Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokėja K.Tarasevičiūtė perspėja: „Vilniuje siaučia brokeriais apsimetę aferistai“

Šokėja Kristina Tarasevičiūtė trečiadienį suskubo įspėti būsto nuomai ar pirkimui ieškančius žmones. Jos draugė, taip pat šokėja Greta Frolovaitė, pateko į aferistų pinkles. „Pastaruoju metu Vilniuje siaučia brokeriais apsimetę aferistai, nuo kurių nukentėjo ir mano artima aplinka“, – feisbuke į draugus kreipėsi K.Tarasevičiūtė.
Kristina Tarasevičiūtė
Kristina Tarasevičiūtė / Robertino Valiulio nuotr.

Balerina Kristina Tarasevičiūtė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo įspėjančia žinute – nekilnojamo turto agentais apsimetę aferistai apgavo jos draugę. „Aferistai elgiasi labai profesionaliai, bendrauja tikrai diplomatiškai, it žinodami, ką šneka. Būkite atsargūs“, – įspėja šokėja.

Į sukčių pinkles šokėja Greta Frolovaitė pateko šių metų pavasarį. 15min ji papasakojo, jog patrauklų skelbimą rado portale alio.lt. Už akių užkliuvo patogi vieta ir stebėtinai žema kaina, o savininku prisistatęs vyras jokių abejonių nekėlė.

„Jis teigė, kad gyvena užsienyje ir ketina jau visai netrukus emigruoti, todėl labai skubėjo išnuomoti būstą. Paaiškinęs, kodėl tokia žema būsto nuomos kaina, jis nesukėlė įtarimų. Tik pabrėžė, jog yra viena sąlyga – įsikraustyti reikia kuo skubiau“, – 15min pasakoja Greta.

Įtarimų nesukėlė ir prašymas kuo skubiau pervesti užstato mokestį. Tuo metu stogo intensyviai ieškojusi Greta žinojo, kad tokią sąlygą taiko kone kiekvienas būsto savininkas ar nekilnojamo turto agentas. Neišgąsdino ir avansinė suma – į banko sąskaitą teko pervesti 150 eurų.

Teisme – daugiau nukentėjusių

Kaip pasakoja Greta, apsigauti labai lengva, mat aferistai bendravo iki pat susitikimo dienos. Likus vos 12 valandų iki apsilankymo bute ir oficialios sutarties sudarymo, pora suprato, jog susitikimas – tik šnipštas – jis tiesiog nebeįvyko.

Nieko nelaukdama G.Frolovaitė kreipėsi į policiją, o tai daryti skatina ir kitus. Pasak šokėjos, byla persikėlė į teismą, kur paaiškėjo, jog tiems patiems aferistams iškeltos jau penkios, įskaitant ir Gretos, bylos.

„Mano byloje įtariamieji yra trys, visų pavardė ta pati. Vienas vyras ir dvi moterys. Kadangi nukentėjusių yra nemažai, egzistuoja didelė tikimybė, kad pavyks atgauti pinigus. Komisariate pasakojo, kad analogiškose situacijose nusikaltėliai nurodo benamių sąskaitas, tad net ir juos (apgavikus – aut.past.) suradus, atgauti pinigus nėra vilčių“, – sako Greta.

Į tokią situaciją šokėja pakliuvo pirmą kartą, tačiau, kaip pati sako, apsigauti galėtų kiekvienas.

„Viskas iki smulkmenų, labai kruopščiai apgalvota. Neįmanoma nieko įtarti“, – sako moteris.

Ji skatina ne tik būti apdairesniems, bet ir nebijoti kreiptis į policiją. „Kai kurie mąsto, kad vilties atgauti pinigus tikrai nėra, todėl niekur nesikreipia. Bet čia svarbiausia net ne pinigai, o tokių žmonių veiklos sustabdymas“, – sako ji.

Pažįstamiems – dar skaudesnė patirtis

Panaši, tačiau skaudesnė situacija, nutiko ir Gretos pažįstamiems. Tik jų patirta žala – gerokai didesnė. Kaip pasakoja šokėja, jie aferistams sumokėjo net 1,5 tūkst. eurų užstatą.

Besikreipę viename skelbimų portale nurodytu numeriu, jie domėjosi būsto įsigijimu. Atsiliepęs „savininkas“ nurodė kreiptis į „brokerį“.

„Jis (brokeris – aut.past.) kontaktavo su žmonėmis, bet vėliau paaiškėjo, kad nurodytoje nekilnojamojo turto įmonėje tokio asmens išvis nėra“, – sako Greta.

„Savininkai“ taip pat teigė, kad būstas yra labai populiarus, todėl, norint jį įsigyti, reikia kuo greičiau sumokėti užstatą“, – pasakoja Greta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas