Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skyrybas inicijavęs Algirdas Radzevičius – apie išsaugotą santuoką: „Žmona man už tai padėkojo“

„Taip reikėjo pasielgti. Tiesiog reikėjo“, – taip trumpai apie šiais metais įvykusias skyrybas kalba grupės „Patruliai“ narys Algirdas Radzevičius, pripažinęs, kad šis gyvenimo etapas jiems su žmona Milisandra tapo puikia pamoka.
Algirdas ir Milisandra Radzevičiai
Algirdas ir Milisandra Radzevičiai / Asmeninio albumo nuotr.

A.Radzevičius juokiasi, kad prisiminti karantino pradžią nėra jau taip paprasta – laikas prabėgo neapsakomai greitai, o kad jau rankų sudėję nebuvo nė dienos, kone keli mėnesiai prabėgo akimirksniu. Tik vieną gerai pamena – Algirdas vylėsi, kad balandžio mėnesį gyvenimas jau drąsiai grįš į įprastas vėžes, bet situacijos sunkumas privertė suprasti, kad taip lengva nebus.

Ir nors nė akimirkai atlikėjas sau neleido kristi į liūdesio liūną, lengva nebuvo, mat šie metai grupei buvo itin sėkmingi, prasidėję koncertiniu turu su gyvo garso grupe. Kol kas grupė neatšaukė ne vieno koncerto, jie visi perkelti, o ir džiaugiasi, kad kalendorius pildosi naujais užsakymais.

„Buvo momentų, kai nebesinorėjo kilti iš lovos, nei knygos traukė, nei filmai atrodė įdomūs, į lauką irgi per daug neprivaikščiosi. Buvo sunku, ypač žmonėms, kurie yra įpratę gyventi ant ratų, nuolat visur keliauti ir emocijomis, patirtimis dalytis su kitais. Vis dėlto bandome į viską žiūrėti optimistiškai, bet kaip bus – pamatysime. Finansiniu atžvilgiu sunku skaičiuoti nuostolius, nes viskas yra perkelta“, – sako Algirdas.

Perkelti renginiai, kaip sako atlikėjas, reiškia naudojamas santaupas, kurias tenka skirti namo paskolai, remontui. Tikimasi, kad jų užteks pusmečiui, tačiau jeigu situacija vėl taptų kritine, kaip reikės suktis – nežinia. Būtent todėl šeima stengiasi maistą pirkti visai savaitei, vengia bereikalingų išlaidų, o, kaip juokiasi, karantino laikotarpiu ir taip sudėtinga rasti naujų progų paišlaidauti, tad mano, kad galo su galu suvedinėti nereikės.

Manto Reimerio nuotr. /Algirdas ir Milisandra Radzevičiai
Manto Reimerio nuotr. /Algirdas ir Milisandra Radzevičiai

Visgi Algirdas sako per gyvenimą išmokęs, kad į išbandymus nevalia reaguoti skaudžiai, tad ir šį etapą priėmė kaip gerą pamoką, kuri smarkiai prisidėjo ir santuokoje vykstančio atgimimo.

Vilniaus priemiestyje trijų aukštų name su pirtimi gyvenanti Radzevičių šeima dar prieš karantiną savo artimuosius ir sekėjus nustebino netikėta žinia apie vykstančias skyrybas. Po daugiau nei 10 metų santuokos pora kreipėsi į teismą dėl ištuokos, kur ir buvo oficialiai išskirti, nors tuo metu jau pripažino, kad santykius gelbės.

Nuo pat pasaulinės pandemijos pradžios skaudžiai juokauta, kiek porų ištvers šį nelengvą etapą, kiek lėkščių skraidys ore, kiek įvyks skyrybų. Panašu, kad ne visiems lengva išbūti su pora 24/7, tačiau Milisandra ir Algirdas Radzevičiai – išimtis. Po sunkumų jiems šis laikotarpis buvo pats nuostabiausias.

„Visi turėjome po savo kampą, vietų, kur vienas medituoja, kitas skaito knygas, o trečias – mokosi, tai galėjome pakęsti vienas kitą (juokiasi). O jeigu rimtai, tai viskas mūsų atveju tikrai gerai, gal tai lėmė, kad šis laikotarpis mums tapo tokiu tarsi susitvirtinimu, mums tai buvo tik dar labiau į naudą“, – sako Algirdas, pasidžiaugęs, kad po oficialiomis skyrybomis pasibaigusio etapo jiedu su žmona suprato, jog bažnytinė santuoka yra svarbesnė, reiškianti jiems daug daugiau, nei faktas dokumentuose. Gal tai ir tapo santuokos išgelbėjimo receptu?

„Mūsų skyrybų priežastis iki šiol lieka paslaptyje, nes ir tai mums pagelbėjo išsaugoti šeimą. Mūsų atvejis kitoks – nebuvo jokių lėkščių daužymo ar vaikščiojimo po svetimus namus, tiesiog susidarė tokia situacija, kurią išsprendėme taip, kaip išsprendėme. Jeigu nebūtume vieši žmones, gal apie tai niekas ir nebūtų sužinojęs.

Visų stresinių, konfliktinių situacijų sprendimas yra kalbėjimasis, be jausmų, meilės, vadinkime tai, kaip norite, grįžimas į santykius tikrai neįmanomas. Jeigu nėra jausmo, traukos, tai nebūtų buvę įmanoma. Jausmas abipusis, tai mus ir išgelbėjo“, – sako Algirdas.

