Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Staiga mirusio šokėjo Viliaus Ignatavičiaus žmona ryžosi kilniam sprendimui ir paviešino jautrų laišką

Praėjusią savaitę netikėtai mirusio buvusio „Žuvėdros“ šokėjo Viliaus Ignatavičiaus atminimas gyvuos dar ilgai. Gedinti Viliaus žmona Audra Bastytė-Ignatavičė socialiniame tinkle paviešino iki ašarų jautrų laišką ir pranešė, kad paaukojo vyro organus donorystei.
Vilius Ignatavičius
Vilius Ignatavičius / Mondo nuotr. ir stop kadrai

15min susisiekus su Audra Bastyte-Ignataviče, ji užsiminė, kad Viliaus širdis jau prigijo žmogui, kurios jam būtinai reikėjo.

„Taip, ryžausi donorystei, tačiau šitos situacijos negaliu plačiai komentuoti. Buvo paimti visi organai, kurie tik galėjo kažkam pagelbėti. Tai buvo pilna donorystė. Viliaus širdis sergančiam žmogui sėkmingai prigijo“, – 15min sakė Audra Bastyte-Ignatavičė.

Kaip pati sako, daug laiko apsvarstyti šio sprendimo neturėjusi, tačiau jį pažinoję žmonės pritartų, kad V.Ignatavičius būtų to norėjęs.

„Apie viską galvojau nesavanaudiškai, nes būtent toks buvo Vilius“, – 15min sakė A.Bastytė-Ignatavičė.

Tu buvai mano, mūsų čempionas šioje žemėje, o išėjęs tapai didvyriu.

Vilius Ignatavičius kartu su žmona Audrone Bastyte-Ignataviče – Klaipėdoje žinomo šokių centro „Mondo“ vieni iš įkūrėjų ir mokytojų. Anksčiau abu šoko „Žuvėdroje“.

Ketvirtadienį Audra Bastytė-Ignatavičė socialiniame tinkle paviešino iki ašarų jautrų laišką, skirtą savo mylimam vyrui.

„Išskridai, širdele, visomis prasmėmis... Dabar suvokiau, kokia laimė ir garbė buvo būti tavo pasirinkimu ir dalimi... Visada tave laikiau ir laikysiu nepaprastu žmogumi. Besąlygiškai mylintis sūnus, brolis, draugas, treneris ir mano vyras... buvai... Ir frazė „nepakeičiamų nėra“ šiuo atveju visai netinka. Tokių pavyzdžių ir gyvenimo mokytojų mažuma.

Savo gyvenimu ir meile išmokei suprasti, kokie nesavanaudiški galime būti, kokie atsidavę, kokie tikri ir mylintys viską aplinkui, mylintys gyvenimą... Tavo stiprybė ir užsispyrimas iš vienos pusės ir nuolankumas iš kitos pusės lyg geriausi draugai mus lydėjo šiame gyvenimo etape. Jaučiau, jaučiu ir jausiu... mylėjau myliu ir mylėsiu... tikėjau, tikiu ir tikėsiu tavimi amžinai... Taip, kaip prieš Dievą esu tau prisiekusi...

Visada mokėjai dalintis ir mane to mokei. Tikriausiai todėl ir buvo priimti sprendimai tokie, kokie buvo... Ir dabar tavo neišmatuojamo gerumo dėka per savo meile ir protu nesuvokiamą auką tu gyvas ir daliniesi savo gyvybe su kitais...

Nenustosiu tavęs aukštinusi, kaip ir tikriausiai kiekvienas tave mylėjęs ir pažinojęs žmogus, draugas... Ne veltui sakoma: nepaprastų žmonių – nepaprasti likimai. Tu buvai mano, mūsų čempionas šioje žemėje, o išėjęs tapai didvyriu.

Šiuo laišku savo ir savo vyro vardu noriu padėkoti visiems tikėjusiems ir tikintiems, visiems palaikiusiems ir vis dar palaikantiems, visiems mylėjusiems ir mylintiems draugams, pažįstamiems ir mokiniams – AČIŪ.

Jūsų tiek daug ir jūs visi TOKIE nepaprasti. Ir tikiuosi iš šios istorijos kiekvienas rasite ko išmokti nes tai nepaprasto žmogaus nepaprasta pamoka... Mylėkit ir būkit mylimi! Branginkit ir vertinkit kiekvieną gyvenimo minutę, įvykį, sutiktą nepažįstamąjį, draugą, išgyventą akimirką, patirtą jausmą... Laikykit vienas kitą už rankos ir niekada nepaleiskit ir neapleiskit... Mūsų meile, – amžinai tave mylėsiu...“, – rašė moteris.

15min primena, kad praėjusį trečiadienį Vilių Ignatavičių ištiko insultas Klaipėdoje vykusių futbolo rungtynių metu. Šokėjas laisvalaikiu žaidė futbolą. Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos III lygoje atstovavo Plikių miestelio klubui „Sakuona-Rūgpienių kaimas“.

Anot Klaipėdos federacijos atstovo, gydytojai stadione Vilių dar bandė gaivinti, tačiau nesėkmingai.

Šokėjo patirtį dalijo vaikams

Viliaus kaip šokėjo pasiekimai – 2005 metų Lietuvos 10-ies šokių jaunimo vicečempionas, tarptautinių bei Lietuvos varžybų finalistas, daugkartinis pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionas.

Kaip mokytojas savo įkurtame uostamiesčio šokių centre „Mondo“ Vilius specializavosi standartiniuose ir vaikų sportiniuose šokiuose.

„Mondo“ nuotr./Vilius Ignatavičius
„Mondo“ nuotr./Vilius Ignatavičius

15min primena, kad buvusi Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ pora Audronė Bastytė-Ignatavičė ir Vilius Ignatavičius susituokė 2014 metų liepą Klaipėdoje, po 7 metų draugystės.

„Vilius iš Kauno atvyko mokytis čia. Aš buvau jau trečiame kurse. Vadovė pakvietė jį šokti kolektyve, o aš jau šokau. Taip ir susipažinome. Iš pradžių kaip draugai leidome laisvalaikį, repetavome drauge ir taip viskas išsirutuliojo“, – 15min yra pasakojusi Audronė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas