Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano išreiškė norą skiepytis „AstraZeneca“ vakcina: „Duokite ir būsiu labai laimingas“

Lietuvai laikinai sustabdžius skiepijimą „AstraZeneca“ ir nukentėjus šios vakcinos reputacijai, valdžia svarsto suteikti galimybę ja skiepytis visiems norintiems nelaukiant savo eilės. Atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano prabilo, kad jei tik atsiras ši galimybė, jis ja pasinaudos – pasiskiepys. Apie tai žinomas vyras parašė socialiniame tinkle, kuriame taip pat išreiškė nuostabą dėl mokytojų, auklėtojų ir pensininkų nenoro priimti vakcinos.
Stanislavas Stavickis-Stano, „AstraZeneca“ vakcina
Stanislavas Stavickis-Stano / 15min/„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Savo mintis apie „AstraZeneca“ vakciną Stano išreiškė „Facebook“ paskyroje.

Su 15min skaitytojais įrašu sutikęs pasidalyti atlikėjas pabrėžė, kodėl nekantriai laukia skiepo. Taip pat atskleidė, kokius jausmus jam sukelia žmonės, kurie vakcinos atsisako.

„AstraZenecos krizė gali priversti keisti vakcinavimo tvarką: politikai prabilo apie galimybę skiepyti to norinčius“.

Valioooo!

Aš buvau tikras, kad po persirgimo onkologine liga esu rizikos grupėje. Bet ne. Aš jau nebe rizikos grupė. Nes praėjo daugiau negu du metai. Ar čia džiaugtis ar liūdėti, nežinau.

Labai tikėjausi, kad tas vėžys bent kažką man gero padarys – pasiskiepysiu anksčiau.

Man, labai skiepo laukiančiam žmogui, sunku ir pikta girdėti žinias, kad pasiskiepyti neatėjo pusė ar daugiau mokytojų, auklėtojų, pensininkų ar kitų pirmumo tvarka besiskiepijančių. Jei nenorit, nesiskiepykit jūs! Leiskit normaliai, oficialiai užsiregistruoti norintiems pasiskiepyti.

Metus laiko ekspertai aiškina, maldauja, prašo – „patikėkite, skiepai reikalingi, jie padeda, rizika minimali“. Bet dalis visuomenės turi savo „ekspertinį“ vertinimą.

„AstraZeneca“ paskiepyta 20 mln. žmonių. Neįrodyta, bet galimai nuo vakcinos mirė 20 žmonių, arba vienas iš milijono. Jei 20 mln. susirgtų korona, tai mirtų nuo 500 tūkst. iki 700 tūkst. žmonių.

Aš nemanau, kad tuos, kas mano, jog skiepai blogis, yra prasmė toliau šviesti ir aiškinti. Reikia nusiraminti ir gerbti jų teisę rinktis.

Ugnius Kiguolis man žadėjo savo skiepą, bet nedavė (štai dar viena priežastis netikėti antivakseriais).

Situacija dabar kitokia. Manau, su visais registruotais, neregistruotais atvejais ir paskiepytais žmonėmis turime gerą penktadalį su imunitetu.

Gydytojai paskiepyti, sveikatos sistemos kolapso (tokio, koks grėsė) nebebus. Daug ramiau. O man duokite tą AstraZeneką ir būsiu labai dėkingas“, – savo socialiniame tinkle pasidalijo Stanislavas Savickis-Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas