Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano didžiuojasi sūnaus įkvėpta daina: „Nustebau, bet ir mokytojai ją dainuoja vaikams“

Stanislavas Stavickis-Stano, prieš dvejus sukūręs dainą mokytojams, šią spalio 5-ąją ją vėl prisiminė. „Man begalinė garbė dalintis šita daina. Esu labai laimingas, nors dainos peržiūrų ne per daugiausiai. Bet juk ne skaičiai svarbiausia“, – sako Stano. Šią dainą muzikantas skiria visiems mokytojams, jų profesinės šventės proga.
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / 15min nuotr. ir video kadras

Dainą „Mokytojas mokosi“ Stano įrašė drauge su vokaliniu jaunimo kolektyvu „Kivi“. Dainą jis sukūrė 2016 metais įkvėptas jausmų, kurie gimė sūnų išlydėjus į pirmąją klasę.

„Mano Youtube kanale yra dainų, galinčių didžiuotis keliais milijonais peržiūrų. Tačiau aš pats nebūtinai didžiuojuosi tomis dainomis. O štai šita man sukėlė dviprasmiškus jausmus. Kai ją įkėliau, nebuvo jokio susidomėjimo, nors kurdamas įdėjau visą širdį ir daugybę jausmų, kurie susikaupė pirmą kartą išlydėjus savo vyresnį sūnų į mokyklą, į pirmą klasę. Dainą skyriau mokytojams.

Tačiau pradinis nusivylimas greit išnyko. Man pradėjo rašyti vaikai, mokytojai, klasės auklėtojai prašydami natų, teksto, muzikos. Mokiniai per mokyklos šventes ją atlieka mokytojams. Nustebau, bet ir mokytojai ją dainuoja vaikams. Kiekvieną kartą, kai į mane kas nors kreipiasi norėdamas gauti šio kūrinio medžiagą, aš džiaugiuosi.

Dažnai besikreipiantys kalba atsargiai, siūlo man pinigų už fonogramą, teigia, jog supras, jei aš nieko neduosiu... Jie net nežino, kaip aš džiaugiuosi! Man garbė dalintis šia daina.

Tokiu nuoširdžiu džiaugsmu. Dažnai besikreipiantys kalba atsargiai, siūlo man pinigų už fonogramą, teigia, jog supras, jei aš nieko neduosiu... Jie net nežino, kaip aš džiaugiuosi! Man begalinė garbė dalintis šita daina. Esu labai laimingas, nors tų peržiūrų ir dabar ne per daugiausiai (Liepos daina per valandą tiek surenka, kiek ši per visą laiką).

Bet juk ne skaičiai svarbiausia. Ir tai labiausiai atspindi mokytojų gyvenimas. Už nedidelius pinigus jie dirba patį svarbiausią darbą valstybei. Mokytojai, didžiausi Jums sveikinimai Jūsų dienos proga", – feisbuke pasidalijęs daina rašė Stano.

15min primena, kad dainą atlikėjas sukūrė lygiai prieš dvejus metus, kai sūnų išlydėjo į pirmą klasę. Tuomet Stano pasakojo, kad pradėjęs lankyti mokyklą, nesusimąstai ką reiškia būti mokytoju, nes pirmokui mokytojas tai tik dar vienas naujo, didelio ir nepažinto pasaulio elementas. Neva tik vyresnėse klasėse mokytojas kartais tampa priešu, kartais – draugu, tačiau tikrai retai kas pamąsto – o ką vis tik reiškia būti mokytoju?

Jo teigimu, tik už rankos atvedęs savo dukrą ar sūnų pirmoką į mokyklą, kas rytą palydėdamas ji žvilgsniu, įduodamas savo vaiką į kito rankas, supranti, ką reiškia būti mokytoju: „Pradedi suvokti, koks tai svarbus, reikšmingas darbas ir kokia atsakomybė. Būti mokytoju reškia tapti mama ir tėčiu šimtams vaikų per savo gyvenimą nieko nesitikint atgal. Sveikinu visus pašauktus mokytojo tarnystėj su jūsų diena. Parašiau jums dainą, kaip mažytę padėką.“

VIDEO: Stano "Mokytojas mokosi" kartu su "Kivi"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas