Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Slavka Chanel“ pristato ironišką klipą apie griūvantį Gedimino kalną: kai sugrius, dar liks prospektas

Sarkastiškais „Slavka Channel“ vaizdo įrašais pagarsėjęs aktorius Viačeslavas Mickevičius nufilmavo dar vieną ironišką klipą. Šįkart nauja daina jis pašiepė situaciją dėl griūvančio Gedimino kalno.
Ieva Makauskaitė ir Viačeslavas Mickevičius
Ieva Makauskaitė ir Viačeslavas Mickevičius / Stop kadras

„Kunigaikščio Gedimino košmaras“, – pristatydamas vaizdo įrašą ironizavo V.Mickevičius. Ir pridūrė: „Dviejų paveldosaugininkų daina apie tai, kas griūva, ką nugriovė ir ką dar galima pastatyti!!!“

Naują klipą jis pasakoja nufilmavęs šeštadienį, per Kaziuko mugę. Drauge nusifilmavo ir jo bičiulė Ieva Makauskaitė. Dainą jiedu sukūrė kone per valandą.

„Gediminas kartą kalną sapnavo – tokia legenda, tokia legenda. Susapnavo jis didelę pilį ir miestą greta, ir miestą greta. Bet Vilniaus miesto valdžia lenda jam į sapnus, lenda jam į sapnus, ir ant to didelio kalno nupjovė medžius, nupjovė medžius“, – dainuoja jiedu.

Žiūrovus juokina kūrinio priedainis: „Gedo kalnas griūva, jam chana. Šlaitas čiuožia su visu funikulia, funikuli funikulia funikuli funikulia, greitai tarp griuvėsių mes čia žaisime fūlę.“

Kūrinyje humoristai skaičiuoja, kas liks, kai kalnas sugrius: „Neliks kalno šio Gedimino, bet tai nebaisu, bet tai nebaisu. Mums lieka dar Gedo prospektas ir GTU, ir GTU. Kad šis kalnas griūva, tikrai nėr bėdos, tikrai nėr bėdos. Daug didesnė bėda, kad nugriovė tarybinį pastatą „Lietuvos“, „Lietuvos“.“

Ir pabando nuspėti ateitį: „Gedo kalno greitai nebeliks. Vietoje jo – „Tesla“ fabrikas išdygs. Ir fabrikas prafinansuos, ir fabrikas prafinansuos, ir gal net „Litexpo“ rūmų parkingą išasfaltuos.“

Bendraudamas su 15min V.Mickevičius paaiškino, kaip sugalvojo nufilmuoti tokį vaizdo klipą.

„Visi džiaugiasi Kaziuko muge ir nepastebi, kad reikia liūdėti dėl kalno. Pastaruoju metu atkreipėme dėmesį, kuo domisi paveldosaugininkai. Buvo kilusi diskusija dėl Giraitės gatvėje esančio policijos pastato – neleidžia griauti, sako, kad reikia tą tarybinį pastatą saugoti... O panosėj griūva Vilniaus simbolis. Ir niekas į tai nekreipia dėmesio. Nėra jokių išvadų, visuomenės raminimo. Nepaaiškinama, kas čia bus, ko laukti, kodėl nieko nedaroma“, – kalbėjo.

Jis tikina nesuprantantis, kaip Lietuva gali tikėtis pritraukti klestinčius verslininkus, jeigu niekas nepasirūpina kalnu.

„Esant tokiai situacijai, keistai žiūrisi tos viltys, kad Lietuvoje statytų „Tesla“ fabriką. Apie kokį fabriką gali būti kalba, kai griūva Lietuvos simbolis? Ar pati „Tesla“ drįstų statyti fabriką tokioje šalyje, kurios simbolis griūva, ir visiems nusispjaut? Vieni sako, kad griūva, nes iškirto medžius. Kiti – nes yra funikulierius. Tas mintis dainoje mes ir perteikėme“, – sakė V.Mickevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas