
Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė
Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė / Karolinos Lasauskaitės nuotr.

Tuo tarpu dvidešimt keturias mažąsias eglutes, kaip ir kasmet, su didele meile puošė Skaudvilės miesto ir seniūnijos įstaigos, bendruomenės, verslininkai ir šeimos: Skaudvilės gimnazija, seniūnija, slaugos ligoninė, kultūros namai, biblioteka, muziejus ir A.Čepausko galerija, Skaudvilės krašto choras, Trepų kaimo, Adakavo, Vaidilų ir „Skaudvilės krašto“ bendruomenės, Bardauskų šeima, Skaudvilės gimnazijos 5b klasė ir kiti.

Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė
Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė

Šių metų eglės įžiebimo šventinės improvizacijos tema – istorinis Skaudvilės siaurukas. Pirmojo pasaulinio karo metais siaurasis geležinkelis per Skaudvilę buvo nutiestas karo tikslais ir veikė labai trumpai – apie pusmetį. O šiais neramiais laikais renginio organizatoriai nusprendė „pakeisti“ jo paskirtį ir jame gabenti taikiai nusiteikusius šventėn vykstančius keleivius – Skaudvilės kultūros namų kolektyvus ir jų vadovus: folkloro ansamblį „Inkstiliuks“ (vad. Rasa Bartkuvienė), „Skaudvilės krašto chorą“ (vad. Birutė Liūnienė), šokių grupę „Žvorūnėlė“ (vad.Jolita Griškuvienė), liaudiškos muzikos kapelą „Dobilas“ (vad. Albinas Rukas).

Šventinės kelionės metu, kurią šmaikščiai reguliavo Konduktoriaus personažas, renginio vedėjas režisierius Sigitas Kancevyčius, Keleiviai buvo supažindinti su siauruko istorija, kurią papasakojo Močiutė (Skaudvilės krašto muziejaus muziejininkė Inga Nagaitienė), kolektyvai dainavo, grojo, šoko; tiesa, būta ir šiokių tokių neramumų: kapelos muzikantus „užpuolė“ traukinuko „plėšikai“ (mėgėjų teatro „Atodanga“ aktoriai, vad. režisierė Zita Jurevičienė), mat irgi užsinorėjo groti.

Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė
Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė
Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė
Karolinos Lasauskaitės nuotr./Skaudvilėje įžiebta Kalėdų eglė

Tačiau, Konduktoriaus taikiai nuraminti, jie greit įsitikino, kad groti per kelias minutes neišmoks – reiks repetuoti, tad nusprendė grąžinti instrumentus ir ramiai važiuojant švęsti su visais kartu. Kalėdinės nuotaikos pagauti siauruko keleiviai netruko atvykti išpuošton Skaudvilėn, kur jau laukė šventiškai nusiteikę žiūrovai ir Tauragės meno mokyklos solistės: Aleksė Šlamaitė, Perla Skalauskaitė, Austėja Tenikaitytė, Atėnė Ravinkaitė ir Atėnė Kiliokaitytė (jų vadovė -Alina Dambrauskienė).

Koncerto metu netikėtai pasirodė ir Kalėdų Senelis su saldainiais vaikučiams, susirinkusiuosius pasveikino Tauragės rajono savivaldybės mero patarėja Soneta Blankaitė, Skaudvilės seniūnas Gediminas Dinapas ir bendruomenės „Skaudvilės kraštas“ pirmininkas Vidas Bičkus. Eglutė ir eglučių miestelis buvo įžiebtas, dangų nušvietė fejerverkai, buvo vaišinamasi arbata ir pačių keptais ir margintais meduoliais, kuriuos dalino Nykštukai – Skaudvilės kultūros namų darbuotojai Vitalija Gudavičienė ir Darius Liūnas, bibliotekininkė Žydrė Macienė.

Renginio TKC Skaudvilės skyriaus kultūrinių renginių organizatorė Rasa Bartkuvienė padėkojo dalyviams ir rėmėjams, taip pat Skaudvilės seniūnijos darbuotojams ir jų vadovui, komunalinio ūkio inžinieriui Kęstui Jorudui, atlikusiems techninius puošimo ir apšvietimo darbus.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas