Stano papasakojo, kaip lepina šeimą: vieną jo patiekalą ypač dievina vaikai

Nedaugelis žino, tačiau kompozitorius ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano yra itin kūrybingas ne tik studijoje, kurioje kuria dainas, bet ir savo namų virtuvėje. Šįkart jis atskleidė ir šią savo pusę, o taip pat pasidalino savo receptu, kurį ypač dievina dainininko vaikai.
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / Tomo Petrovskio/tomasfoto.lt nuotr.

Stano laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovams papasakos ir apie naujus mitybos įpročius, mėgstamiausias draugų lauktuves iš užsienio bei kuo skiriasi jo ir žmonos maisto gaminimo įpročiai, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

Šeštadienius Stano laiko tomis savaitės dienomis, kuomet nevažiuoja darbuotis į studiją – vos atsikėlęs, žinomas vyras ima ruošti pusryčius visai šeimai. Daugiausiai ovacijų iš vaikų jis sulaukia tuomet, kai pagamina paties sukurtą patiekalą, kurį vadina gana originaliai – „kiaušinpicė“.

„Apkeptą juodą duoną įtrinu česnaku, ant jos uždedu keptą kiaušinį ir taip uždengus palaikau 10 minučių. Tuomet pavyksta į picą panašus patiekalas, kurį valgo net vaikai, mat vienos kiaušinienės jie nemėgsta“, – pasakoja atlikėjas.

Tiesa, jo ir žmonos gaminimo įpročiai gana skiriasi: „Aš suprantu savo žmoną ir visus kitus žmones, kurie į maisto gamybą žiūri kaip į darbą, kurį reikia padaryti. Tačiau aš į tai žiūriu kaip į kūrybą ir dažnai improvizuoju.“

Atlikėjas pasakoja, jog grįžtančių iš užsienio draugų visada prašo parvežti prieskonių, kurie, kaip atskleis Stano, jo namų lentynose ilgai neužsibūna.

„Daug prieskonių neturiu, nes tie, kurie man yra netinkami, guli neliečiami, kol pasibaigia galiojimo laikas. O tuos, kurie man patinka, sunaudoju labai greitai – per porą savaičių“, – sako jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis–Stano
Luko Balandžio / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis–Stano

Vyras atskleidžia ir tai, kad gali pagaminti bet ką, o kuo įdomesnis iššūkis, tuo įdomesnė ir gamyba.

„Man patinka gaminti, bet nepatinka „terliotis“ – gaminti miltinių patiekalų, maišyti, kildinti tešlą. Kažkada bandžiau gaminti cepelinus, bet supratau, jog norint, kad tai pavyktų, reikia daugiau praktikos“, – atskleidžia Stano.

Atlikėjas niekuomet neatsisako ir egzotiškų patiekalų, o didžiausias iššūkis – pagaminti „Tom Kha“ sriubą be jau paruoštos pastos.

„Viskas labai paprasta, jei sriubą gamini su pirktine pasta. Tačiau kai pačiam reikia numatyti proporcijas ir surinkti visus ingredientus, kaip cintrinžolė, imbieras ir kalendra, norint pasiekti puikų rezultatą, tai tikrai nėra lengva“, – sako laidos pašnekovas.

Prieš kelis metus, kai išgirdo klastingos onkologinės ligos diagnozę, Stano neslepia stipriai pakeitęs ne tik savo gyvenimą, bet ir mitybą. Dabar jis gyvena visiškai kitaip nei anksčiau – jo požiūris į save, kūną bei maistą pasikeitė kardinaliai.

„Prieš tai atrodė, jog vyrui iki 50 metų negali nieko nutikti, ir kad sveikatos problemos gali aplankyti kitus, bet tik ne tave. Tačiau, kai tai nutinka, supranti, kad rūpintis savimi turėjai pradėti jau prieš 30 metų“, – atvirauja vyras.

Stano sako, jog pirmasis dabartinio gyvenimo pokytis yra glaudžiai susijęs su maistu. Vyras pasakoja, kad dabar, valgydamas ne tokį sveiką maistą, jaučiasi visai kitaip nei anksčiau.

„Kai valgau cepeliną, šoninę ar kitą riebų maistą, man yra skaudu – jaučiu savotišką graužatį, tarsi būčiau nusikaltęs. Žinoma, vis tiek valgau, paragauju, tačiau žymiai mažiau. Dabar suprantu, kas yra geras maistas, kas yra tinkama mano organizmui, ir ko geriau atsisakyti. Svarbiausia – jausti ribas ir saiką“, – ir kitiems pataria atlikėjas.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis