Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skausmus kentusiai atlikėjai M.Grabštaitei atlikta kelio operacija: laukia ilgas lovos režimas

Atlikėjai Marijai Grabštaitei, dar žinomai slapyvardžiu Aka Marija, artimiausias savaites teks pamiršti vaikščiojimą. Pasirodo, prieš porą dienų jai buvo atlikta beveik dvi valandas trukusi kelio operacija. Operacijos prireikė po to, kai dėl skausmų į gydytojus kreipusis Marija išgirdo, kaip pati sako, žiaurią diagnozę.
Marija Grabštaitė
Marija Grabštaitė / Asmeninio albumo nuotr.

Marija 15min pasakojo kelių skausmus kentusi jau ne vienerius metus. Daug sportuoti linkusi mergina visuomet mėgo su draugais žaisti krepšinį, važinėti riedučiais, todėl ir traumos buvo neišvengiamos.

„Pradžioje jų visai nesureikšminau. Vis bėgau su mokslais, darbais, sportais“, – teigė M.Grabštaitė.

Asmeninio albumo nuotr./Marija Grabštaitė
Asmeninio albumo nuotr./Marija Grabštaitė

Tačiau galiausiai viskas išsirutuliojo iki to, kad Marijai prireikė operacijos – jai nustatytas girnelės kremzlės suminkštėjimas.

„Bėgant metams kelių skausmai darėsi vis stipresni, tad kreipiausi į gydytojus, kad išsiaiškinčiau, kas vyksta. Diagnozė buvo žiauri – kremzlių beveik nelikę abiejuose keliuose“, – gydytojų žodžius prisiminė Marija.

M.Grabštaitę mintis apie operaciją gąsdino – ji esanti iš tų žmonių, kuriems apsilankymas medicinos įstaigose kelia stresą. Laimei, šįkart viskas buvo kitaip.

„Nuvykus į kliniką 50 proc. streso kažkur išgaravo, nes tarp viso būrio profesionalų pasijaučiau labai saugiai. Jų kompetencija, žmogiškumas ir šiluma tiesiog leido žinoti, kad viskas bus gerai“, – 15min pasakojo atlikėja.

Dėl koronaviruso rizikos likus parai iki operacijos jai teko atlikti ir testą. Nepaisant to, didesnės įtampos dėl pandemijos nepajuto.

„Visi dirba savo darbus ir laikosi saugumo reikalavimų“, – įsitikino ji.

Stopkadras/Marija Grabštaitė
Stopkadras/Marija Grabštaitė

Marija neslepia, kad pati operacija tikrai nebuvo lengva. Merginą operavo beveik dvi valandas.

„Tiesa, šiuolaikinės technologijos leidžia operaciją atlikti subtiliau, neišdraskant viso kelio“, – pasidžiaugė pašnekovė, operuota privačioje įstaigoje.

Dėl vaistų po operacijos ji nejautė ir jokių skausmų. Atsigavo greitai, o už tai vėlgi yra dėkinga įstaigos darbuotojams.

„Pabudusi nieko nejaučiau ir labai džiugu, kad visi greit reagavo ir rūpinosi mano būsena. Tiek prieš operaciją, tiek po priežiūra buvo nepriekaištinga. Seselės nerealiai rūpinosi manimi visą laiką, kol gulėjau ligoninėje“, – pasakojo M.Grabštaitė.

Stopkadras/Marijai Grabštaitei atlikta kelio operacija
Stopkadras/Marijai Grabštaitei atlikta kelio operacija

Marija jau po paros buvo išrašyta namo. Vis dėlto vėl normaliai vaikščioti galės tik po mėnesio, o gal ir dar vėliau. Nepaisant to, gydytojų prognozės – geros.

„Viskas pavyko puikiai, operacija buvo reikalinga. Atsistatyti užtruks laiko, tik tuomet galėsiu vėl sportuoti. Tačiau konsultavausi su žmonėmis, kaip jie jaučiasi po šios operacijos – sakė, labai padėjo, tai aš irgi žiūriu į ateitį labai optimistiškai“, – šyptelėjo atlikėja ir pridūrė, kad po kelerių metų taip pat bus operuojamas ir kitos kojos kelis.

O kol kas Marijos laukia dvi savaites truksiantis lovos režimas. Ji laiminga, kad jo laikytis tenka būtent dabar, kai šalyje galioja suvaržymai.

„Dar daug skaudžių ir nemalonių žingsnių teks žengti, kol būsiu visiškai sveika ir stipri. Bet karantino laiką operacijai pasirinkau neatsitiktinai – juk visose situacijose galima rasti ir pliusų“, – šyptelėjusi pokalbį užbaigė M.Grabštaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas