Pirmųjų filmavimų maratoną atlaikęs bene kritiškiausias šalies virtuvės šefas Liutauras Čeprackas kapituliavo: „Iš to, ką ragavau, buvo labai labai neprastų patiekalų. Tai mane maloniai nudžiugino. Susipažinau su tokiais žmonėmis, kuriuos norėčiau pakviesti dirbi kartu“.
Kas atsitiko, kad Liutauras prarado liežuvio aštrumą? Liutauras ginasi – kritiškumas nedingo. „Buvo patiekalų, kuriuos paragavęs norėjau išspjauti lauk. Kita vertus, nebuvo taip šokiruojančiai blogai. Tiesiog dalyviai patiekė nemažai patiekalų, į kuriuos žmonės, prisiklausę kvailų nesąmonių ar vadovaudamiesi stereotipais, nedėjo druskos. Mane tai nuliūdino. Kai kuriems iš jų tiesiai šviesiai pasakiau, kad reikia draugauti su druska“.
Kalbos, kad druska kenkia, pasak Liutauro – bobučių paistalai. „Kai jus išveža į ligoninę, gydytojai, bandydami atgaudyti, į veną lašina druską, ne cukrų. Taip, geriau nevartokite rafinuotos druskos, geriau tas, kurios turi daugiau mineralų. Savo virtuvėje aš naudoju bent dešimt rūšių druskų“, - sakė „Skonio“ teisėjas.
Pasak Liutauro, žmonės, kurių gabumai virtuvėje nustebino, visgi yra profesionalai. „Virtuvėje nereikia mėgėjų. Gali įsivaizduoti, kad džiuginti žmones nuostabiu maistu yra labai smagu, bet realybėje stovėti prie verdančių puodų ir čirškiančių keptuvių yra pakankamai bjaurus dalykas“.
Jau šį sekmadienį keturi teisėjai iš 40 pretendentų pradės formuoti savo „Skonio“ komandas, ragaudami vos vieną pretendento pagaminto patiekalo šaukštą. Kiekvienas teisėjas atsirinks po 4 žmones, su kuriais kovos dėl pagrindinio kulinarinio šou prizo. Kiekvienoje laidoje „Skonio“ dalyviai susirungs komandinėse ir individualiose rungtyse. Kas savaitę iš šou turės pasitraukti silpniausias narys, kol finalinėje laidoje liks keturi virtuvės virtuozai, susikausiantys dėl didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ nugalėtojo vardo.