Atlikėjas įsitikinęs, kad panašias santykių krizes išgyvena daugelis, tačiau tik išskirtiniais atvejais šeimoms pavyksta išsaugoti įprastą santykį, susigrąžinti pagarbą vienas kitam. Tarsi vidų graužiantis kirminą – taip poros tarpusavio bendravimo stoką įvardija Algirdas, pabrėžęs, kad būtent kalbėjimas jiems padėjo viską susigrąžinti.

„Bent aš jau esu toks žmogus, kad negaliu nieko laikyti viduje, neturiu paslapčių, su artimiausiais žmonėmis dalinuosi absoliučiai viskuo. Iš karto rėkiu, ką manau, ką jaučiu, galvoju. Kadangi esu žemaitis, niekada nelaikau viduje kažkokio kartėlio. Noriu verkti? Sakau, kad verksiu ir verksiu, rėkt rėkiu, juoktis juokiuosi. Milisandra irgi panašaus būdo“, – pripažįsta atlikėjas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Algirdas ir Milisandra Radzevičiai
Luko Balandžio / 15min nuotr./Algirdas ir Milisandra Radzevičiai

Tai, kas nutiko jų šeimoje, Algirdas įvardija paprastai – krizė. Ir nors šis žodis visiems asocijuojasi su ne itin palankiomis emocijomis, grupės narys sako, kad jų šeimoje šis žodis įgavo naują prasmę. Anot Algirdo, ši krizė jiems padėjo atversti visiškai naują etapą gyvenime.

„Nemanau, kad yra šeimų be krizių. Visi jas išgyvename, vieni vienaip, kiti kitaip, bet šiuo atveju nesvarbu priemonės, svarbu galutinis rezultatas. Mūsų atveju – šeima turi būti kartu, o kaip tu tai išsprendi, čia jau tavo asmeninis reikalas“, – įsitikinęs žinomas vyras.

Kalbėdamas su 15min Algirdas pripažino, kad skyrybos įvyko jo iniciatyva, tačiau sako, kad taip ir turėjo įvykti, nes be šito etapo šeima negalėtų džiaugtis tuo, ką turi dabar.

„Žmona man padėkojo, kad įvyko tokie sprendimai, dėkojo, kad taip nutiko, nes dabar viskas yra taip, kaip yra – tobulai“, – šypsosi jis.

Ir nors atrodo, kad įveiktų šią krizę sutuoktiniai turėjo kardinaliai pakeisti tam tikrus charakterio niuansus, arba susidaryti ilgiausią sąrašą, kaip elgtis, o ko geriau nedaryti, Algirdas sako, kad jiems nieko keisti nereikėjo, dviračio iš naujo išrašinėti irgi.

„Jausmai niekur nedingo, bet tai buvo viena situacija, kurią reikėjo pakeisti. Tą situaciją mes pakeitėme, o visi kiti dalykai ateina savaime. Jeigu nori laimės ir sėkmės šeimoje, tau nereikia stengtis keisti vienas kito. Reikia prisitaikyti. Jeigu žmonės nebegali būti kartu dėl vienas kito bruožų, tai blogai, nes jų niekada nepakeisi. Svarbiausia yra tai suvokti laiku, jeigu jau visiškai negali gyventi, tada pabučiuoji vienas kitą į skruostą ir eini ieškoti savo kito kelio. Neįmanoma gyventi su tobulu žmogumi, tiesą sakant, aš net išprotėčiau – ką su juo daryti?“, – juokiasi Algirdas.

Pokalbio metu A.Radzevičius ne kartą pamini, kad visos krizės metu jiedu su žmona daug kalbėjosi, per karantiną irgi daug laiko leido save pažindami dar stipriau. Atlikėjas sako, kad būtų sunku prisiminti, kada jiedu turėjo tiek daug laiko kartu dėl dažnų kelionių po skirtingus Lietuvos miestus su koncertine veikla. Išgyvenę vieną geriausių santuokų etapų karantine, sako, kad ir dienas praleido be jokių barnių ar konfliktų.

Vis dėlto ne tik santykių paslaptys dominavo karantino metu. Kalbėdamas su 15min atlikėjas sako daug laiko skyręs aktyviai laikai, sportui, stengėsi ir gerbėjams pristatyti naujienas.

Su kolega Juozu Butnoriumi jie ką tik pristatė naują dainą „Gal rytoj“, dvelkiančią nostalgija laikams, kai susitikus brangiausius žmones buvo galima pamiršti viską ir švęsti gyvenimą taip, kad vienos nakties būtų per mažai.

„Atrodė, neįmanoma viso to netekti. Dabar atrodo iliuzija, kad visa tai turėjome“, – kalba Algirdas. Jo žodžius puikiai iliustruoja naujojo kūrinio „Gal rytoj“ vaizdo klipas, kuriame gausu nuotaikingų epizodų iš tik įpusėjusio „Patrulių“ turo (kiti 10 koncertų buvo perkelti į rudenį).

VIDEO: Patruliai – Gal rytoj (NAUJA DAINA)

Klipas primena ir praėjusios vasaros koncertus, muzikantų šėliojimą užkulisiuose, o jų gerbėjų – pilnose koncertų salėse.

Kompozitoriaus ir dainų autoriaus Pauliaus Jasiūno ir „Patrulių“ bendro kūrinio „Gal rytoj“ tekstas guodžia, kad amžinai taip nebus – ateis diena, kai vėl bus galima susitikti ir dainuoti kartu. Apie tai svajoja ir atlikėjai, ir jų gerbėjai, visi laikinai išskirti draugai. Visgi ryšys taip paprastai nenutrūksta: kad ir kur pasaulyje būtum – turi langą, per kurį gali išgirsti artimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas