Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokančio advokato Alberto Bandžiaus šeimos drama: „Tai sunkiausia gyvenimo byla“

2007 metais LRT šokių projekte „Lietuvos šokių dešimtukas“ išpopuliarėjęs teisininkas Albertas Bandžius (57) pastaruoju metu skausmingai ir net jam, kaip patyrusiam profesionaliam teisininkui, sudėtingai mėgina išsiskirti su žmona Svetlana Bandže.
Albertas Bandžius
Albertas Bandžius / „Scanpix“ nuotr.

Prieš dešimt metų šokančiu advokatu pramintas vyras televizijos žiūrovų simpatijas užkariavo, šokdamas poroje su garsia šokėja Jurgita Česnavičiūte, o šiuo metu jis yra įsisukęs į teismų karuselę savo paties byloje, kur jo statusas skamba grėsmingai – atsakovas.

„Scanpix“ nuotr./„Lietuvos šokių dešimtuko“ dalyviai Jurgita Česnavičiūtė ir Albertas Bandžius
„Scanpix“ nuotr./„Lietuvos šokių dešimtuko“ dalyviai Jurgita Česnavičiūtė ir Albertas Bandžius

Į teismą teisininką civilinėje byloje padavė moteris, kuri vis dar yra jo sutuoktinė – vyksta procedūra būtent dėl šios poros ištuokos. Skyrybų formalumus apsunkina tai, kad sprendžiami klausimai ne tik dėl sutuoktinių statuso, bet ir dėl šeimos turto dalybų, o svarbiausia – vaikų globos reikalai.

Pastaruoju metu Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo gavęs Svetlanos Bandžės prašymą nutraukti jo civilinę santuoką su A.Bandžiumi. Advokatas abipusiu sutarimu šios nemalonios procedūros atlikti nenorėjo, tad buvo įvardintas kaip atsakovas.

Teismas santuoką nutraukė. Vis dėlto bylą išnagrinėjusi teisėja paskelbė, kad pora iširo ne vien dėl vyro kaltės – teismo sprendime nurodoma, kad santuoka nutraukiama dėl abiejų sutuoktinių kaltės.

Tiesa, pirmosios instancijos teismo sprendimas dar neįsiteisėjo ir artimiausiu metu tokiu netaps – bylą teks peržiūrėti aukštesnės instancijos teisėjams.

„Scanpix“ nuotr./Albertas Bandžius
„Scanpix“ nuotr./Albertas Bandžius

Labiausiai kovoja dėl vaikų

A.Bandžius 15min teigė apeliaciją padavęs pirmiausia dėl to, kad nesutinka, kaip teismas išsprendė jam aktualiausią klausimą dėl mažamečių vaikų globos. Net jei vaikai ir galutiniu sprendimu būtų palikti gyventi su motina, tėvas norėtų legaliai matytis su atžalomis dažniau, nei sykį per porą mėnesių.

„Ši asmeninė byla man – sunkiausia per visą advokato praktiką“, – 15min prisipažino jau 22 metų profesionalaus teisininko patirtį sukaupęs A.Bandžius. Vien per nagrinėjimą pirmojoje instancijoje teismas šioje byloje sukaupė 24 tomus medžiagos, bylinėjimosi metu buvo sukurta kone 300 procesinių dokumentų.

Kada bus priimti esminiai sprendimai Svetlanos ir Alberto Bandžių skyrybų apeliacinėje byloje, kol kas neverta nei spėlioti, nei prognozuoti.

Nelengvai skyrėsi ir su buvusia žmona

Tai ne pirmos A.Bandžiaus skyrybos. 15min primena, kad ankstesnių skyrybų tema viešai aptarinėta netrukus po to, kai advokatas išgarsėjo šokiuose. Iš pradžių 2008 m. A.Bandžius žurnalistams prisipažino, kad jo santykiai su tuomete žmona Aiste nebesiklijuoja. Šeimos perspektyvų vyras nematė, labiausiai jis apgailestavo dėl tokiais atvejais pažeidžiamų vaikų interesų.

Ši asmeninė byla man – sunkiausia per visą advokato praktiką.

Kiek vėliau teisininkas viešumoje vėl pasirodė su žmona Aiste, nors spauda ne kartą buvo rašiusi apie poros skyrybas ir turto dalybas.

„Su Aiste susitarėme iki Kalėdų pagyventi kartu ir nuspręsti, kaip elgsimės toliau. Vis dėlto turime du mažamečius sūnelius, kuriems geriausia augti su abiem tėvais. Tačiau sprendimas ne mažiau priklausys ir nuo mūsų noro būti kartu. Taigi tik laikas parodys, ar mūsų šeima išliks“, – tuomet paaiškino žinomas advokatas.

Visgi poros pastangos nebuvo vaisingos, judviejų santuoka iširo, o vėliau teisininkas vedė Svetlaną, su kuria santykius pastaruoju metu irgi tenka aiškintis teismuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito